Έχουμε διαβάσει: 2.780 βιβλία

ΙΚΑΡΟΣ (56)

Γυρίζοντας το βλέμμα πίσω
Εκδοτικός οίκος
ΙΚΑΡΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Ο θάνατος του πατέρα του, η κρίση στον γάμο του, και η δύσκολη κατάσταση στην πατρίδα του, οδηγούν τον Κολομβιανό σκηνοθέτη Σέρχιο Καμπρέρα να γυρίσει το βλέμμα του πίσω, όχι μόνο στο δικό του παρελθόν, αλλά και στο παρελθόν ολόκληρης της οικογένειάς του και να αναμετρηθεί με εμπειρίες και αποφάσεις που καθόρισαν τη ζωή του.
Κβάντι
Εκδοτικός οίκος
ΙΚΑΡΟΣ
Ένας άντρας δολοφονείται σ’ ένα στενό της Μονμάρτης. Η αστυνομία ερευνά, όμως, δεν μπορεί να συλλέξει στοιχεία για τον νεκρό άντρα, καθώς η ζωή του είναι άκρως μυστήρια. Ο γιος του δολοφονημένου ακολουθεί την επιθυμία του πατέρα του να θαφτεί στην Ελλάδα, στο Αίγιο, ζητώντας τη συνδρομή του Κρις Πάπας για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Χρονοκαταφύγιο
Εκδοτικός οίκος
ΙΚΑΡΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Το «Χρονοκαταφύγιο» είναι ένα μυθιστόρημα για τα παιχνίδια που μας παίζει το μυαλό και ο χρόνος. Σκόρπιες εικόνες που λειτουργούν σαν τα μικρά κομμάτια ενός δύσκολου παζλ, που στην ουσία δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί ποτέ. Μια ιαματική κατάδυση στο παρελθόν για τους χρόνια πάσχοντες, με μόνη τους πατρίδα τις θολές εικόνες πεντακάθαρων αναμνήσεων.
Ο τελευταίος φύλακας
Εκδοτικός οίκος
ΙΚΑΡΟΣ
Ένα ρεαλιστικό μυθιστόρημα, γερά δομημένο χάρη στην ιστορική έρευνα του συγγραφέα. Ένας ύμνος όχι μόνο στους ξεχωριστούς χαρακτήρες, αλλά και στον τόπο, στην Ήπειρο. Η αγάπη των ηρώων για την πατρίδα δεν  είναι απλά μια αφηρημένη έννοια, είναι ένας ισχυρός δεσμός που ενώνει το άτομο με τον τόπο, το χώμα του.
Κάθε σύμπτωση έχει ψυχή
Εκδοτικός οίκος
ΙΚΑΡΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Ο σαρανταπεντάχρονος άνεργος καθηγητής Βίντσε Κόρσο νοικιάζει ένα ανακαινισμένο πλυσταριό στη Ρώμη και βιοπορίζεται συνταγογραφώντας βιβλία. Εφηύρε το επάγγελμα του βιβλιοθεραπευτή, δηλαδή δέχεται πελάτες στη σοφίτα του και ανάλογα με τον ψυχικό ή και σωματικό πόνο που βιώνουν, τους προτείνει το κατάλληλο βιβλίο που θα απαλύνει τα βάσανά τους.
Το πνεύμα των γονιών μου εξακολουθεί να ανυψώνεται μέσα στη βροχή
Εκδοτικός οίκος
ΙΚΑΡΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Ένας νεαρός συγγραφέας επιστρέφει στην Αργεντινή για να αποχαιρετίσει τον ετοιμοθάνατο πατέρα του. Όταν ανακαλύπτει έναν περίεργο φάκελο στο γραφείο του πατέρα του, θα αρχίσει μια περιπλάνηση στην πρόσφατη ιστορία της χώρας του και της οικογένειάς του.
Οι Κυριακές, το καλοκαίρι
Εκδοτικός οίκος
ΙΚΑΡΟΣ
Παρακολουθούμε τις κινήσεις της Μαρίνας μια Κυριακή του καλοκαιριού, που λίγο παραλλάσσουν από αυτές της κάθε μέρας. Η αφήγηση, τριτοπρόσωπη, είναι όσο χρειάζεται λεπτομερειακή και ακριβής και μεταλλάσσεται με την εξέλιξη της ημέρας όπως και η ηρωίδα.
Αστική οικία στο Χαλάνδρι
Εκδοτικός οίκος
ΙΚΑΡΟΣ
Από τον τίτλο ακόμα καταλαβαίνει κάποιος ότι η «Αστική οικία στο Χαλάνδρι» της Ισμήνης Καπάνταη δεν είναι ένα συνηθισμένο μυθιστόρημα. Και πράγματι, πρόκειται για χαρακτηριστικό δείγμα ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας παλαιάς κοπής.
Τα λείψανα του Αγίου Λαυρεντίου
Εκδοτικός οίκος
ΙΚΑΡΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Δύο δίδυμα αδέρφια, ο Ρωμύλος και ο Ρώμος, μεγαλώνουν σ’ ένα ιησουιτικό σχολείο. Η παιδική τους ηλικία έχει στιγματιστεί από τον θάνατο της μητέρας. Μεγαλώνοντας εργάζονται σ’ έναν περιπλανώμενο μάγο. Ερωτεύονται την ίδια γυναίκα και η σχέση τους κλονίζεται. Ένας άνθρωπος δολοφονείται σ’ ένα μπαρ – ποιος μπορεί να ήταν ο δολοφόνος;
Μορφωμένη
Εκδοτικός οίκος
ΙΚΑΡΟΣ
Μόρφωση. Το υπέρτατο αγαθό. Το πολυτιμότερο όλων. Κάτι που το αποδεικνύει περίτρανα το αυτοβιογραφικό βιβλίο της Tara Westover με τίτλο «Μορφωμένη». Μια κατάθεση ψυχής προορισμένη να εμπνεύσει και να οδηγήσει στην αυτογνωσία.
Μυστήριο στη λίμνη Λαμπίκο
Εκδοτικός οίκος
ΙΚΑΡΟΣ
Κατηγορία
Παιδικό - Εφηβικό
Παιδιά, μικρά και μεγάλα, το νησί Πίτσι Πίτσου και οι Πιτσιμπουίνοι, οι μοναδικοί κάτοικοί του, είναι εδώ!
Η μορφή των λειψάνων
Εκδοτικός οίκος
ΙΚΑΡΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία

Όταν ο συγγραφέας Βάσκες μαθαίνει ότι ο Κάρλος Καρβάγιο συνελήφθη επειδή προσπάθησε να κλέψει από ένα μουσείο το κοστούμι του δολοφονημένου πολιτικού ηγέτη Γκαϊτάν, αναλαμβάνει να αφηγηθεί τη γνωριμία τους και τα μονοπάτια στα οποία αυτή τον οδήγησε.