Έχουμε διαβάσει: 3.096 βιβλία

Συντάκτες

Κωνσταντίνος Μπούρας

Κωνσταντίνος Μπούρας
Ο Δρ. Κωνσταντίνος Μπούρας γεννήθηκε το 1962 στην Καλαμάτα κι από το 1977 ζει στην Αθήνα. Συγγραφέας 40 εκδοθέντων βιβλίων, κριτικός θεάτρου και βιβλιοκριτικός. Είναι διπλωματούχος μηχανολόγος μηχανικός τού Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (1985), αριστούχος τού Τμήματος Θεατρικών Σπουδών τού Πανεπιστημίου Αθηνών (1994) και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος θεατρολογίας τού γαλλικού Πανεπιστημίου Paris III - La nouvelle Sorbonne (D.E.A. Etudes Theatrales, 1998). Αριστούχος διδάκτωρ του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα (2019). Θεατρικά του έργα με αρχαιοελληνικά θέματα έχουν παρασταθεί σε θέατρα τής Ελλάδας και του εξωτερικού. Αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά. Συμμετέχει σε τηλεοπτικές εκπομπές για το βιβλίο και το θέατρο. Εκπονεί μεταδιδακτορική έρευνα στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα "Το δραματικό στοιχείο της σύγχρονης ελληνικής ποίησης στα χρόνια της Κρίσης (2008-2018)". www.konstantinosbouras.gr
Σελίδα:

Επικοινωνία / Social:

Κριτικές (294)

Φράνσις
Εκδοτικός οίκος
ΘΕΑΤΡΟΣΚΟΠΙΟ
Κατηγορία
Θέατρο
Οι ήρωες κι αντι-ήρωες της Αλμπέρτας Τσοπανάκη είναι μεγεθυμένοι και σχηματικοί, υπερ-πραγματικοί και σουρεαλιστικοί, αληθινοί εν τούτοις…
Των ενυπνίων
Εκδοτικός οίκος
ΝΙΚΑΣ
Κατηγορία
Ποίηση
Ιστορία και αρχαιομάθεια, ιστορικότητα και ποιητική αφαιρετικότητα, φορμαλιστική συμπύκνωση και νεορομαντικό στυλιζάρισμα… Αυτά είναι μόνο μερικά από τα λογοτεχνικά γνωρίσματα του Μάριου Μιχαηλίδη που του χαρίζουν ένα απολύτως διακριτόν ύφος και του προσπορίζουν τον έπαινο και την αποδοχή ειδημόνων και μη.
Η φιλοσοφία της ζωής
Εκδοτικός οίκος
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Κατηγορία
Φιλοσοφία
Ήδη από τον τίτλο «Φιλοσοφία της Ζωής» επιχειρείται ένας σαφής διαχωρισμός από τη «Φιλοσοφία της Θεωρίας». Ο ποιητής παραδίδει εμπράκτως μαθήματα επιβιώσεως σε δύσκολους καιρούς, εκεί που κάθε νοήμων και ψαγμένος μορφωμένος άνθρωπος αρνείται να υπακούσει στο πρωτόγονο εκείνο σύνθημα: «ο σώζων εαυτόν σωθήτω»!!!
Παιχνίδια με τις λέξεις
Εκδοτικός οίκος
ΔΙΑΝΟΙΑ
Κατηγορία
Ποίηση
Τολμηρός; Ναι. Αλλά όχι σε θεματολογικό επίπεδο. Σε γλωσσικό επίπεδο έγκειται η ιδιαιτερότητά του. Επιτέλους, κάποιος που γράφει απλά και ξαναθυμόμαστε την ανθρώπινη γλώσσα με την οποία τελειώνει το υπόμνημα του Βάτσλαβ Χάβελ: «Ζήτω η ζωντανή ανθρώπινη λαλιά!!!».
Αηδόνι ερείπια
Εκδοτικός οίκος
ΑΡΜΟΣ
Κατηγορία
Ποίηση
Το αφήγημα εκτυλίσσεται ως μυθιστορία, ενίοτε με σασπένς κι άλλοτε άνευ. Διατρέχουμε μετά μανίας αυτό το πλούσιο πόνημα κι εμπλουτιζόμαστε από αναλύσεις φωτός σε τυχαία κρύσταλλα, πανάκριβα ή γαιώδη…
Εννιά μικρές ιστορίες για το φως και το σκοτάδι
Εκδοτικός οίκος
ΙΑΝΟΣ
Αισθαντική φωνή από τις λίγες στο σύγχρονο θολό λογοτεχνικό τοπίο. Υπεράνω λογοτεχνικών ειδών, ως γνήσιο παιδί της νεωτερικής και μετανεωτερικής εποχής μας. Η Μαριέττα Δενδρινού-Πεπελάση είναι η ίδια, αυτή καθεαυτή “έργο εν εξελίξει”.
Η λίμνη
Εκδοτικός οίκος
ΦΥΛΑΤΟΣ
Ένα αφήγημα υπεράνω κατηγοριών, ειδών και ταξινομήσεων. Ένα βιβλίο που θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία όλης της χώρας. Ένα βιβλίο άξιο να βραβευτεί. Κι όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά διεθνώς.
Στιγμές
Εκδοτικός οίκος
ΦΥΛΑΤΟΣ

