Να ξυπνάς το πρωί με χαμόγελο

Κάθε μέρα έχει μια ιστορία που αξίζει να ειπωθεί, επειδή οι μέρες μας είναι φτιαγμένες από ιστορίες

Εντουάρντο Γκαλεάνο

Ιστορίες καθημερινές, ιστορίες ανθρώπων της διπλανής πόρτας, αφηγήσεις που πηγάζουν από και αντανακλούν τη σύγχρονη πραγματικότητα, κοινωνικής, πολιτικής φύσεως κ.ά., τα «σημεία των καιρών». Με επίκεντρο πάντα βαθιά ανθρώπινες αξίες.

Όλες τους είναι χρονογραφήματα, αποτελούν μία επιλογή κειμένων που δημοσιεύτηκαν στην «Εφημερίδα των Συντακτών» κατά το χρονικό διάστημα 2016-2018, και τώρα συγκεντρώνονται σε έναν τόμο υπό τον τίτλο «Λίγο ακόμα μαζί».

Η Κυριακή Μπεϊόγλου, δημοσιογράφος και συγγραφέας, αποτυπώνει στα κείμενα αυτά όσα παρατηρεί καθημερινά, καθώς κινείται στην πόλη ή και αλλού –στην επαρχία και στα νησιά–, όσα της κάνουν εντύπωση, όσα την προβληματίζουν, όσα ακούει και θέλει να μοιραστεί. Έμπνευσή της αποτελούν ποιήματα, βιβλία, φωτογραφίες, τραγούδια, στιγμές –της ίδιας ή των άλλων–, η επικαιρότητα. Όλα αυτά, υπό το άγρυπνο βλέμμα της, μετατρέπονται σε μικρές αφηγήσεις, που προβληματίζουν, θέτουν στόχους, παρουσιάζουν άγνωστες πτυχές της ζωής, «διδάσκουν», αποτυπώνουν αξίες και ιδανικά, που, εντέλει, φέρνουν αισιοδοξία και χαμόγελο.