Έχουμε διαβάσει: 3.144 βιβλία

ΔΙΟΠΤΡΑ (130)

Επιβάτης 23
Εκδοτικός οίκος
ΔΙΟΠΤΡΑ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Ο Μάρτιν Σβαρτς είναι μυστικός αστυνομικός που φτάνει τον εαυτό του στα άκρα προκειμένου να φέρει εις πέρας μια αποστολή, ειδικότερα μετά την αυτοκτονία της συζύγου και του γιου του πριν από πέντε χρόνια σε μια κρουαζιέρα. Χτυπάει το τηλέφωνό του και μια ηλικιωμένη κυρία τον πληροφορεί ότι ένα κοριτσάκι που είχε εξαφανιστεί λίγες εβδομάδες πιο πριν από το ίδιο κρουαζιερόπλοιο πάνω στο οποίο είχαν αυτοκτονήσει οι δικοί του, επανεμφανίστηκε ξαφνικά, κρατώντας ένα αρκουδάκι στα χέρια της, το αρκουδάκι που άνηκε στον γιο του. Ο Μάρτιν επιβιβάζεται στο κρουαζιερόπλοιο αναζητώντας εξηγήσεις για τους λόγους που οδήγησαν τη γυναίκα και τον γιο του να πηδήξουν από το πλοίο.
Η νύχτα θα είναι μεγάλη
Εκδοτικός οίκος
ΔΙΟΠΤΡΑ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Στην επαρχία της Κάουκα, σε έναν αγροτικό δρόμο, ένα κομβόι αυτοκινήτων πέφτει σε ένοπλη ενέδρα με πολλά θύματα. Λίγο αργότερα όλα τα ίχνη της συμπλοκής έχουν εξαφανιστεί. Μια ανώνυμη καταγγελία οδηγεί έναν έντιμο εισαγγελέα, μια δημοσιογράφο και τη βοηθό της να ερευνήσουν την υπόθεση.
Η χάρη
Εκδοτικός οίκος
ΔΙΟΠΤΡΑ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Ο Λίαμ ήταν ο πρώτος έρωτας της Τζουντ. Τώρα, δέκα χρόνια αργότερα, η Τζουντ έχει προχωρήσει τη ζωή της, καθώς έχει γίνει γιατρός και πρόκειται να παντρευτεί. Όλα φαίνονται ιδανικά, μέχρι που ο Λίαμ εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά της στο νοσοκομείο όπου εργάζεται. Της ζητάει μια χάρη και η Τζουντ δεν μπορεί να του αρνηθεί, όμως την επόμενη ημέρα ενημερώνεται ότι ο Λίαμ βρέθηκε νεκρός.
Σπίθα στο σκοτάδι
Εκδοτικός οίκος
ΔΙΟΠΤΡΑ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Μια σπίθα στο σκοτάδι αρκεί για να αρχίσουν όλα πάλι από την αρχή. Και το ομώνυμο θρίλερ της Stacy Willingham το αποδεικνύει.
Σκοτεινό χιόνι
Εκδοτικός οίκος
ΔΙΟΠΤΡΑ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Δύο αγόρια βρίσκονται νεκρά σ’ ένα χωράφι στη Σουηδία. Έπειτα από οκτώ χρόνια δυο παρόμοιες δολοφονίες συγκλονίζουν τη Νορβηγία. Δυο αγόρια βρίσκονται νεκρά σε αντίστοιχες θέσεις, όπως και στο παλιό έγκλημα. Ο Χόλγκερ Μουνκ, και η ομάδα του ξεκινούν τις έρευνες με τα ελάχιστα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους. Στην ομάδα του Μουνκ προστίθεται και η Μία Κρούγκερ, φοιτήτρια ακόμα στη Σχολή  Αστυνομίας.
Το τελεσίγραφο
Εκδοτικός οίκος
ΔΙΟΠΤΡΑ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Ο Τζουλς αντικαθιστά έναν φίλο του στη γραμμή συνοδείας, που βοηθά ανθρώπους όταν βρίσκονται έξω να επιστρέψουν ασφαλείς στο σπίτι τους. Στη γραμμή βρίσκεται η Κλάρα, πανικόβλητη και ανήσυχη. Ο Δολοφόνος του Ημερολογίου, που σημειώνει με το αίμα των θυμάτων του την ημερομηνία του θανάτου τους, κυκλοφορεί ελεύθερος. Ο Τζουλς προσπαθεί να την ηρεμήσει και να αντιληφθεί τι συμβαίνει.
