Έχουμε διαβάσει: 3.144 βιβλία

ΚΕΔΡΟΣ (182)

Μύθοι για το τέλος του κόσμου
Εκδοτικός οίκος
ΚΕΔΡΟΣ
Κατηγορία
Ποίηση
Η Ευτυχία Παναγιώτου στη συλλογή ποιημάτων της με τον εξαίρετο τίτλο «Μύθοι για το τέλος του κόσμου» αφουγκράζεται την ανθρώπινη υπόσταση μέσα από καλλιτεχνικές αναφορές, την πραγματικότητα, το μυθικό στοιχείο, τις ευφάνταστες και φαντασιακές προσδοκίες.
Τρώγοντας ζώα
Εκδοτικός οίκος
ΚΕΔΡΟΣ
Κατηγορία
Δοκίμιο
Σε τι συνίσταται η απουσία σπλαχνικών μεθόδων σφαγής στην απάνθρωπη για τα ζώα, πολυδάπανη και ρυπαντική από οικολογικής άποψης βιομηχανική κτηνοτροφία; Και γιατί συμβαίνει ακριβώς το ίδιο στην εντατική εκτροφή θαλάσσιων ζώων, όπως τόνου, σολομού και γαρίδας σε συνθήκες εγκλεισμού (ιχθυοκαλλιέργεια) της υποβρύχιας βιομηχανικής κτηνοτροφίας;
Ιστορία φαντασμάτων
Εκδοτικός οίκος
ΚΕΔΡΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Χρησιμοποιώντας τις διαφορετικές γραμμές αφήγησης των πρωταγωνιστών της ιστορίας και δημιουργώντας μερικές από τις πιο ανησυχητικές ψυχολογικά σκηνές που έχετε διαβάσει ποτέ, ο Πίτερ Στράουμπ χτίζει αριστοτεχνικά την κλειστοφοβική ατμόσφαιρα της παγίδας που κλείνει γύρω από την πόλη, τους κατοίκους της και τον αναγνώστη.
Χέρμπε, το μικρό ξωτικό με το μεγάλο καπέλο
Εκδοτικός οίκος
ΚΕΔΡΟΣ
Κατηγορία
Παιδικό - Εφηβικό
Ο Χέρμπε, το μικρό ξωτικό με το μεγάλο καπέλο είναι ένα παραμύθι γεμάτο περιπέτειες που μιλάει για την αξία της φιλίας και της συνεργασίας, ενώ θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα παιδικά βιβλία παγκοσμίως. Έχει μεταφραστεί σε είκοσι μία γλώσσες, έχει πουλήσει πάνω από 1.000.000 αντίτυπα κι έχει αγαπηθεί από γενιές αναγνωστών για την τρυφερότητα και το ανατρεπτικό πνεύμα του.
Ο άνεμος κόπασε
Εκδοτικός οίκος
ΚΕΔΡΟΣ
Στο νέο μυθιστόρημα του Γιάννη Γρηγοράκη πρωταγωνιστούν τρεις πόλεις –Θεσσαλονίκη, Λονδίνο, Παρίσι–, αλλά η πρώτη είναι στο επίκεντρο της αφήγησης που έχει ως αφετηρία τη μεταχείριση που επιφυλάχθηκε στους Εβραίους κατοίκους-δημότες της.
Χρόνος δολοφόνος
Εκδοτικός οίκος
ΚΕΔΡΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Το καλοκαίρι του 1989 η δεκαπεντάχρονη Κλοτίλντ βγαίνει ζωντανή από ένα δυστύχημα, όπου χάνει τους γονείς και τον αδερφό της. Είκοσι επτά χρόνια αργότερα η Κλοτίλντ επισκέπτεται τον ίδιο τόπο και η ζωή της αναστατώνεται όταν λαμβάνει ένα γράμμα από τη μητέρα της.
Η φωτιά του χειμώνα
Εκδοτικός οίκος
ΚΕΔΡΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
«Η φωτιά του χειμώνα» του Anders de la Motte αποτελεί το τρίτο βιβλίο μιας άτυπης τετραλογίας με κοινή συνισταμένη τις εποχές και είναι εξίσου δυνατό και ιδιαίτερο με τα προηγούμενα δύο.
Το τέλος του καλοκαιριού
Εκδοτικός οίκος
ΚΕΔΡΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
«Το τέλος του καλοκαιριού» του Anders de la Motte είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ για γερά νεύρα, που παίζει με το μυαλό.
Χάσαμε τον μπαμπά
Εκδοτικός οίκος
ΚΕΔΡΟΣ
Ο πατέρας του Άγγελου Γεωργιάδη πέθανε. Ο Άγγελος είχε απομακρυνθεί από τον πατέρα του, οποίος είχε εγκαταλείψει τον ίδιο και τη μητέρα του και συζούσε στη Θεσσαλονίκη με την κουνιάδα του. Στα πράγματα του πατέρα του ο Άγγελος βρίσκει ένα τετράδιο, στο οποίο ο πατέρας του αφηγείται την περίοδο του νεανικού του έρωτα με τη θεία Τίνα.
Εκεί
Εκδοτικός οίκος
ΚΕΔΡΟΣ
Θα έλεγα πως πρόκειται για έναν περιηγητικό διαλογισμό που συνεχίζεται και στην καταγραφή και στην έκδοση και στην προβολή των άκρως ενδιαφερόντων αυτών καλλιτεχνημάτων του Γιώργου Βέη, που διαστίζονται από σοφά χωροθετημένες εικόνες με έναν τρόπο που το αποτέλεσμα αποκόβεται από την αρχική πρόθεση, παύει να είναι διάβημα, γίνεται «παρά-στασις».
Σύνταγμα – ΚΑΤ
Εκδοτικός οίκος
ΚΕΔΡΟΣ
Με λόγο παραληρηματικό, ίδιο με ορμητικό ποταμό, ένας οδηγός λεωφορείου εν ώρα καθήκοντος σχολιάζει την ελληνική πραγματικότητα.
Θέριστρον
Εκδοτικός οίκος
ΚΕΔΡΟΣ
Κατηγορία
Ποίηση
Σε μια καλαίσθητη έκδοση, σχεδόν συλλεκτική, ο βραβευμένος ποιητής διακρίνεται για την ανακεφαλαιωτική του τόλμη να αντιμάχεται τον καιρό με ρευστά και φθαρμένα υλικά: τις λέξεις.