Όταν το παρελθόν εισβάλλει στο παρόν

Ένα παλιό σανατόριο πάνω στο βουνό των Άλπεων, που έχει μετατραπεί σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο. Μια χιονοθύελλα που μαίνεται, αποκλείοντας κάθε πιθανή πρόσβαση σε αυτό – «Κανένας δεν μπορεί ούτε να έρθει ούτε να φύγει» (σ. 297). Μια εξαφάνιση λίγο πριν χτυπήσει η θύελλα. Ένας μασκοφόρος δολοφόνος που απάγει και δολοφονεί μέλη του προσωπικού.

Η Έλιν Γουόρνερ, ντετέκτιβ της αστυνομίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα βρεθεί αποκλεισμένη στο εν λόγω ξενοδοχείο μαζί με τον φίλο της∙ είναι προσκεκλημένοι από τον αποξενωμένο αδερφό της Άιζακ, με αφορμή το πάρτι των αρραβώνων του. Μόνο που η Λορ, η αρραβωνιαστικιά, εξαφανίζεται από προσώπου γης. Και σαν να μην έφτανε αυτό, όσο οι μέρες περνούν, πτώματα αρχίζουν να ανακαλύπτονται στους κοινόχρηστους χώρους, με τον κλοιό ολοένα να σφίγγει. Ποιος θα είναι το επόμενο θύμα;

Καθώς η τοπική αστυνομία δεν δύναται να προσέλθει στο σημείο, η Έλιν θα κληθεί να προσφέρει τη βοήθειά της τόσο για την προστασία των ενοίκων του ξενοδοχείου όσο και για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Επιπλέον, η κοπέλα κατατρύχεται από εμμονές και flash back απ’ όταν ήταν παιδί και έχασε σε ατύχημα από πνιγμό τον μικρό της αδερφό. Από τότε παλεύει να «ανακαλύψει» την αλήθεια, τι συνέβη πραγματικά εκείνη τη μέρα; Το παραπάνω, εξάλλου, είναι ένας από τους λόγους που αποδέχθηκε την πρόσκληση του Άιζακ. Η ώρα να αναμετρηθεί με τους εφιάλτες της και μαζί του έφτασε.

Θα καταφέρει η Έλιν να ξεπεράσει τις φοβίες της και να φέρει εις πέρας την αποστολή; Θα κατορθώσει να ξεσκεπάσει τον δολοφόνο πριν να είναι πολύ αργά και  να προστατεύσει τους ενοίκους του ξενοδοχείου; Και ακόμα, θα ανακαλύψει τι πραγματικά συνέβη τότε, ώστε να ημερέψει το μέσα της;

Κλειστοφοβικό, ανατριχιαστικό, αγωνιώδες, απόκοσμο, ένα θρίλερ «δωματίου». Με στοιχεία που παραπέμπουν στην Άγκαθα Κρίστι. Αυτό είναι το πρώτο μυθιστόρημα της Σάρα Πιρς με τίτλο Το σανατόριο∙ ένα γκόθικ θρίλερ.