Το θέρετρο

Ατμοσφαιρικό, τρομακτικό, κλειστοφοβικό –αν και η υπόθεση διαδραματίζεται σε ανοιχτό χώρο εν μέσω σφοδρής καταιγίδας–, ανατριχιαστικό. Με την αδρεναλίνη να χτυπάει κόκκινο.

Η δεύτερη υπόθεση της Έλιν Γουόρνερ λαμβάνει χώρα σε ένα νησί, στο οποίο πρόσφατα έχει χτιστεί ένα νέο πολυτελές ξενοδοχείο – το θέρετρο ΛΟΥΜΕΝ. Η ιστορία, ωστόσο, του νησιού Κέρι κάθε άλλο παρά ειδυλλιακή είναι – μια κατάρα πλανάται από παλιά, ο Βράχος του Θεριστή τρομάζει, ένα σχολείο για «απροσάρμοστα» παιδιά πριν από χρόνια πήρε φωτιά και κάηκε ολοσχερώς, ένας σίριαλ κίλερ ένα καλοκαίρι σκότωσε πέντε εφήβους σε μια κατασκήνωση, ενώ όλα γύρω κραυγάζουν: «Τρέξτε μακριά. Κάτι σάπιο πλανάται στον αέρα».

Όταν μια νέα γυναίκα, που δεν ανήκει στους ενοίκους του ξενοδοχείου, θα βρεθεί νεκρή κάτω από το περίπτερο της γιόγκα, η Έλιν θα κληθεί να αναλάβει την υπόθεση. Όλα δείχνουν ότι ο θάνατός της οφείλεται σε ατύχημα, είναι όμως έτσι; Καθώς η ντετέκτιβ αναλαμβάνει δράση, ένας ακόμα άντρας πνίγεται σε μια κατάδυση με μπουκάλες. Σύμπτωση; Ή μήπως κάποιος εκεί έξω είναι αποφασισμένος να πάρει εκδίκηση για κάτι που μόνο ο ίδιος γνωρίζει; Με τον χρόνο να τρέχει αντίστροφα και μια καταιγίδα να μαίνεται και να δυσκολεύει την κατάσταση, η Έλιν αγωνίζεται να βρει τον δολοφόνο πριν η ιστορία του νησιού επαναληφθεί.

Πέρα όμως από την εξιχνίαση του μυστηρίου που καλύπτει τους φόνους, οικογενειακά μυστικά των κύριων πρωταγωνιστών έρχονται στο φως και όλοι στέκονται στο χείλος του γκρεμού. «Βάρη» έρχονται στην επιφάνια και απειλούν να γκρεμίσουν τις ούτως ή άλλως ευαίσθητες ισορροπίες, να αναποδογυρίσουν και να γκρεμίσουν ζωές.

Πιστή στην ατμόσφαιρα που δημιούργησε στο πρώτο βιβλίο της με τίτλο Το σανατόριο –ένα ψυχολογικό αστυνομικό θρίλερ που διαδραματίζεται σε ένα θέρετρο, πρώην σανατόριο, ψηλά στο βουνό– η Σάρα Πιρς και εδώ, στο Θέρετρο, ακολουθεί τους ίδιους κανόνες. Περιορισμένος χώρος δράσης, μυστήριο δωματίου κατά κάποιο τρόπο, απομονωμένος και αποκλεισμένος ο τόπος λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων, με την ντετέκτιβ Έλιν Γουόρνερ να παλεύει μόνη της να εξιχνιάσει το μυστήριο, καθώς κάθε δυνατότητα αποστολής ενισχύσεων είναι αδύνατη.

Μια υπόθεση στην οποία το παρελθόν ζητά να εισβάλει στο παρόν. Ενώ όλοι επιθυμούν να κάνουν μια νέα αρχή, ο Βράχος του Θεριστή και η κατάρα που τον συνοδεύει, φαίνεται να έχουν διαφορετική άποψη.