Έχουμε διαβάσει: 3.144 βιβλία

ΠΑΤΑΚΗΣ (217)

Κώδικας Αρσέν Λουπέν
Εκδοτικός οίκος
ΠΑΤΑΚΗΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Η Παλόμα, μια νεαρή Ισπανίδα φοιτήτρια Ιστορίας, βρίσκει ένα χρυσό νόμισμα. Εξετάζοντάς το ανακαλύπτει ότι πρόκειται για ένα νόμισμα αρκετών δεκαετιών πιο παλιό. Με τη συνδρομή του καθηγητή Ρολάν Μπεργκτόν ξεκινούν ένα ταξίδι στο παρελθόν για να ανακαλύψουν έναν κρυμμένο θησαυρό.
Ο κήπος του Μένγκελε
Εκδοτικός οίκος
ΠΑΤΑΚΗΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Οι δωδεκάχρονες Εβραίες δίδυμες Στάσα και Περλ Ζαμόρσκι οδηγούνται, τον Σεπτέμβριο του 1944, από την οικογενειακή θαλπωρή, τον κόσμο της κλασικής μουσικής, του χορού και των βιβλίων του Λότζ της Πολωνίας, σε έναν άλλο κόσμο. Στριμωγμένες επί τέσσερα μερόνυχτα με τη μητέρα τους και τον  παππού τους στο πίσω μέρος ενός βαγονιού τρένου, επιβιώνουν γλείφοντας ένα κρεμμύδι στον δρόμο για το Άουσβιτς. Η συγγραφέας, έπειτα από ενδελεχή έρευνα, απεικονίζει το στρατόπεδο, τον ίδιο τον Μένγκελε και το εργαστήριό του, ακριβώς όπως ήταν στην πραγματικότητα.
Ο χαμένος παράδεισος
Εκδοτικός οίκος
ΠΑΤΑΚΗΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Τρία αδέρφια, ολωσδιόλου διαφορετικά μεταξύ τους. Τρεις φωνές που διηγούνται την ιστορία μιας φάρμας, κρυμμένης στις πλαγιές των βουνών, στη βορειοδυτική Κολομβία. Τόσο κρυμμένης, που από αυτήν της την ιδιότητα παίρνει και το όνομά της: λέγεται La Oculta (η κρυμμένη).
Εξαίσιο πτώμα
Εκδοτικός οίκος
ΠΑΤΑΚΗΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Η ξαφνική εμφάνιση ενός θανατηφόρου ιού που προσβάλλει τα ζώα μεταβάλλει αμετάκλητα τον κόσμο: από τα θηρία μέχρι τα κατοικίδια πρέπει όλα πρέπει να θανατωθούν συστηματικά, ενώ το κρέας τους δεν μπορεί να καταναλωθεί. Οι κυβερνήσεις νομιμοποιούν την εκτροφή, την αναπαραγωγή, τη σφαγή και την επεξεργασία ανθρώπινου κρέατος. Ο κανιβαλισμός γίνεται νόμος και η κοινωνία έχει διαιρεθεί σ' αυτούς που τρώνε και σ' αυτούς που τρώγονται. Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας αναγκάζεται να εξετάσει τα όριά του όταν δέχεται ως δώρο μια γυναίκα εκτροφής.
Τα σπίτια της ανησυχίας
Εκδοτικός οίκος
ΠΑΤΑΚΗΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Βρισκόμαστε ανάμεσα στα παλιά τείχη και στα λιθόστρωτα σοκάκια του παλιού πετρόχτιστου χωριού, στη Μαρέμμα της νότιας Τοσκάνης, στην ορεινή ιταλική ενδοχώρα, με το όνομα Σπίτια, και στις βουνοκορφές Σαν Μαρτίνο και Δύο Φτερούγες του όρους Αμιάτα που αιωρούνται πάνω του. Σε αυτόν τον ήδη πεθαμένο τόπο με τις χαραμισμένες ζωές ζει ένας ανήσυχος κοινωνικός μικρόκοσμος.
