Έχουμε διαβάσει: 3.096 βιβλία

ΔΩΜΑ (5)

Όλα για το τίποτα
Εκδοτικός οίκος
ΔΩΜΑ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Χειμώνας του 1945. Το ανατολικό μέτωπο καταρρέει, ο Κόκκινος Στρατός προελαύνει. Οι Ρώσοι είναι πολύ κοντά, ο αχός των κανονιών τους ακούγεται πια καθαρά. Αλλά στο Γκεόργκενχοφ, στο αρχοντικό της οικογ­ένειας φον Γκλόμπιχ, η ζωή μοιάζει να διατηρεί τη ρουτίνα της. Όταν στο δρόμο εμφανίζονται οι πρώτοι Γερμανοί πρόσφυγες, τότε οι ένοικοι του αρχοντικού αρχίζουν να αναρωτιούνται μήπως έχει έρθει η ώρα να φύγουν κι αυτοί.
Όταν παύουμε να καταλαβαίνουμε τον κόσμο
Εκδοτικός οίκος
ΔΩΜΑ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Στην αφήγησή του ο Λαμπατούτ, καθώς μετατοπίζεται από την έμφαση στη δημόσια διάσταση (τις ιστορικές συνθήκες) της παραγωγής επιστήμης στην ιδιωτική διάσταση της στιγμής της επιφοίτησης, μετατοπίζεται επίσης από την Ιστορία στη μυθιστορία. Κάθε κεφάλαιο του βιβλίου περιέχει διαφορετικό κλάσμα ιστορικής αλήθειας/λογοτεχνικής φαντασίας.
Δεν κατοικούν όλοι οι άνθρωποι τον κόσμο με τον ίδιο τρόπο
Εκδοτικός οίκος
ΔΩΜΑ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Ο Ζαν-Πωλ Ντυμπουά αφηγείται τη ζωή ενός φυλακισμένου, εναλλάσσοντας τον ενεστώτα του σήμερα με τους παρελθοντικούς χρόνους ενός flashback που ξεκινά στην παιδική ηλικία: πώς έγινε και ο εργατικός και ήσυχος Πωλ Χάνσεν, ο άνθρωπος που όλους τους νοιάζεται και για όλους τρέχει, βρέθηκε στη φυλακή; Με ποιες σκέψεις περνούν οι μέρες του εκεί;
Ψηλά τις καρδιές
Εκδοτικός οίκος
ΔΩΜΑ
Στο «Ψηλά τις καρδιές. Μια οικογένεια στην Ανατολική Γερμανία» ο συγγραφέας Μαξίμ Λέο αφηγούμενος την ιστορία τριών γενιών της οικογένειάς του, περιγράφει την καθημερινότητα της ζωής στην Ανατολική Γερμανία, αλλά και τις ελπίδες και τις απογοητεύσεις των ανθρώπων που έζησαν σε αυτήν.
Έρως ο γλυκόπικρος
Εκδοτικός οίκος
ΔΩΜΑ
Κατηγορία
Δοκίμιο
Ένα συναρπαστικό βιβλίο που γοητεύει τον αναγνώστη. Οξυδερκής, εύστοχη στις παρατηρήσεις της, η Κάρσον διαβάζει τα αρχαία κείμενα, διεισδύει στο θέμα της με σεβασμό, πειθαρχία, αλλά και παιγνιώδη διάθεση στα σημεία προσφέροντας στους αναγνώστες απόλαυση, αλλά και τροφή για στοχασμό.