Έχουμε διαβάσει: 2.780 βιβλία

ΨΥΧΟΓΙΟΣ (145)

Παγωμένα πέλματα
Εκδοτικός οίκος
ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Η υπαστυνόμος Σοφία Μήτση εκπληρώνει επιτέλους το όνειρό της: παίρνει μετάθεση στο τμήμα Ανθρωποκτονιών και ελπίζει ότι τώρα η ζωή της θα αλλάξει προς το καλύτερο. Στο τμήμα της, όμως, είναι η μόνη γυναίκα και ο προϊστάμενός της αμέσως γκρεμίζει τις προσδοκίες της: οι άντρες κάνουν κουμάντο, αυτη βρίσκεται εκεί απλά για να ακούει και να παρατηρεί.
Θάνατος στα σύννεφα
Εκδοτικός οίκος
ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Ο Πουαρό ταξιδεύει με αεροπλάνο από το Παρίσι με προορισμό το Κρόιντον. Οι συνεπιβάτες του είναι άνθρωποι υπεράνω υποψίας, ευυπόληπτοι. Όλα μοιάζουν να κυλούν ομαλά. Κατά τη διάρκεια, όμως, του ταξιδιού μια επιβάτης θα βρεθεί νεκρή, σε μικρή απόσταση από τον ίδιο τον Πουαρό. Μήπως ο θάνατος οφειλόταν σε κάποια πάθηση ή πρόκειται για δολοφονία;
Στο Παρίσι με τον Χέμινγουεϊ
Εκδοτικός οίκος
ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Η Χάντλι Ρίτσαρντσον, η πρώτη σύζυγος του Έρνεστ Χέμινγουεϊ και εκείνη που διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στη συγγραφική του άνθηση, στην καλλιτεχνική του έμπνευση, στη συναισθηματική και οικονομική του στήριξη εξιστορεί με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια έναν από τους μεγαλύτερους και πιο θυελλώδεις έρωτες στο παγκόσμιο λογοτεχνικό στερέωμα.
Ο προφήτης του Θεού
Εκδοτικός οίκος
ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Ο συγγραφέας συνδυάζει την ιστορική έρευνα και την εμπεριστατωμένη μελέτη πηγών γύρω από τη ζωή του Μωάμεθ με το μυθιστόρημα, παρουσιάζοντας αντικειμενικά τη γέννηση της ισλαμικής φιλοσοφίας και την απαρχή της μουσουλμανικής θρησκείας. Έργο έντονα διαλογικό, σχεδόν θεατρικό, φωτίζει τις πτυχές της προσωπικότητας ενός ανθρώπου που άλλαξε τον κόσμο.
Η δίκη που άλλαξε τον κόσμο
Εκδοτικός οίκος
ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Γνωρίζουμε ουσιαστικά για πρώτη φορά δύο ανθρώπους που παραγνώρισε η ιστορία. Ένας άνδρας με δύναμη και εξουσία, που παλεύει με δικούς του δαίμονες, στοιχειωμένος από μιαν απόφαση που άλλαξε τα πάντα και καταδικασμένος σε ένα ατέλειωτο εσωτερικό σκοτάδι. Μια γυναίκα της άρχουσας τάξης που επέλεξε να ακολουθήσει τον δικό της δρόμο.
Ο Κάφκα στην ακτή
Εκδοτικός οίκος
ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Όταν οι ζωές και τα μονοπάτια των πεπρωμένων των δύο ετερόκλητων ηρώων αρχίζουν να συγκλίνουν στο λογοτεχνικό σύμπαν του συγγραφέα, και με φόντο μια μαγικά ρεαλιστική Ιαπωνία, τότε όλα τα γεγονότα μπορούν να αιτιολογηθούν, και να αποκρυσταλλωθούν οι αρχαίες προφητείες αλλά και το ανεξιχνίαστο παρελθόν.
