Έχουμε διαβάσει: 3.096 βιβλία

Κριτικές

Η έρημος των Ταρτάρων
Εκδοτικός οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Το μυθιστόρημα αποτελείται από 30 σύντομα κεφάλαια και το διαφωτιστικό επίμετρο της μεταφράστριας σχετικά με τη ζωή, την εργογραφία, και ειδικά με το συγκεκριμένο βιβλίο του συγγραφέα που πραγματεύεται τη μοναξιά, την υπαρξιακή αγωνία, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τον θάνατο. Ο αναγνώστης όχι μόνο θα ταυτιστεί με τον ήρωα αλλά πολύ περισσότερο θα αναγνωρίσει στοιχεία του εαυτού του καθ’ όλη την πορεία της ζωής του Τζοβάνι Ντρόγκο.
Η θεία Τούλα
Εκδοτικός οίκος
GUTENBERG
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Η πλοκή του μυθιστορήματος του Μιγκέλ ντε Ουναμούνο «Η θεία Τούλα» είναι απλή: η Χερτρούδις, ή Τούλα, όπως τη φωνάζουν χαϊδευτικά, αναλαμβάνει την ανατροφή των παιδιών της αδερφής της, όταν εκείνη πεθαίνει. Αντικαθιστά την αδερφή της στον ρόλο της μητέρας, μετακομίζοντας στο σπίτι της οικογένειας. Αρνείται όμως να την αντικαταστήσει στον ρόλο της συζύγου, παρά την πρόταση του χήρου, πλέον, κουνιάδου της.
Σκοτεινό χιόνι
Εκδοτικός οίκος
ΔΙΟΠΤΡΑ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Δύο αγόρια βρίσκονται νεκρά σ’ ένα χωράφι στη Σουηδία. Έπειτα από οκτώ χρόνια δυο παρόμοιες δολοφονίες συγκλονίζουν τη Νορβηγία. Δυο αγόρια βρίσκονται νεκρά σε αντίστοιχες θέσεις, όπως και στο παλιό έγκλημα. Ο Χόλγκερ Μουνκ, και η ομάδα του ξεκινούν τις έρευνες με τα ελάχιστα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους. Στην ομάδα του Μουνκ προστίθεται και η Μία Κρούγκερ, φοιτήτρια ακόμα στη Σχολή  Αστυνομίας.
Το σανατόριο
Εκδοτικός οίκος
ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Απόκοσμο θρίλερ, που κόβει την ανάσα, αυτό είναι το πρώτο μυθιστόρημα της Σάρα Πιρς με τίτλο Το σανατόριο.
Όλα για το τίποτα
Εκδοτικός οίκος
ΔΩΜΑ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Χειμώνας του 1945. Το ανατολικό μέτωπο καταρρέει, ο Κόκκινος Στρατός προελαύνει. Οι Ρώσοι είναι πολύ κοντά, ο αχός των κανονιών τους ακούγεται πια καθαρά. Αλλά στο Γκεόργκενχοφ, στο αρχοντικό της οικογ­ένειας φον Γκλόμπιχ, η ζωή μοιάζει να διατηρεί τη ρουτίνα της. Όταν στο δρόμο εμφανίζονται οι πρώτοι Γερμανοί πρόσφυγες, τότε οι ένοικοι του αρχοντικού αρχίζουν να αναρωτιούνται μήπως έχει έρθει η ώρα να φύγουν κι αυτοί.
Η μεγαλοψυχία των δέντρων
Εκδοτικός οίκος
ΕΥΜΑΡΟΣ
Δεκαέξι διηγήματα που συμπυκνώνουν μέσα σε λίγες μονάχα σελίδες το καθένα ολόκληρες ζωές∙ αυτές των ηρώων. Αυτό είναι η συλλογή διηγημάτων Η μεγαλοψυχία των δέντρων της Μαρίας Βέρρου.
Ο τόπος
Εκδοτικός οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Η συγγραφέας δεν ήθελε να γράψει ένα καθηλωτικό ή συγκινητικό μυθιστόρημα για τον πατέρα της, παραγεμισμένο με λυρικές αναπολήσεις και θριαμβευτικές επιδείξεις ειρωνείας, αλλά ένα «απλό», «καθαρό» ευσύνοπτο αφήγημα, χρησιμοποιώντας τον ακύμαντο τρόπο υφολογίας που της ταιριάζει εκ φύσεως.
Πες της
Εκδοτικός οίκος
ΠΟΛΙΣ
Ο Χρήστος Οικονόμου επιστρέφει στο προσκήνιο με ένα βιβλίο-ψηφιδωτό του σύγχρονου ανθρώπινου δυναμικού της Ελλάδας επηρεασμένο από την πανδημία και τα λοκντάουν.
Άλμπατρος
Εκδοτικός οίκος
ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Ένας άντρας κείτεται νεκρός στην παραλία της περιοχής των Δύο Ποταμών. Κανένα στοιχείο που να υποδεικνύει την ταυτότητά του δεν υπάρχει πάνω του. Μόνο ένα τατουάζ στον λαιμό του που απεικονίζει ένα άλμπατρος. Ο ντετέκτιβ Μάθιου Βεν αναλαμβάνει ως επικεφαλής την πρώτη του μεγάλη υπόθεση.
Ο μεγάλος αδερφός
Εκδοτικός οίκος
ΙΚΑΡΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Η ιστορία αυτής μιας γαλλοσυριακής οικογένειας ξεδιπλώνεται μέσα από τις εναλλασσόμενες αφηγήσεις του μεγάλου και του μικρού αδερφού, οι οποίοι με το ιδιαίτερο αφηγηματικό ύφος τους ο καθένας αλληλοσυμπληρώνουν τόσο την οικογενειακή ιστορία, όσο και τη γενικότερη κατάσταση στη Γαλλία μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015.
Οι μέρες του ουράνιου τόξου
Εκδοτικός οίκος
ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
«Όχι» στον Πινοτσέτ, «Ναι» στην ελευθερία και τη ζωή, το μότο του Οι μέρες του ουράνιου τόξου του Αντόνιο Σκάμερτα, ενός βαθιά πολιτικού κειμένου.
Η αποστολή του βιβλιοθηκάριου
Εκδοτικός οίκος
ΜΑΓΜΑ
Κατηγορία
Δοκίμιο
Φόρος τιμής στα 140 χρόνια από τη γέννηση του Ισπανού φιλοσόφου Ορτέγα υ Γκασσέτ και εισαγωγή στη σκέψη και στο έργο του, αποτελεί η μετάφραση του δοκιμίου «Η Αποστολή του Βιβλιοθηκάριου». Ο συγγραφέας επισημαίνει τους κινδύνους της μετατροπής του βιβλίου σε αντικείμενο κοινωνικής προβολής και της αδυναμίας των αναγνωστών να προσανατολιστούν στην υπερπληθώρα των παραγόμενων βιβλίων.