Έχουμε διαβάσει: 3.144 βιβλία

Κριτικές

Όταν ήμαστε ορφανοί
Εκδοτικός οίκος
ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Το μυθιστόρημα αποτελείται από επτά διακριτά μέρη που διαιρούνται σε 23 κεφάλαια και τοποθετούνται χωρικά στο Λονδίνο και στη Σαγκάη και χρονικά από το 1930 έως το 1958. Ο συγγραφέας διερευνά τα ζητήματα της ταυτότητας και της μνήμης σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση η οποία οικοδομείται με προσεκτική ακρίβεια, προκαλώντας τον αναγνώστη να παρατηρήσει τα κενά και τις ασυνέπειες στις αναμνήσεις του Μπανκς.
Παγωμένος
Εκδοτικός οίκος
ΜΙΝΩΑΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Ο Μαρτέν Σερβάζ, επιθεωρητής στο Εγκληματολογικό της Τουλούζης καλείται στο Σεν Μαρτέν για να εξιχνιάσει μια περίεργη υπόθεση: την εύρεση ενός πτώματος αλόγου, που θανατώθηκε με τελετουργικό τρόπο. Η εξέταση των στοιχείων στο σημείο του συμβάντος αποκαλύπτει το DNA ενός από τους πιο επικίνδυνους και διαβόητους δολοφόνους, που βρίσκεται φυλακισμένος σε ειδική πτέρυγα στο άσυλο κοντά στο Σεν Μαρτέν. Ο Σερβάζ διερωτάται πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Ο μεσάζων
Εκδοτικός οίκος
ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Όταν ο ηλικιωμένος Λίο Κόλστον βρίσκει τυχαία ένα ημερολόγιο της παιδικής του ηλικίας, πραγματοποιεί ένα μικρό ταξίδι στο καλοκαίρι του 1900, ένα θερμό καλοκαίρι κατά τη διάρκεια του οποίου υπήρξε εν αγνοία του ο αγγελιοφόρος ενός παράνομου ζευγαριού.
Ίσως ο θάνατος
Εκδοτικός οίκος
ΒΑΚΧΙΚΟΝ
Κατηγορία
Ποίηση
Ποιήματα ολιγόστιχα, με απλότητα και καθαρότητα, πασπαλισμένα με κάμποσο φιλοσοφικό στοχασμό. Ο ποιητής δεν υιοθετεί τα λεκτικά πυροτεχνήματα, ούτε τα μεταμοντέρνα σχήματα, αρκείται σε μια αμεσότητα που αγγίζει τον αναγνώστη μέσα στη «γυμνότητά» της.
Αυτός που ήθελε
Εκδοτικός οίκος
ΟΤΑΝ
Κατηγορία
Ποίηση
Συγκοινωνούντα δοχεία θέατρο, ποίηση, υπαρξιακή αγωνία που μας ωθεί να φιλοσοφήσουμε πραγματοποιώντας σουρεαλιστικές υπερβάσεις, πετώντας τα βαρίδια από το αερόστατο της κουρασμένης (πολιτιστικώς) ύπαρξής μας που υποκύπτει διαρκώς στη Βαρύτητα, στην ολοένα κι επιταχυνόμενη Εντροπία.
Trese #1: Murder on Balete Drive
Εκδοτικός οίκος
VISPRINT
Κατηγορία
Κόμικ
Όταν ο ήλιος δύσει στη Μανίλα, καλύτερα να προσέχουν οι περαστικοί μην χαθούν και καταλήξουν στη χαμηλοφωτισμένη περιοχή κοντά στο μετρό, εκεί όπου οι Αswang ελέγχουν και κάνουν τις απαγωγές, οι Kapre είναι αρχηγοί του εγκλήματος και τα Engkatos γλιστρούν από τις χαραμάδες και σου κλέβουν ό.τι πιο πολύτιμο έχεις. Όταν το έγκλημα γίνεται παράξενο και μεταφυσικό, η αστυνομία καλεί την Αλεξάνδρα Τρέσε.
Ο κούκος
Εκδοτικός οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Ποια είναι η σχέση της ελιτίστικης πολιτιστικής λέσχης Μπλανς, του σκηνοθέτη Ούλε και της Σουζάν Χόβλαντ αλλά και των πλούσιων και διανοούμενων μελών της με ένα δεύτερο έγκλημα που συγκλονίζει ακόμη περισσότερο με την αγριότητά του τη μικρή κοινωνία του γνωστού ψαροχωριού πριν καν προλάβει να επεξεργαστεί το πρώτο;
Σκηνές
Εκδοτικός οίκος
ΟΔΟΣ ΠΑΝΟΣ
Κατηγορία
Ποίηση
Είτε παραίσθηση είτε όχι, ετούτο το μυθοπλασμένο συμβολικό σύμπαν είναι δελεαστικό, σαγηνευτικό, «μαγικό», μακριά από τον όποιο ρεαλισμό που κατατρέχει τις καθημερινότητές μας και μας κατατρύχει ατελείωτα… ανυπερθέτως.
Μύθοι για το τέλος του κόσμου
Εκδοτικός οίκος
ΚΕΔΡΟΣ
Κατηγορία
Ποίηση
Η Ευτυχία Παναγιώτου στη συλλογή ποιημάτων της με τον εξαίρετο τίτλο «Μύθοι για το τέλος του κόσμου» αφουγκράζεται την ανθρώπινη υπόσταση μέσα από καλλιτεχνικές αναφορές, την πραγματικότητα, το μυθικό στοιχείο, τις ευφάνταστες και φαντασιακές προσδοκίες.
Κλίμακα Μπόγκαρτ
Εκδοτικός οίκος
ΑΝΤΙΠΟΔΕΣ
Η Μαρία Φακίνου, στη νουβέλα της «Κλίμακα Μπόγκαρτ», καταπιάνεται με το παρελθόν σε σχέση με τη μνήμη, πώς αυτή θυμάται γεγονότα και καταστάσεις αλλά και τα παραποιεί κατά βούληση.
Φλόρενς Μπλαντ
Εκδοτικός οίκος
ΙΚΑΡΟΣ
Τέσσερις διαφορετικές ιστορίες, τεσσάρων ανθρώπων από διαφορετικά σημεία της Ευρώπης του 19ου αιώνα συναντιούνται στο τέλος της διαδρομής της Φλόρενς Μπλαντ, της «Δηλητηριάστρας» του Λονδίνου.
Ο καθρέφτης της Περσεφόνης
Εκδοτικός οίκος
ΑΩ
Κατηγορία
Ποίηση
Μέσα στον καθρέφτη της Περσεφόνης βλέπουμε να εικονίζονται διάφορες μορφές από τη μυθολογία. Παρελαύνουν πρόσωπα που κουβαλούν στους ώμους τους τη δική τους ιστορία.