Έχουμε διαβάσει: 2.534 βιβλία

Συντάκτες

Κωνσταντίνος Μπούρας

Κωνσταντίνος Μπούρας
Ο Δρ. Κωνσταντίνος Μπούρας γεννήθηκε το 1962 στην Καλαμάτα κι από το 1977 ζει στην Αθήνα. Συγγραφέας 40 εκδοθέντων βιβλίων, κριτικός θεάτρου και βιβλιοκριτικός. Είναι διπλωματούχος μηχανολόγος μηχανικός τού Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (1985), αριστούχος τού Τμήματος Θεατρικών Σπουδών τού Πανεπιστημίου Αθηνών (1994) και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος θεατρολογίας τού γαλλικού Πανεπιστημίου Paris III - La nouvelle Sorbonne (D.E.A. Etudes Theatrales, 1998). Αριστούχος διδάκτωρ του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα (2019). Θεατρικά του έργα με αρχαιοελληνικά θέματα έχουν παρασταθεί σε θέατρα τής Ελλάδας και του εξωτερικού. Αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά. Συμμετέχει σε τηλεοπτικές εκπομπές για το βιβλίο και το θέατρο. Εκπονεί μεταδιδακτορική έρευνα στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα "Το δραματικό στοιχείο της σύγχρονης ελληνικής ποίησης στα χρόνια της Κρίσης (2008-2018)". www.konstantinosbouras.gr
Σελίδα:

Επικοινωνία / Social:

Κριτικές (253)

Η λίμνη
Εκδοτικός οίκος
ΦΥΛΑΤΟΣ
Ένα αφήγημα υπεράνω κατηγοριών, ειδών και ταξινομήσεων. Ένα βιβλίο που θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία όλης της χώρας. Ένα βιβλίο άξιο να βραβευτεί. Κι όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά διεθνώς.
Στιγμές
Εκδοτικός οίκος
ΦΥΛΑΤΟΣ

Έντονος ρομαντισμός, βαθιά βιωμένος ρεαλισμός, λαϊκός υπερρεαλισμός. Ό,τι πιο ελληνικό, ανθρωποκεντρικό και παγκόσμιο διάβασα τελευταία. Ένας ποταμός από φερτά υλικά που συνδυάζονται με τρόπο αρμονικό και συναπαρτίζουν το ιστορικό ψηφιδωτό της συμπρωτεύουσας Θεσσαλονίκης στη διάρκεια των τελευταίων έξι δεκαετιών.

