Έχουμε διαβάσει: 3.096 βιβλία

ΔΙΟΠΤΡΑ (126)

Σκοτεινό χιόνι
Εκδοτικός οίκος
ΔΙΟΠΤΡΑ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Δύο αγόρια βρίσκονται νεκρά σ’ ένα χωράφι στη Σουηδία. Έπειτα από οκτώ χρόνια δυο παρόμοιες δολοφονίες συγκλονίζουν τη Νορβηγία. Δυο αγόρια βρίσκονται νεκρά σε αντίστοιχες θέσεις, όπως και στο παλιό έγκλημα. Ο Χόλγκερ Μουνκ, και η ομάδα του ξεκινούν τις έρευνες με τα ελάχιστα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους. Στην ομάδα του Μουνκ προστίθεται και η Μία Κρούγκερ, φοιτήτρια ακόμα στη Σχολή  Αστυνομίας.
Το τελεσίγραφο
Εκδοτικός οίκος
ΔΙΟΠΤΡΑ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Ο Τζουλς αντικαθιστά έναν φίλο του στη γραμμή συνοδείας, που βοηθά ανθρώπους όταν βρίσκονται έξω να επιστρέψουν ασφαλείς στο σπίτι τους. Στη γραμμή βρίσκεται η Κλάρα, πανικόβλητη και ανήσυχη. Ο Δολοφόνος του Ημερολογίου, που σημειώνει με το αίμα των θυμάτων του την ημερομηνία του θανάτου τους, κυκλοφορεί ελεύθερος. Ο Τζουλς προσπαθεί να την ηρεμήσει και να αντιληφθεί τι συμβαίνει.
Η έβδομη υπόθεση
Εκδοτικός οίκος
ΔΙΟΠΤΡΑ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Λονδίνο, 1938. Ο αστυφύλακας Ουότκινς συναντά μια φιγούρα, μαυροντυμένη με μάσκα γιατρού της πανώλης, σ’ ένα σκοτεινό σοκάκι να κοιτάζει μέσα σ’ έναν κάδο απορριμμάτων. Ο αστυφύλακας ζητά από τη φιγούρα να απομακρυνθεί και ελέγχοντας τον κάδο διαπιστώνει ότι είναι άδειος. Έπειτα από μια σύντομη στιχομυθία η φιγούρα απομακρύνεται προτρέποντας τον αστυφύλακα να κοιτάξει ξανά στον κάδο. Ο Ουότκινς διαπιστώνει ότι μέσα βρίσκεται ένα πτώμα.
Ίνκουμπους
Εκδοτικός οίκος
ΔΙΟΠΤΡΑ
Μια νεαρή κοπέλα καταφτάνει στο αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλει τον βιασμό της. Ένας μασκοφόρος της επιτέθηκε μέσα στο σπίτι της και μετά την αποτρόπαια πράξη την αποχαιρέτισε λέγοντάς της ότι θα τα ξαναπούνε. Η έρευνα δεν αναδεικνύει κανένα στοιχείο για την ταυτότητα του δράστη. Όλα δείχνουν ότι οι κινήσεις του έγιναν με απόλυτη προσοχή κι επιμέλεια, καθώς τίποτα δεν μπορεί να προσανατολίσει τις έρευνες.
Οι κερασιές που ήθελαν να ανθίσουν
Εκδοτικός οίκος
ΔΙΟΠΤΡΑ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Κάπου στην ενδοχώρα της Νότιας Κορέας, ο ηλικιωμένος και σοβαρά άρρωστος αρχιτέκτονας Κανγκ Νταέσου ανηφορίζει το δρομάκι που οδηγεί στην κορυφή του Λόφου με τις Κερασιές.. Πηγαίνει να περάσει τα τελευταία χρόνια της ζωής του στο σπίτι και το τεράστιο κτήμα που αγόρασε εκεί πριν από 30 χρόνια. Δεν έχει υπολογίσει όμως τους κατοίκους του λόφου, που γενιές ολόκληρες μπαινοβγαίνουν στο κτήμα του σαν πραγματικοί εισβολείς.
