Έχουμε διαβάσει: 2.856 βιβλία

Κριτικές

Λόγια νεκρών
Εκδοτικός οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Το Λόγια Νεκρών του Stuart Neville αποτελεί τη δεύτερη υπόθεση της αρχιεπιθεωρήτριας Σερίνα Φλάναγκαν, ένα εξαιρετικά καλογραμμένο βιβλίο που γρήγορα μετατρέπεται σε θρίλερ.
Τα δύο δώρα
Εκδοτικός οίκος
ΣΤΕΡΕΩΜΑ
Ο Αντρέας, ο ήρωας της νουβέλας, είναι ένας ρομαντικός ήρωας που πλάθεται από τον συγγραφέα με αρκούντως αληθοφανή στοιχεία: είναι ένας λάτρης της ομορφιάς, της ζωής στην ολότητά της που παραμένει εκστατικός μπροστά στον κόσμο και τα ανέλπιστα «δώρα» του.
Metropolis – Η ιστορία των πόλεων
Εκδοτικός οίκος
ΔΙΟΠΤΡΑ
Κατηγορία
Ιστορία
Το ερώτημα που απασχολεί τον συγγραφέα παραμένει στην περιδιάβαση αυτή σταθερό: γιατί σε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα της Ιστορίας και σε τόσο μεγάλο εύρος του κόσμου, το άστυ υπήρξε κυρίαρχη επιλογή; Γιατί έχουν επιτυχία οι πόλεις, παρά τις προκλήσεις που θέτουν στους κατοίκους τους;
Το καταφύγιο
Εκδοτικός οίκος
ΜΙΝΩΑΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Το σκηνικό τοποθετείται σε ένα απομονωμένο αλλά πολυτελές κυνηγητικό καταφύγιο βαθιά στα Υψίπεδα της Σκοτίας. Αυτό είναι το μέρος που έχει επιλέξει μια παρέα φίλων για να περάσει τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς, τηρώντας μια παράδοση που τους θέλει να υποδέχονται μαζί τη νέα χρονιά. Από την αρχή φαίνεται ότι κάτι διαφορετικό πλανάται στην ατμόσφαιρα αυτή τη φορά.
Το καφενείο στην άκρη του κόσμου: Η επιστροφή
Εκδοτικός οίκος
ΓΝΩΣΗ
Κατηγορία
Δοκίμιο
Αυτό το γεμάτο ζωή, χιούμορ και ιδέες βιβλίο έχει εμπνεύσει εκατομμύρια αναγνώστες να διαμορφώσουν τη ζωή τους σύμφωνα με τις δικές τους παραστάσεις. Μέσα από αυτή την ιστορία για το νόημα και τον σκοπό της ζωής, σκοπός του δημιουργού είναι να συνειδητοποιήσει ο κάθε αναγνώστης ότι μπορεί ο ίδιος να επιλέξει τη δική του εκδοχή της πραγματικότητας.
Legion of X #1
Εκδοτικός οίκος
MARVEL COMICS
Κατηγορία
Κόμικ
Την ιστορία αφηγείται ο Legion, μεταλλαγμένος επιπέδου Ωμέγα, ο οποίος διατηρεί μια ψυχεδελική διάσταση με μεταλλαγμένους δικής του δημιουργίας. Εκεί βρίσκεται και το αρχηγείο των Λεγεωνάριων, της αστυνομίας του νησιού Κρακόα. Ο αρχηγός τους, ο Nightcrawler, έχει κληθεί από τους μεταλλαγμένους του πλανήτη Άρακο για να λύσει την υπόθεση ενός χαμένου θεού.
Το αίνιγμα του δωματίου 622
Εκδοτικός οίκος
ΠΑΤΑΚΗΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Ο Ζοέλ, διάσημος συγγραφέας, αισθάνεται να έχει βαλτώσει καθώς ο εκδότης και μέντοράς του έφυγε από τη ζωή. Μια σύντομη σχέση θα ταράξει λίγο την καθημερινότητά του, μέχρι που, αφοσιωμένος στη συγγραφή, παραμελεί τη σύντροφό του κι εκείνη τον εγκαταλείπει. Τότε ο Ζοέλ αποφασίζει να πάει ένα ταξίδι στις Άλπεις. Καθώς επιστρέφει στο δωμάτιό του, στο ξενοδοχείο Παλάς ντε Βερμπιέ, παρατηρεί ότι μετά το δωμάτιο 621, υπάρχει το 621Β και κατόπιν το 623. Γιατί έχει μετονομαστεί το συγκεκριμένο δωμάτιο και για ποιον λόγο δεν έχει τον αριθμό 622;
Παγωμένα πέλματα
Εκδοτικός οίκος
ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Η υπαστυνόμος Σοφία Μήτση εκπληρώνει επιτέλους το όνειρό της: παίρνει μετάθεση στο τμήμα Ανθρωποκτονιών και ελπίζει ότι τώρα η ζωή της θα αλλάξει προς το καλύτερο. Στο τμήμα της, όμως, είναι η μόνη γυναίκα και ο προϊστάμενός της αμέσως γκρεμίζει τις προσδοκίες της: οι άντρες κάνουν κουμάντο, αυτη βρίσκεται εκεί απλά για να ακούει και να παρατηρεί.
Αρχίζουμε από το τέλος
Εκδοτικός οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Διαφορετικό, ιδιαίτερο, άκρως εθιστικό. Για τους λάτρεις των γουέστερν και των road trips.
Ο κύριος ΤικΤάκης και το ρολόι της καρδιάς
Εκδοτικός οίκος
ΤΖΙΑΜΠΙΡΗΣ-ΠΥΡΑΜΙΔΑ
Κατηγορία
Παιδικό - Εφηβικό
Η ιστορία είναι ευφάνταστη κι εδώ και ο πρωταγωνιστής είναι ο κύριος ΤικΤάκης. Ο ήρωας αυτός, ανάλογα με τις διαθέσεις του, παραπέμπει και σε μια διαφορετική εποχή. Τι συμβαίνει, όμως, στην περίπτωση που οι δείκτες ενός ρολογιού τρελαίνονται και μπερδεύονται οι μέρες, οι μήνες και οι εποχές;
Λίγο ακόμα μαζί
Εκδοτικός οίκος
ΕΥΜΑΡΟΣ
Μια «εύθυμη» συλλογή κειμένων, που όλα τους δημοσιεύτηκαν στην «Εφημερίδα των Συντακτών» κατά το χρονικό διάστημα 2016-2018, αποτελεί το «Λίγο ακόμα μαζί» της Κυριακής Μπεϊόγλου.
Το καφενείο στην άκρη του κόσμου
Εκδοτικός οίκος
ΓΝΩΣΗ
Κατηγορία
Δοκίμιο
Το ταξίδι αυτό του συγγραφέα μέσα στον ίδιο του τον εαυτό αποτελείται από 15 σύντομα κεφάλαια. Σύντομο και γραμμένο με ένα απλοϊκό αλλά πολύ αυθεντικό και δυναμικό ύφος, μπορεί να προσληφθεί από τον αναγνώστη ως ένας εσωτερικός μονόλογος που λαμβάνει χώρα στο μυαλό του πρωταγωνιστή, παρά ως ένας πραγματικός διάλογος μεταξύ των χαρακτήρων του έργου.