Η έβδομη υπόθεση
Εκδοτικός οίκος
ΔΙΟΠΤΡΑ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Λονδίνο, 1938. Ο αστυφύλακας Ουότκινς συναντά μια φιγούρα, μαυροντυμένη με μάσκα γιατρού της πανώλης, σ’ ένα σκοτεινό σοκάκι να κοιτάζει μέσα σ’ έναν κάδο απορριμμάτων. Ο αστυφύλακας ζητά από τη φιγούρα να απομακρυνθεί και ελέγχοντας τον κάδο διαπιστώνει ότι είναι άδειος. Έπειτα από μια σύντομη στιχομυθία η φιγούρα απομακρύνεται προτρέποντας τον αστυφύλακα να κοιτάξει ξανά στον κάδο. Ο Ουότκινς διαπιστώνει ότι μέσα βρίσκεται ένα πτώμα.
Ίνκουμπους
Εκδοτικός οίκος
ΔΙΟΠΤΡΑ
Μια νεαρή κοπέλα καταφτάνει στο αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλει τον βιασμό της. Ένας μασκοφόρος της επιτέθηκε μέσα στο σπίτι της και μετά την αποτρόπαια πράξη την αποχαιρέτισε λέγοντάς της ότι θα τα ξαναπούνε. Η έρευνα δεν αναδεικνύει κανένα στοιχείο για την ταυτότητα του δράστη. Όλα δείχνουν ότι οι κινήσεις του έγιναν με απόλυτη προσοχή κι επιμέλεια, καθώς τίποτα δεν μπορεί να προσανατολίσει τις έρευνες.
Οι κερασιές που ήθελαν να ανθίσουν
Εκδοτικός οίκος
ΔΙΟΠΤΡΑ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Κάπου στην ενδοχώρα της Νότιας Κορέας, ο ηλικιωμένος και σοβαρά άρρωστος αρχιτέκτονας Κανγκ Νταέσου ανηφορίζει το δρομάκι που οδηγεί στην κορυφή του Λόφου με τις Κερασιές.. Πηγαίνει να περάσει τα τελευταία χρόνια της ζωής του στο σπίτι και το τεράστιο κτήμα που αγόρασε εκεί πριν από 30 χρόνια. Δεν έχει υπολογίσει όμως τους κατοίκους του λόφου, που γενιές ολόκληρες μπαινοβγαίνουν στο κτήμα του σαν πραγματικοί εισβολείς.
Ονειρεύτηκα τη Σανγκάη
Εκδοτικός οίκος
ΔΙΟΠΤΡΑ
Το Ονειρεύτηκα τη Σανγκάη του Γιάννη Ξανθούλη είναι ένα σπαρταριστό μυθιστόρημα με σοκαριστικό περιεχόμενο, αλλά και πολύ πολύ γέλιο.
Metropolis – Η ιστορία των πόλεων
Εκδοτικός οίκος
ΔΙΟΠΤΡΑ
Κατηγορία
Ιστορία
Το ερώτημα που απασχολεί τον συγγραφέα παραμένει στην περιδιάβαση αυτή σταθερό: γιατί σε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα της Ιστορίας και σε τόσο μεγάλο εύρος του κόσμου, το άστυ υπήρξε κυρίαρχη επιλογή; Γιατί έχουν επιτυχία οι πόλεις, παρά τις προκλήσεις που θέτουν στους κατοίκους τους;
Θάρρος ή αλήθεια;
Εκδοτικός οίκος
ΔΙΟΠΤΡΑ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Η δέκατη υπόθεση της Έλεν Γκρέις, διά χειρός M. J. Arlidge, βρίσκεται εδώ και έχει τίτλο «Θάρρος ή αλήθεια;». Μια υπόθεση εθιστική, καθηλωτική, ανατριχιαστική, που κόβει την ανάσα.