Έχουμε διαβάσει: 3.144 βιβλία

ΨΥΧΟΓΙΟΣ (168)

Όταν ήμαστε ορφανοί
Εκδοτικός οίκος
ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Το μυθιστόρημα αποτελείται από επτά διακριτά μέρη που διαιρούνται σε 23 κεφάλαια και τοποθετούνται χωρικά στο Λονδίνο και στη Σαγκάη και χρονικά από το 1930 έως το 1958. Ο συγγραφέας διερευνά τα ζητήματα της ταυτότητας και της μνήμης σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση η οποία οικοδομείται με προσεκτική ακρίβεια, προκαλώντας τον αναγνώστη να παρατηρήσει τα κενά και τις ασυνέπειες στις αναμνήσεις του Μπανκς.
Το θέρετρο
Εκδοτικός οίκος
ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Μετά Το σανατόριο έρχεται Το θέρετρο της Σάρα Πιρς και η ντετέκτιβ Έλιν Γουόρνερ καλείται να εξιχνιάσει ένα ακόμα μυστήριο κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες.
Το σανατόριο
Εκδοτικός οίκος
ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Απόκοσμο θρίλερ, που κόβει την ανάσα, αυτό είναι το πρώτο μυθιστόρημα της Σάρα Πιρς με τίτλο Το σανατόριο.
Η τριλογία της ομίχλης ΙΙ – Το παλάτι του μεσονυκτίου
Εκδοτικός οίκος
ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Καλκούτα, 1916. Ένας άντρας τρέχει μέσα στη νύχτα με δυο βρέφη στην αγκαλιά του. Ρίχνει ανήσυχες ματιές πίσω του. Κάτι απόκοσμο και σκοτεινό τον κατατρέχει.  Φθάνει στο κατώφλι ενός σπιτιού, χτυπά την πόρτα. Ανοίγει μια ηλικιωμένη κυρία, η οποία αμέσως τον αναγνωρίζει. Ο άντρας παραδίδει τα βρέφη στην ηλικιωμένη και εξαφανίζεται μέσα στη νύχτα.
Η παράδοσή μας Ι: Παροιμίες
Εκδοτικός οίκος
ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Κατηγορία
Παιδικό - Εφηβικό
Μα παροιμίες...θα πει κανείς; Ναι, φυσικά, παροιμίες. Δεν είναι διόλου ντεμοντέ ή κάτι παρωχημένο. Παροιμίες ίσον αξίες. Όπως αυτές πέρασαν από στόμα σε στόμα, μέσα στην παράδοση, όπως πέρασαν από γενιά σε γενιά, όπως διασκέδασαν με αυτές οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας σε όλα τα χωριά και τα νησιά του τόπου μας.
Η τριλογία της ομίχλης Ι – Ο πρίγκιπας της ομίχλης
Εκδοτικός οίκος
ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Εν μέσω Β’ Παγκοσμίου Πολέμου οι Κάρβερ μετακομίζουν σ’ ένα παραθαλάσσιο σπίτι στην εξοχή, Σε μια βόλτα γύρω από το σπίτι ο Μαξ θα βρεθεί σ’ έναν κήπο με περίεργα αγάλματα. Κατά έναν περίεργο τρόπο νιώθει ότι τα αγάλματα τον κοιτάζουν. Ο Μαξ τρέχει γρήγορα προς το σπίτι, στη ζεστασιά της οικογενειακής θαλπωρής. Όμως ο πρίγκιπας της ομίχλης επιστρέφει για να πάρει αυτό που του ανήκει.
Παγωμένα πέλματα
Εκδοτικός οίκος
ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Η υπαστυνόμος Σοφία Μήτση εκπληρώνει επιτέλους το όνειρό της: παίρνει μετάθεση στο τμήμα Ανθρωποκτονιών και ελπίζει ότι τώρα η ζωή της θα αλλάξει προς το καλύτερο. Στο τμήμα της, όμως, είναι η μόνη γυναίκα και ο προϊστάμενός της αμέσως γκρεμίζει τις προσδοκίες της: οι άντρες κάνουν κουμάντο, αυτη βρίσκεται εκεί απλά για να ακούει και να παρατηρεί.
Θάνατος στα σύννεφα
Εκδοτικός οίκος
ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Ο Πουαρό ταξιδεύει με αεροπλάνο από το Παρίσι με προορισμό το Κρόιντον. Οι συνεπιβάτες του είναι άνθρωποι υπεράνω υποψίας, ευυπόληπτοι. Όλα μοιάζουν να κυλούν ομαλά. Κατά τη διάρκεια, όμως, του ταξιδιού μια επιβάτης θα βρεθεί νεκρή, σε μικρή απόσταση από τον ίδιο τον Πουαρό. Μήπως ο θάνατος οφειλόταν σε κάποια πάθηση ή πρόκειται για δολοφονία;
Στο Παρίσι με τον Χέμινγουεϊ
Εκδοτικός οίκος
ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Η Χάντλι Ρίτσαρντσον, η πρώτη σύζυγος του Έρνεστ Χέμινγουεϊ και εκείνη που διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στη συγγραφική του άνθηση, στην καλλιτεχνική του έμπνευση, στη συναισθηματική και οικονομική του στήριξη εξιστορεί με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια έναν από τους μεγαλύτερους και πιο θυελλώδεις έρωτες στο παγκόσμιο λογοτεχνικό στερέωμα.
Ο προφήτης του Θεού
Εκδοτικός οίκος
ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Ο συγγραφέας συνδυάζει την ιστορική έρευνα και την εμπεριστατωμένη μελέτη πηγών γύρω από τη ζωή του Μωάμεθ με το μυθιστόρημα, παρουσιάζοντας αντικειμενικά τη γέννηση της ισλαμικής φιλοσοφίας και την απαρχή της μουσουλμανικής θρησκείας. Έργο έντονα διαλογικό, σχεδόν θεατρικό, φωτίζει τις πτυχές της προσωπικότητας ενός ανθρώπου που άλλαξε τον κόσμο.
Η δίκη που άλλαξε τον κόσμο
Εκδοτικός οίκος
ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Γνωρίζουμε ουσιαστικά για πρώτη φορά δύο ανθρώπους που παραγνώρισε η ιστορία. Ένας άνδρας με δύναμη και εξουσία, που παλεύει με δικούς του δαίμονες, στοιχειωμένος από μιαν απόφαση που άλλαξε τα πάντα και καταδικασμένος σε ένα ατέλειωτο εσωτερικό σκοτάδι. Μια γυναίκα της άρχουσας τάξης που επέλεξε να ακολουθήσει τον δικό της δρόμο.
Ο Κάφκα στην ακτή
Εκδοτικός οίκος
ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Όταν οι ζωές και τα μονοπάτια των πεπρωμένων των δύο ετερόκλητων ηρώων αρχίζουν να συγκλίνουν στο λογοτεχνικό σύμπαν του συγγραφέα, και με φόντο μια μαγικά ρεαλιστική Ιαπωνία, τότε όλα τα γεγονότα μπορούν να αιτιολογηθούν, και να αποκρυσταλλωθούν οι αρχαίες προφητείες αλλά και το ανεξιχνίαστο παρελθόν.