Η τριλογία της Λευκής Πόλης Ι – Η σιωπή της λευκής πόλης
Εκδοτικός οίκος
ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Είκοσι χρόνια πριν, ο Τάσιο Ορτίθ ντε Θάρατε είχε καταδικαστεί για δολοφονίες που τάραξαν την πόλη Βιτόρια. Ο δίδυμος αδερφός του, Ιγνάτιο, όντας αστυνομικός, τον είχε οδηγήσει στη φυλακή. Είκοσι χρόνια μετά, ο Τάσιο περιμένει να αποφυλακιστεί, όμως, λίγες ημέρες πριν, ένα ζευγάρι νέων βρίσκεται δολοφονημένο στον Παλαιό Καθεδρικό.
Χειμερινό ηλιοστάσιο
Εκδοτικός οίκος
ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Ο αναγνώστης θα εξοικειωθεί με τις σκωτσέζικες συνήθειες, τη φιλοξενία και τις εξοχικές κατοικίες αυτού του περήφανου τόπου, την ίδια ώρα που η συγγραφέας συλλαμβάνει τα έντονα συναισθήματα πένθους και θλίψης αλλά και της ελπίδας που διαφαίνεται στο μέλλον όταν μαθαίνεις να αγαπάς ξανά.
Σε γη και ουρανό
Εκδοτικός οίκος
ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Η οικογένεια Μάρκαμ ονειρεύεται μια νέα ζωή σε μια αφρικανική φάρμα, αφήνει τις ανέσεις του σπιτιού της στην Αγγλία και πηγαίνει στην Κένυα. Εκεί, η Μπέριλ, η κόρη των Μάρκαμ, μεγαλώνει με τρόπο αντισυμβατικό, διαμορφώνοντας μια ισχυρή προσωπικότητα αλλά και μεγάλη αγάπη για οτιδήποτε άγριο. Όταν διαλύονται όλα όσα γνωρίζει και εμπιστεύεται, η νεαρή Μπέριλ ρίχνεται σε μια σειρά από καταστροφικές σχέσεις, πριν μπλεχτεί σ’ ένα παθιασμένο ερωτικό τρίγωνο με τον ακαταμάχητο κυνηγό σαφάρι Ντένις Φιντς Χάτον και τη συγγραφέα βαρόνη Κάρεν Μπλίξεν.
Θανάσιμο λευκό
Εκδοτικός οίκος
ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Ένας νεαρός που ισχυρίζεται ότι υπήρξε μάρτυρας μιας δολοφονίας όταν ήταν μικρός και ένας υπουργός που εκβιάζεται για ένα μυστικό του παρελθόντος είναι οι δύο υποθέσεις που αναλαμβάνουν να εξιχνιάσουν ο ιδιωτικός ερευνητής Κόρμοραν Στράικ και η συνεργάτιδά του Ρόμπιν Έλακοτ.
Φόνος στη Μεσοποταμία
Εκδοτικός οίκος
ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Η Έιμι Λέδεραν, νοσοκόμα, ταξιδεύει στο Ιράκ, για να φροντίσει τη σύζυγο ενός αρχαιολόγου που διεξάγει ανασκαφές στην περιοχή. Η Έιμι βλέπει στην κυρία Λάιντνερ μια γυναίκα δυναμική κι έξυπνη. Γνωρίζοντας και το υπόλοιπο προσωπικό που εργάζεται στις ανασκαφές διαισθάνεται μια νευρικότητα στην ατμόσφαιρα.
Το μυστήριο των εφτά ρολογιών
Εκδοτικός οίκος
ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Μια παρέα περνά ευχάριστα τις ημέρες της σ’ ένα εξοχικό, ώσπου αποφασίζουν να σκαρώσουν μια φάρσα στον υπναρά Τζέρι. Τοποθετούν στο δωμάτιό του οκτώ ξυπνητήρια, προγραμματισμένα να χτυπήσουν ανά λεπτό. Όμως, το επόμενο πρωί ο Τζέρι βρίσκεται νεκρός και το ένα ρολόι λείπει.