33 ιστορίες για το 1821
Εκδοτικός οίκος
GEMA
Η πολυπρισματικότητα αυτού του τόμου φωτίζει την προ διακοσίων ετών ιστορική σύμβαση με ιριδίζουσα πολυχρωμία και ουμανιστικό πλουραλισμό. Αυτό είναι το κέρδος εδώ: όχι τόσο να ξαναγραφεί η Ιστορία αλλά να μυθοπλαστούν αφανείς, μεμονωμένες πτυχές της, προκειμένου να διαφοροποιήσουν ανεπαίσθητα έστω την καθεστηκυία στάση για καταγραφέντα γεγονότα.
Δρυς λαλέουσα
Εκδοτικός οίκος
ΝΙΚΑΣ
Κατηγορία
Ποίηση
Η θεματολογία καθημερινή, σχεδόν ναΐφ, για να μην πω «απλοϊκή» και  αδικήσω το πόνημα δύο νοών που αφιερώθηκαν στη λατρεία του Αληθινού. Γιατί περνάει πολύ Φως μέσα από αυτά τα τυπωμένα παράθυρα. Πύργος που δεν πρόκειται να γείρει, που δεν θα κλονιστεί ποτέ από σεισμό, γιατί πατάει γερά στο συναίσθημα, στην καλοσύνη, στην αγνότητα και στη σοφία.
Υπνογραφίες
Εκδοτικός οίκος
ΝΙΚΑΣ
Κατηγορία
Ποίηση
Είναι τόσο πυκνός ο δομημένος λόγος, τόσο πλήρης αυτοκριτικών σχολίων που δεν επιδέχεται έξωθεν επεμβάσεων, αφού το κειμενικό «σώμα» είναι κρουστό, λαγαρό, ξεγλιστράει σαν το χέλι και δεν του ταιριάζει η ανατομία. Όχι τώρα, όχι ποτέ, όχι εδώ. Η υψηλή Τέχνη είναι συμπαγής κι ακατανόητη, αδιανόητη για το κοινό ανθρώπινο μυαλό.
Ο κορωνο-ιός
Εκδοτικός οίκος
ΛΕΞΙΤΥΠΟΝ
Κατηγορία
Ποίηση
Η τιμιότητα, η ποιητική ειλικρίνεια, ο θυμόσοφος διδακτισμός, η εγνωσμένη σοφία, το αναγνωρισμένο δικαίωμα του έγκριτου Διδασκάλου, ο μελίρρυτος καταγγελτικός τόνος των κακώς κειμένων ολάκερης της παραπαίουσας, ασθμαίνουσας, παραζαλισμένης Ανθρωπότητας, συνδυάζονται με έναν μετεφηβικό λυρισμό αυτόχρημα ηρωικό.
Ο ήρωας πέφτει
Εκδοτικός οίκος
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ
Κατηγορία
Ποίηση
Η Έλσα Κορνέτη είναι μάγισσα του στίχου, αλχημίστρια της γραφής, θαυματοποιός των μετεώρων, μεταβολιστής των ακορέστων ορέξεων υπέρ Αοράτου και άλλων επισήμως όντων…
Η καταφανής εξωστρέφεια των φωνηέντων
Εκδοτικός οίκος
ΣΑΙΞΠΗΡΙΚΟΝ
Κατηγορία
Ποίηση
Η αλλοτρίωση κυριαρχεί στο θεματολογικό τοπίο με την αναπόφευκτη μετεφηβική αγωνία συνάμα για τη μερική ή ολική ενσωμάτωση στην κοινωνία, της οποίας ο κώδικας μας πέφτει στενός και τα τερτίπια της από παλαιομοδίτικα έως απηρχαιωμένα.
Ευγενής ναυσιπλοΐα
Εκδοτικός οίκος
ΜΕΛΑΝΙ
Κατηγορία
Ποίηση
Παραδοσιακή στίξη, ευπρόσιτες μεταφορές, παρομοιώσεις αποδεκτές από το αριστερό εγκεφαλικό ημισφαίριο της Λογικής, ένας λόγος στητός, κρουστός, σαν αρχαϊκής Κόρης το παράστημα. Η δραματικότητα είναι απολύτως συμβατή με τη μετανεωτερική συνθήκη.
Τα δεδομένα μου
Εκδοτικός οίκος
ΜΕΛΑΝΙ
Κατηγορία
Ποίηση
Το ασύνδετο στοιχείο και η επιλεκτική αλλά όχι απόλυτη απουσία στίξης δείχνει τον δραματικό τόνο και την αφηγηματική προοπτική. Ο επαρκής αναγνώστης-θεατής προσθέτει τον δικό του «σωματικό» ρυθμό στο κείμενο που διαφοροποιείται σε απειρία φασμάτων-αντανακλάσεων στον καθρέφτη του υποκειμενικού χωροχρόνου.
Bertolt Brecht. Η ποιητική της Αποστασιοποίησης
Εκδοτικός οίκος
ΟΤΑΝ
Κατηγορία
Θέατρο
Εγχειρίδιο (κυριολεκτικά) για κάθε χρήση, ειδικά για τους εξειδικευμένους πλοηγούς στο πέλαγος της μετά το μεταμοντέρνο εποχής μας. Αμφισβητίες και υπερασπιστές της μετανεωτερικότητας θα βρουν στον Μπρεχτ τον πρόδρομο και αθέλητο υποστηρικτή τους, ακριβώς επειδή ο μεγάλος θεατράνθρωπος είναι «ανοικτός» σε αντιφάσεις-αντιθέσεις-συνυποδηλώσεις.
Τελευταίες ειδήσεις
Εκδοτικός οίκος
ΟΔΟΣ ΠΑΝΟΣ
Κατηγορία
Ποίηση
Δεκαέξι ποιητικές συλλογές σε πέντε χρόνια, δεν είναι αμελητέα συγκομιδή. Όμως ο καλός μας Καθηγητής βρίσκει τη δύναμη να συνεχίσει να ανθίζει γιατί είναι δωροποιός, ευεργέτης, της προσφοράς κι ουχί της απολαβής. Δεν επαναπαύεται στις δάφνες του.