Ονειρεύτηκα τη Σανγκάη
Εκδοτικός οίκος
ΔΙΟΠΤΡΑ
Το Ονειρεύτηκα τη Σανγκάη του Γιάννη Ξανθούλη είναι ένα σπαρταριστό μυθιστόρημα με σοκαριστικό περιεχόμενο, αλλά και πολύ πολύ γέλιο.
Metropolis – Η ιστορία των πόλεων
Εκδοτικός οίκος
ΔΙΟΠΤΡΑ
Κατηγορία
Ιστορία
Το ερώτημα που απασχολεί τον συγγραφέα παραμένει στην περιδιάβαση αυτή σταθερό: γιατί σε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα της Ιστορίας και σε τόσο μεγάλο εύρος του κόσμου, το άστυ υπήρξε κυρίαρχη επιλογή; Γιατί έχουν επιτυχία οι πόλεις, παρά τις προκλήσεις που θέτουν στους κατοίκους τους;
Θάρρος ή αλήθεια;
Εκδοτικός οίκος
ΔΙΟΠΤΡΑ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Η δέκατη υπόθεση της Έλεν Γκρέις, διά χειρός M. J. Arlidge, βρίσκεται εδώ και έχει τίτλο «Θάρρος ή αλήθεια;». Μια υπόθεση εθιστική, καθηλωτική, ανατριχιαστική, που κόβει την ανάσα.
Το τελευταίο καρφί
Εκδοτικός οίκος
ΔΙΟΠΤΡΑ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Ο Φάμπιαν Ρισκ δέχεται ένα τηλεφώνημα που του αλλάζει τη ζωή: ο γιος του έχει αυτοκτονήσει μέσα στη φυλακή. Παράλληλα, η Ντούνια, η πρώην αστυνομικός, που εκδιώχθηκε και λοιδορήθηκε από το σώμα της αστυνομίας, με πρωτεργάτη τον Κιμ Σλέιζνερ, βρίσκεται στο κατόπι του Κιμ. Ο Γιαν Χεσκ, υφιστάμενος του Σλέιζνερ, ερευνά μια περίεργη υπόθεση: ένας άντρας και μια γυναίκα βρέθηκαν νεκροί μέσα σ’ ένα αυτοκίνητο στον πάτο της θάλασσας.
Κενό μνήμης
Εκδοτικός οίκος
ΔΙΟΠΤΡΑ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Το μυθιστόρημα χωρίζεται σε πολλά σύντομα κεφάλαια που τιτλοφορούνται και εναλλάσσονται με τους κεντρικούς χαρακτήρες του βιβλίου, τη Μάλιν, τον Τζέικ και τη Χάνε, προσφέροντας στον αναγνώστη τρεις διαφορετικές οπτικές γωνίες αφήγησης των γεγονότων. Η τελική ανατροπή στην πλοκή ενισχύει ακόμη περισσότερο το συναίσθημα της διάχυτης αγωνίας.
Μάτια ΙΙ – Ο κυνηγός
Εκδοτικός οίκος
ΔΙΟΠΤΡΑ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Ο Ζούκερ, ένας διακεκριμένος χειρουργός οφθαλμίατρος, συλλαμβάνεται για αποτρόπαια εγκλήματα. Απάγει γυναίκες, τους αφαιρεί τα βλέφαρα, τις βιάζει και στη συνέχεια τις αφήνει ελεύθερες. Η αστυνομία στρέφεται στην τυφλή φίλη του Τσόρμπαχ, την Αλίνα, για να προσπαθήσει να βρει στοιχεία για τον Ζούκερ, καθώς δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι είναι ένοχος.
Ο δολοφόνος είναι νεκρός
Εκδοτικός οίκος
ΔΙΟΠΤΡΑ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Ο Άνγκους Ράσελ, ο επιφανέστερος πολίτης της μικρής κοινωνίας, βρίσκεται νεκρός. Όλοι οι κάτοικοι συναινούν στο ποιος τον δολοφόνησε: ο Μπίλι Τέιτ, ένας αντιδραστικός νεαρός που δεν έκρυψε ποτέ το μίσος του για τον Άνγκους. Μόνο που ο Μπίλι σκοτώθηκε την προηγούμενη ημέρα. Κι ο Ντέιβ Γκάρνεϊ αναλαμβάνει δράση.