Αταραξία
Εκδοτικός οίκος
ΠΑΤΑΚΗΣ
Η ένθετη ιστορία του Λιου Σιαομπό και της συντρόφου του Λιου Σια, που ανασυνθέτει με ευαισθησία η Δήμητρα Κολλιάκου, και ο τρόπος με τον οποίο τη συνδέει με τις υπόλοιπες ιστορίες δίνει την ευκαιρία στη συγγραφέα να αναφερθεί σε θέματα όπως ο περιορισμός, ο φόβος, και ιδιαίτερα ο φόβος του θανάτου, στον οποίο αντιπαραβάλλεται η επικούρεια αταραξία.
Η φυλή
Εκδοτικός οίκος
ΠΑΤΑΚΗΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Ένας άντρας δολοφονημένος με ένα μαχαίρι με λαβή σε σχήμα σταυρού και ένα Ευαγγέλιο με λέξεις υπογραμμισμένες με αίμα οδηγούν τον αστυνόμο Νεβζάτ και τους βοηθούς του σε μια περιπέτεια στις γειτονιές της Κωνσταντινούπολης.
Άγρια όνειρα θα ‘βλεπα
Εκδοτικός οίκος
ΠΑΤΑΚΗΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Το 1999 η Νατύ, αεροσυνοδός, πετάει για το Μόντρεαλ. Στην πτήση θα γνωρίσει έναν μουσικό και θα ερωτευθούν παράφορα. Συναντώνται ξανά στο Σαν Ντιέγκο, τη Βαρκελώνη, την Τζακάρτα. Είκοσι χρόνια αργότερα η Νατύ πετάει ξανά για το Μόντρεαλ. Κάθε στιγμή που περνάει είναι σαν να ξαναζεί τον έρωτά της είκοσι χρόνια πριν.
Η μικρή λέξη αγάπη
Εκδοτικός οίκος
ΠΑΤΑΚΗΣ
Τα πολλαπλά πρόσωπα της βίας, φανερά και κρυμμένα, είναι το θέμα του καινούριου βιβλίου του Αύγουστου Κορτώ Η μικρή λέξη αγάπη, ένα βιβλίο σκληρό, μαρτυρικό, εφιαλτικό.
Τίποτα δε σε σβήνει
Εκδοτικός οίκος
ΠΑΤΑΚΗΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Τον Ιούνιο του 2010 εξαφανίζεται ο δεκάχρονος γιος της Μαντί. Δέκα χρόνια αργότερα η Μαντί επιστρέφει στον ίδιο τόπο, όπου βλέπει ένα παιδί που μοιάζει καταπληκτικά με τον χαμένο της γιο. Πρόκειται για τυχαίο γεγονός ή κάτι άλλο συμβαίνει;
Εξαρτάται: Μια ιστορία ζωής δίπλα στην εξάρτηση
Εκδοτικός οίκος
ΠΑΤΑΚΗΣ
Το βιβλίο Εξαρτάται: Μια ιστορία ζωής δίπλα στην εξάρτηση της Μαρίας Μαυρικάκη είναι μια αφήγηση σκληρή και αδυσώπητη που μιλάει έξω από τα δόντια για την εξάρτηση από τις ουσίες και τη συν-εξάρτηση, αποτυπώνοντας με μοναδικό και λιτό τρόπο τη γυμνή αλήθεια της κάθε πλευράς.
Οι μάγισσες του Βάρντε
Εκδοτικός οίκος
ΠΑΤΑΚΗΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Υπέροχο, μαγικό, τρομαχτικό, «Οι μάγισσες του Βάρντε» της Κίραν Μίλγουντ Χάργκρεϊβ πατάνε στο ιστορικό γεγονός μιας τρομαχτικής καταιγίδας που έπληξε το νησί Βάρντε το 1617, αποτελώντας ωστόσο καθαρή μυθοπλασία.