Έντονος ρομαντισμός, βαθιά βιωμένος ρεαλισμός, λαϊκός υπερρεαλισμός. Ό,τι πιο ελληνικό, ανθρωποκεντρικό και παγκόσμιο διάβασα τελευταία. Ένας ποταμός από φερτά υλικά που συνδυάζονται με τρόπο αρμονικό και συναπαρτίζουν το ιστορικό ψηφιδωτό της συμπρωτεύουσας Θεσσαλονίκης στη διάρκεια των τελευταίων έξι δεκαετιών.

33 ιστορίες για το 1821
Εκδοτικός οίκος
GEMA
Η πολυπρισματικότητα αυτού του τόμου φωτίζει την προ διακοσίων ετών ιστορική σύμβαση με ιριδίζουσα πολυχρωμία και ουμανιστικό πλουραλισμό. Αυτό είναι το κέρδος εδώ: όχι τόσο να ξαναγραφεί η Ιστορία αλλά να μυθοπλαστούν αφανείς, μεμονωμένες πτυχές της, προκειμένου να διαφοροποιήσουν ανεπαίσθητα έστω την καθεστηκυία στάση για καταγραφέντα γεγονότα.
Δρυς λαλέουσα
Εκδοτικός οίκος
ΝΙΚΑΣ
Κατηγορία
Ποίηση
Η θεματολογία καθημερινή, σχεδόν ναΐφ, για να μην πω «απλοϊκή» και  αδικήσω το πόνημα δύο νοών που αφιερώθηκαν στη λατρεία του Αληθινού. Γιατί περνάει πολύ Φως μέσα από αυτά τα τυπωμένα παράθυρα. Πύργος που δεν πρόκειται να γείρει, που δεν θα κλονιστεί ποτέ από σεισμό, γιατί πατάει γερά στο συναίσθημα, στην καλοσύνη, στην αγνότητα και στη σοφία.
Υπνογραφίες
Εκδοτικός οίκος
ΝΙΚΑΣ
Κατηγορία
Ποίηση
Είναι τόσο πυκνός ο δομημένος λόγος, τόσο πλήρης αυτοκριτικών σχολίων που δεν επιδέχεται έξωθεν επεμβάσεων, αφού το κειμενικό «σώμα» είναι κρουστό, λαγαρό, ξεγλιστράει σαν το χέλι και δεν του ταιριάζει η ανατομία. Όχι τώρα, όχι ποτέ, όχι εδώ. Η υψηλή Τέχνη είναι συμπαγής κι ακατανόητη, αδιανόητη για το κοινό ανθρώπινο μυαλό.
Ο κορωνο-ιός
Εκδοτικός οίκος
ΛΕΞΙΤΥΠΟΝ
Κατηγορία
Ποίηση
Η τιμιότητα, η ποιητική ειλικρίνεια, ο θυμόσοφος διδακτισμός, η εγνωσμένη σοφία, το αναγνωρισμένο δικαίωμα του έγκριτου Διδασκάλου, ο μελίρρυτος καταγγελτικός τόνος των κακώς κειμένων ολάκερης της παραπαίουσας, ασθμαίνουσας, παραζαλισμένης Ανθρωπότητας, συνδυάζονται με έναν μετεφηβικό λυρισμό αυτόχρημα ηρωικό.