Έχουμε διαβάσει: 3.168 βιβλία

ΕΣΤΙΑ (55)

Πώς πάνε τα πράγματα
Εκδοτικός οίκος
ΕΣΤΙΑ
Στα επτά διηγήματα της συλλογής «Πώς πάνε τα πράγματα» συναντάμε τους πρωταγωνιστές σε στιγμές της ζωής τους αμήχανες, εκεί όπου δε μοιάζουν να είναι πια κύριοι των επιλογών τους, αβέβαιοι πώς να χειριστούν τις σχέσεις τους με τους δικούς τους.
Ο ταχυδρόμος
Εκδοτικός οίκος
ΕΣΤΙΑ
Το ολιγοσέλιδο, δυνατό μυθιστόρημα «Ο Ταχυδρόμος» εκτυλίσσεται στην ορεινή Κρήτη του ’50. Το ηθογραφικό υπόβαθρο της εποχής και του τόπου αποτελεί τον καμβά πάνω στον οποίο εκτυλίσσεται το υπαρξιακό δράμα του πρωταγωνιστή, του ευσυνείδητου ταχυδρόμου, που εκτελεί ανελλιπώς το καθήκον του, η προσωπική ευτυχία φαίνεται όμως διαρκώς να του ξεφεύγει.
Τίνα, η ιστορία μιας ευθυγράμμισης
Εκδοτικός οίκος
ΕΣΤΙΑ
Παρακολουθούμε τη διαδρομή της Τίνας από τον Νοέμβριο του 2017 έως την Πρωτοχρονιά του 2018: από ένα ταξίδι στη Σουηδία για ένα συνέδριο, μέχρι την Αθήνα και μια διάρρηξη, μια βόλτα με τη φίλη της την Ξένια και τη δεκάχρονη κόρη της στο Τατόι, την ερωτική συνεύρεση με έναν φίλο της, την επίσκεψη στους γονείς της και ένα πρωτοχρονιάτικο πάρτι.
Ελευθέριος Βενιζέλος, ο άνθρωπος, ο ηγέτης
Εκδοτικός οίκος
ΕΣΤΙΑ
Κατηγορία
Βιογραφία
Ο Νικόλαος Εμμ. Παπαδάκης (Παπαδής), γενικός διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», καταθέτει στην ελληνική βιβλιογραφία την πρώτη ολοκληρωμένη βιογραφία του Βενιζέλου. Για πρώτη φορά, ο πολιτικός Ελευθέριος Βενιζέλος συναντά τον άνθρωπο, με όλες τις χαρές, τις λύπες, τις φιλοδοξίες και τις απογοητεύσεις.
Ημερολόγιο της Αλοννήσου
Εκδοτικός οίκος
ΕΣΤΙΑ
Ένα υβριδικό βιβλίο του Θανάση Βαλτινού που πέραν της γραπτής εκδοχής κυκλοφορεί και σε cd αποδεικνύοντας πως ο διάλογος ανάμεσα στην προφορικότητα και την έντυπη μορφή του λόγου είναι διαρκής.
Ο εραστής της Άννας
Εκδοτικός οίκος
ΕΣΤΙΑ
Μία γυναίκα λίγο πριν τα σαράντα, ηθοποιός, γοητευτική, μόνη… Ένα κυκλαδίτικο νησί, κοσμικό και μαζί άγριο… Ένας πιθανός έρωτας με έναν ντόπιο, έναν Απόλλωνα-ερημίτη… Κι ένα μυστήριο, η εξαφάνιση του εραστή που ήρθε να συναντήσει…
Τέσσερις μαρτυρίες για την εκταφή του ποταμού Ερρινυού
Εκδοτικός οίκος
ΕΣΤΙΑ
Τέσσερις έφηβες στη δεκαετία του ’80 αποφασίζουν ν’ ανακαλύψουν τον αρχαίο ποταμό Ερρινυό στη «γειτονιά της κολάσεως» όπου μένουν με τις οικογένειές τους.
Όλα για καλό
Εκδοτικός οίκος
ΕΣΤΙΑ
Όλα ξεκινούν όταν ένα χειμωνιάτικο βράδυ, κατεβαίνοντας ο Δημοσθένης, η Κατρίν και ο καπτα-Φώταρος στην παραλία για να περιμαζέψουν  πρόσφυγες και να τους γλιτώσουν από τους επιτήδειους που τους παίρνουν τη βάρκα προτού βγουν στη στεριά, βρίσκουν το πτώμα ενός μετανάστη που τον έχουν ξεβράσει τα κύματα. Πάνω του ο Μουεζίν έχει έναν μικρό θησαυρό.
Η αβάσταχτη ελαφρότητα της ύπαρξης
Εκδοτικός οίκος
ΕΣΤΙΑ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Η επανέκδοση του μνημειώδους βιβλίου του Μίλαν Κούντερα υπό νέα μετάφραση. Ένα από τα σημαντικότερα μυθιστορήματα της Ευρώπης που έγινε πρόδρομος μεγάλων αλλαγών στη λογοτεχνία και όχι μόνο.
Τα μυστήρια της Αιγηίδος
Εκδοτικός οίκος
ΕΣΤΙΑ
Κατηγορία
Ιστορία
Το βιβλίο του Σπυρίδωνος Γ. Πλουμίδη ­επίκουρου καθηγητή Νεώτερης και Σύγχρονης Ιστορίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών εξετάζει πρωτίστως το ζήτημα της Μικρασίας από την άποψη της ελληνικής εσωτερικής πολιτικής και της ιδεολογίας και το εντάσσει στο πλαίσιο της εθνικής ολοκλήρωσης και των εθνικών πολέμων των Ελλήνων (1912-1922).
Αναβρασμός
Εκδοτικός οίκος
ΕΣΤΙΑ
Το πολιτικό και προσωπικό memoir του Χανς Μάγκνους Εντσεσμπέργκερ, γερμανού ποιητή και δοκιμιογράφου. Διατρέχει τα ταραγμένα χρόνια της δεκαετίας του ’70 όπου συνέβησαν μεγάλα κοσμοϊστορικά γεγονότα.
Παράξενο καλοκαίρι
Εκδοτικός οίκος
ΕΣΤΙΑ
Πεζογραφικές περιδιαβάσεις εντός των πλαισίων (κι ενίοτε στα όρια) του πολιτικώς ορθού.