Έχουμε διαβάσει: 3.150 βιβλία

ΑΡΜΟΣ (14)

Αηδόνι ερείπια
Εκδοτικός οίκος
ΑΡΜΟΣ
Κατηγορία
Ποίηση
Το αφήγημα εκτυλίσσεται ως μυθιστορία, ενίοτε με σασπένς κι άλλοτε άνευ. Διατρέχουμε μετά μανίας αυτό το πλούσιο πόνημα κι εμπλουτιζόμαστε από αναλύσεις φωτός σε τυχαία κρύσταλλα, πανάκριβα ή γαιώδη…
Φωτεινό κέντρο
Εκδοτικός οίκος
ΑΡΜΟΣ
Το «Φωτεινό Κέντρο» του Θανάση Λάμπρου είναι μια φιλοσοφική παραβολή για τα κακώς κείμενα αυτού του τόπου έτσι όπως ξεβράζονται στην ομηρική ακρογιαλιά της Αιωνιότητας στα άθλια χρόνια της Κρίσης, οικονομικής αλλά κυρίως πολιτισμικής. Η τόση απελπισία λειτουργεί πάντα ομοιοπαθητικά. Κι από αυτή την άποψη ο Θανάσης Λάμπρου επέτυχε τον στόχο του.
Κοντσέρτο για στιγμές και διάρκεια
Εκδοτικός οίκος
ΑΡΜΟΣ
Κατηγορία
Ποίηση
O Βάλτερ Πούχνερ αγάπησε την Ελλάδα και τον Πολιτισμό της περισσότερο από πολλούς Έλληνες και κατέχει τη γλώσσα και την παράδοσή μας σε όλη της την μακραίωνη τροχιά. Δημιουργοί σαν τον Βάλτερ Πούχνερ καταδεικνύουν την παγκοσμιότητα του ανθρωποκεντρικού κι ανθρωπομετρικού ελληνικού πολιτισμού.
Μούσες και δαιμόνια
Εκδοτικός οίκος
ΑΡΜΟΣ
Κατηγορία
Δοκίμιο
Από το πρώτο «μυητικό ταξίδι» (για το μυθιστόρημα «Η Χάρις») μέχρι το τελευταίο κείμενο, γραμμένο μόλις τον Ιανουάριο του 2018 (το βιβλίο κυκλοφόρησε δύο μήνες αργότερα), η Τ.  Ρεπαπή μάς ξεναγεί στον λογοτεχνικό κόσμο της πεζογράφου Ελένης Λαδιά, στα θέματα που την απασχολούν και, βέβαια, στους ήρωες και στις ηρωίδες της.
Το θάρρος της δημιουργίας
Εκδοτικός οίκος
ΑΡΜΟΣ
Κατηγορία
Ψυχολογία
Πόσο σημαντική είναι η δημιουργικότητα στην ανθρώπινη ύπαρξη; Μπορεί η δημιουργία να διακριθεί σε διάφορα είδη; Υπάρχουν όρια στη δημιουργία; Πώς το ασυνείδητο επιδρά στη στιγμή της έμπνευσης και κατ’ επέκταση της δημιουργίας; Και πώς το θάρρος κρίνεται αναγκαίο ώστε η ιδέα να μετατραπεί σε δημιούργημα;
Δοκίμια για τον ουρανό
Εκδοτικός οίκος
ΑΡΜΟΣ
Κατηγορία
Ποίηση
…στο επίπεδο της τεχνικής, όσο και να φαίνεται ότι απεχθάνεται τους –ισμούς ο Βάλτερ Πούχνερ, η ποιητική του συνεισφορά είναι –κατά τη γνώμη μου– ένα μεταμοντέρνο ημερολόγιο, εξομολογητικό και καταγραφικό της εποχής μας.
Ούτε πολύ νωρίς, ούτε πολύ αργά
Εκδοτικός οίκος
ΑΡΜΟΣ
Κατηγορία
Ψυχολογία
Το συγκεκριμένο εγχείρημα βοηθάει τον αναγνώστη να αποκτήσει χρήσιμες επιγνώσεις όσον αφορά την ανθρώπινη φύση, προσφέροντας εφόδια για την επίλυση προβλημάτων. Είναι ευανάγνωστο, με κατανοητό λόγο, παρέχοντας μια συσσωρευμένη εμπειρία για μια βαθύτατη κατανόηση της ζωής.
Από την 25η ώρα στην αιώνια ώρα
Εκδοτικός οίκος
ΑΡΜΟΣ
Κατηγορία
Δοκίμιο
Αν η σχέση με τους γονείς είναι στις περισσότερες περιπτώσεις ένα αίνιγμα για τη διαμόρφωση της ψυχολογίας κάθε ανθρώπου, τότε αυτή με τον πατέρα θα μπορούσε σίγουρα να χαρακτηριστεί το πιο δυσεπίλυτο. Σπάνια συναντά κανείς μια σχέση ιδανική, που δεν γεννά ενδόμυχες αντιζηλίες, εγωισμούς και φανερό ή κρυμμένο μίσος, αλλά μονάχα θαυμασμό και αγάπη.
Ξυπόλυτες στην άμμο
Εκδοτικός οίκος
ΑΡΜΟΣ
Κι όμως όλα αρχίζουν σχεδόν δοξαστικά. Από τα καθοριστικά και εκθαμβωτικά γενέθλια των σαράντα. Το ραντεβού των έξι φίλων για τα γενέθλια στο Κεμπέκ θα διαθέτει έναν στιλιστικό όρο: ψηλά τακούνια. Εκείνα που σηματοδοτούν τις αναμνήσεις τους και τα χρόνια τους τα παιδικά.
Εξόριστες φωνές
Εκδοτικός οίκος
ΑΡΜΟΣ
Οι «Εξόριστες φωνές» είναι ένα βιβλίο με φιλοσοφική/στοχαστική προσέγγιση για την ύπαρξη του ανθρώπου. Η Νατάσα Κεσμέτη υπενθυμίζει την ουσία των ανθρωπίνων σχέσεων και τείνοντας το βλέμμα ψηλά υπενθυμίζει και την άνωθεν σχέση. Στέκει με κατανόηση και αγάπη για το ατελές της ανθρώπινης ύπαρξης και το άτσαλο και βιαστικό πέρασμά της από τη ζωή.
Όλοι φοβούνται τον έρωτα
Εκδοτικός οίκος
ΑΡΜΟΣ
Με ερέθισμα την τόλμη για το εφικτό ή το ανέφικτο του έρωτα, η συγγραφέας με ανθρώπινη προσέγγιση και πλούτο λέξεων αφηγείται τη ζωή των ηρώων. Ταυτόχρονα, η μυθιστορηματική πλοκή ξαφνιάζει τον αναγνώστη διατηρώντας συνεχώς το ενδιαφέρον του αμείωτο, με τις παγίδες που στήνει αδιακρίτως η ζωή.
Goodbye, κύριε Φρόυντ
Εκδοτικός οίκος
ΑΡΜΟΣ
Η επιτυχία της Λένας Τερκεσίδου είναι ότι έστησε αυτί στη ζωή και μίλησε εξ ονόματός της. Με τον πλέον εύληπτο τρόπο. Εχέγγυο εμπορικότητας.