Έχουμε διαβάσει: 2.534 βιβλία

Κριτικές

Μικρές αυτοκρατορίες
Εκδοτικός οίκος
ΠΟΛΙΣ
Έναν ύμνο στην ιστορία του καπνού, στον ίδιο τον καπνό και στα προϊόντα του, στους καπνιστές και εντέλει στις αυτοκρατορίες που είναι εξ’ ορισμού προορισμένες να χαθούν αποτελεί το βιβλίο του Χρήστου Αστερίου «Μικρές αυτοκρατορίες. Muratti. Ένας αποχαιρετισμός»
Το τελευταίο καρφί
Εκδοτικός οίκος
ΔΙΟΠΤΡΑ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Ο Φάμπιαν Ρισκ δέχεται ένα τηλεφώνημα που του αλλάζει τη ζωή: ο γιος του έχει αυτοκτονήσει μέσα στη φυλακή. Παράλληλα, η Ντούνια, η πρώην αστυνομικός, που εκδιώχθηκε και λοιδορήθηκε από το σώμα της αστυνομίας, με πρωτεργάτη τον Κιμ Σλέιζνερ, βρίσκεται στο κατόπι του Κιμ. Ο Γιαν Χεσκ, υφιστάμενος του Σλέιζνερ, ερευνά μια περίεργη υπόθεση: ένας άντρας και μια γυναίκα βρέθηκαν νεκροί μέσα σ’ ένα αυτοκίνητο στον πάτο της θάλασσας.
Το βιβλιοπωλείο των μικρών θαυμάτων
Εκδοτικός οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Η νεαρή αρχαιολόγος Άγκνες Μαρτί έχει μετακομίσει από τη Βαρκελώνη στο Λονδίνο για να βρει δουλειά σε κάποιο μουσείο. Κάποια στιγμή περπατώντας στο Τεμπλ του Λονδίνου μπαίνει σε ένα βιβλιοπωλείο για να προφυλαχτεί από μια ξαφνική νεροποντή και η ζωή της θα αλλάξει.
Μυστηριώδεις φόνοι στη λίμνη
Εκδοτικός οίκος
ΜΙΝΩΑΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Τρεις παράξενες υποθέσεις που συνυφαίνονται σε μια περίεργη πόλη, θα είναι η απόλυτη πρόκληση για τον ικανότατο, έμπειρο και πολυμήχανο νεοφερμένο δικαστή Τι. Η πλοκή βρίθει από περιστατικά, με ανατροπές και γρίφους που καλείται ο κεντρικός ήρωας να επιλύσει, επιστρατεύοντας πρωτότυπα τεχνάσματα και στρατηγικούς ελιγμούς.
Unorthodox
Εκδοτικός οίκος
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Όταν μια γυναίκα τόλμησε να μιλήσει, να πει την ιστορία της, σηκώνοντας το πέπλο μιας τόσο κλειστής εβραϊκής σέκτας, όπως είναι οι χασιδιστές Εβραίοι, και βγάζοντας τα «άπλυτά» τους στη φόρα. Αυτό είναι το «Unorthodox» της Ντέμπορα Φέλντμαν.
Η λίμνη
Εκδοτικός οίκος
ΦΥΛΑΤΟΣ
Ένα αφήγημα υπεράνω κατηγοριών, ειδών και ταξινομήσεων. Ένα βιβλίο που θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία όλης της χώρας. Ένα βιβλίο άξιο να βραβευτεί. Κι όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά διεθνώς.
Θάνατος στα σύννεφα
Εκδοτικός οίκος
ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Ο Πουαρό ταξιδεύει με αεροπλάνο από το Παρίσι με προορισμό το Κρόιντον. Οι συνεπιβάτες του είναι άνθρωποι υπεράνω υποψίας, ευυπόληπτοι. Όλα μοιάζουν να κυλούν ομαλά. Κατά τη διάρκεια, όμως, του ταξιδιού μια επιβάτης θα βρεθεί νεκρή, σε μικρή απόσταση από τον ίδιο τον Πουαρό. Μήπως ο θάνατος οφειλόταν σε κάποια πάθηση ή πρόκειται για δολοφονία;
Γυρίζοντας το βλέμμα πίσω
Εκδοτικός οίκος
ΙΚΑΡΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Ο θάνατος του πατέρα του, η κρίση στον γάμο του, και η δύσκολη κατάσταση στην πατρίδα του, οδηγούν τον Κολομβιανό σκηνοθέτη Σέρχιο Καμπρέρα να γυρίσει το βλέμμα του πίσω, όχι μόνο στο δικό του παρελθόν, αλλά και στο παρελθόν ολόκληρης της οικογένειάς του και να αναμετρηθεί με εμπειρίες και αποφάσεις που καθόρισαν τη ζωή του.
Να θυμηθώ να παραγγείλω
Εκδοτικός οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Ο Στέλιος Μάινας στο μυθιστόρημά του «Να θυμηθώ να παραγγείλω» θίγει ένα σημαντικό, αλλά ελάχιστα προβεβλημένο θέμα, αυτό της ευθανασίας, αφηγούμενος μια δυνατή, γοητευτική ιστορία.
Η φωτιά του χειμώνα
Εκδοτικός οίκος
ΚΕΔΡΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
«Η φωτιά του χειμώνα» του Anders de la Motte αποτελεί το τρίτο βιβλίο μιας άτυπης τετραλογίας με κοινή συνισταμένη τις εποχές και είναι εξίσου δυνατό και ιδιαίτερο με τα προηγούμενα δύο.
Στο Παρίσι με τον Χέμινγουεϊ
Εκδοτικός οίκος
ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Η Χάντλι Ρίτσαρντσον, η πρώτη σύζυγος του Έρνεστ Χέμινγουεϊ και εκείνη που διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στη συγγραφική του άνθηση, στην καλλιτεχνική του έμπνευση, στη συναισθηματική και οικονομική του στήριξη εξιστορεί με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια έναν από τους μεγαλύτερους και πιο θυελλώδεις έρωτες στο παγκόσμιο λογοτεχνικό στερέωμα.
Στιγμές
Εκδοτικός οίκος
ΦΥΛΑΤΟΣ

Έντονος ρομαντισμός, βαθιά βιωμένος ρεαλισμός, λαϊκός υπερρεαλισμός. Ό,τι πιο ελληνικό, ανθρωποκεντρικό και παγκόσμιο διάβασα τελευταία. Ένας ποταμός από φερτά υλικά που συνδυάζονται με τρόπο αρμονικό και συναπαρτίζουν το ιστορικό ψηφιδωτό της συμπρωτεύουσας Θεσσαλονίκης στη διάρκεια των τελευταίων έξι δεκαετιών.