Έχουμε διαβάσει: 3.156 βιβλία

ΕΥΜΑΡΟΣ (7)

Η μεγαλοψυχία των δέντρων
Εκδοτικός οίκος
ΕΥΜΑΡΟΣ
Δεκαέξι διηγήματα που συμπυκνώνουν μέσα σε λίγες μονάχα σελίδες το καθένα ολόκληρες ζωές∙ αυτές των ηρώων. Αυτό είναι η συλλογή διηγημάτων Η μεγαλοψυχία των δέντρων της Μαρίας Βέρρου.
Λίγο ακόμα μαζί
Εκδοτικός οίκος
ΕΥΜΑΡΟΣ
Μια «εύθυμη» συλλογή κειμένων, που όλα τους δημοσιεύτηκαν στην «Εφημερίδα των Συντακτών» κατά το χρονικό διάστημα 2016-2018, αποτελεί το «Λίγο ακόμα μαζί» της Κυριακής Μπεϊόγλου.
Διπλή όψη
Εκδοτικός οίκος
ΕΥΜΑΡΟΣ
Το βιβλίο «Διπλή όψη» της Μαρίας Μαραγκουδάκη περιλαμβάνει δύο παράλληλους σπαρακτικούς μονολόγους με κοινή συνισταμένη τη μοναξιά, που κάλλιστα μπορούν να ανέβουν στο θέατρο.
Γεννημένος λούζερ
Εκδοτικός οίκος
ΕΥΜΑΡΟΣ
Το βιβλίο της Ειρήνης Δερμιτζάκη «Γεννημένος Λούζερ» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μάθημα δημιουργικής γραφής. Ένα ιδιαίτερο, καλογραμμένο βιβλίο. Ένα βιβλίο σκέτη απόλαυση.
Μηδενική γωνία
Εκδοτικός οίκος
ΕΥΜΑΡΟΣ
Με λόγο στέρεο, απλό και συμπυκνωμένο, η Μαρία Μαραγκουδάκη παραδίδει μια σειρά από ιστορίες μικρής έκτασης, αλλά καθόλου αμελητέες. Με οριζόντιο νήμα τους την απώλεια.
Τα μπλουζ του Αγίου Παντελεήμονα
Εκδοτικός οίκος
ΕΥΜΑΡΟΣ
Στο βιβλίο του ο Κώστας Ποντικόπουλος περιγράφει τη γειτονιά όπου μεγάλωσε, γύρω από την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, στο κέντρο της Αθήνας, αναμειγνύοντας πρόσωπα, παιχνίδια, προσωπικές ιστορίες, εποχές. Είναι οι δρόμοι, τα κτίρια, οι διάφορες πλευρές της πλατείας. Είναι οι άνθρωποι που έζησαν σε αυτά, οι γείτονες, οι φίλοι, οι πρώτοι έρωτες.
Τι νέα από το στρατόπεδο του Κρίσενβελτ;
Εκδοτικός οίκος
ΕΥΜΑΡΟΣ
Η ρεαλιστική γραφή της Μαρώς Τριανταφύλλου μάς οδηγεί με βηματισμό σταθερό και σίγουρο από ιστορία σε ιστορία, από γειτονιά σε γειτονιά, από άνθρωπο σε άνθρωπο. Και μέσα στη σκληρή πραγματικότητα των επτά διηγημάτων στο «στρατόπεδο της παγκόσμιας κρίσης», η συγγραφέας μάς δίνει ανάσες λυρισμού, ομορφιάς, ελπίδας.