Έχουμε διαβάσει: 3.168 βιβλία

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ (23)

Άνω θρώσκω
Εκδοτικός οίκος
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
Κατηγορία
Ποίηση
Η Νίνα Αλέξη είναι μια σημαντική ποιήτρια του καιρού μας. Έντονο το δραματικό στοιχείο.
Αιόλου και Πανδρόσου
Εκδοτικός οίκος
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
Το ιστορικό μυθιστόρημα «Αιόλου και Πανδρόσου» πραγματεύεται την ιστορία ενός από τους μεγαλύτερους κιβδηλοποιούς που έχουν καταγραφεί στα παγκόσμια νομισματικά χρονικά, του Κωνσταντή Χριστοδούλου από τη Δερύνεια. Τον Κύπριο κατασκευαστή αντιγράφων αρχαίων νομισμάτων μας συστήνει ως μέγα καλλιτέχνη ο αφηγητής Ιάκωβος Χατζηγιώργης από την Αμμόχωστο.
SPQR: Ιστορία της αρχαίας Ρώμης
Εκδοτικός οίκος
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
Κατηγορία
Ιστορία
Η Ιστορία της αρχαίας Ρώμης  ξεκινά στα μέσα του 1ου αιώνα π. Χ. , πάνω από 600 χρόνια από την ίδρυση της πόλης. Ξεκινά με επαγγελίες επανάστασης, με μια τρομοκρατική συνωμοσία για την καταστροφή της πόλης, με μυστικές επιχειρήσεις και δημόσιους λόγους, με μια μάχη ανάμεσα σε Ρωμαίους και Ρωμαίους, και με τη σύλληψη πολιτών και την εκτέλεσή τους.
Ανίν Ιξελά
Εκδοτικός οίκος
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
Κατηγορία
Ποίηση
Η Νίνα Αλέξη, ξεδιπλώνει την ευαισθησία της στο νόμιμο πεδίο της προσεγμένης, διακριτικής, επιμελημένης ποιητικής έκφρασης, με έντονο το δραματικό στοιχείο, απευθυνόμενη στον αναγνώστη-ακροατή-θεατή χαμηλόφωνα (sotto-voce).
Γκαίρλιτς
Εκδοτικός οίκος
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
Στις 22 Σεπτεμβρίου 1916 το Δ΄ Σώμα Στρατού –γύρω στους 7.000 άνδρες– φτάνει στη γερμανική πόλη Γκαίρλιτς με τρένο από τη Δράμα. Η ιστορία εκτυλίσσεται με επίκεντρο και υπό την οπτική  μιας παρέας πέντε Ελλήνων στρατιωτών του Δ́ Σώματος Στρατού στο Γκαίρλιτς από τον Μάιο του 1917 έως τον Νοέμβριο του 1918.
Ανεμόεσσα
Εκδοτικός οίκος
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
Τα επτά διηγήματα που περιλαμβάνονται στην «Ανεμόεσσα» κινούνται στο πλαίσιο της πρότασης «Κτίριο χωρίς οικόσημο, οικογένεια χωρίς ιστορία» (σελ. 119). Η συγγραφέας μέσα από τις ιστορίες αυτές ξεναγεί τον αναγνώστη με έναν μοναδικό λογοτεχνικό τρόπο στη γοητευτική Πράγα του παρελθόντος και του παρόντος.
Ιωλκός
Εκδοτικός οίκος
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
Κατηγορία
Ποίηση
Η δεύτερη ποιητική συλλογή του Κωνσταντίνου Μούσσα, αποτελείται από δίστιχα, χωρισμένα ώστε να αποτελούν μια μικρή ενότητα, και αριθμημένα από το 1 έως το 88. Κάθε δίστιχο μοιάζει να συλλαμβάνει μια εικόνα, μια αίσθηση, ένα συναίσθημα…
Στο ρήγμα του χρόνου
Εκδοτικός οίκος
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
«Στο ρήγμα του χρόνου» (Αλεξάνδρεια, 2014): Πρόκειται για ένα πολύ ευχάριστο και απολαυστικό ανάγνωσμα, με χιουμοριστικά στοιχεία σε αρκετά σημεία, το οποίο ταυτόχρονα μας μεταφέρει ουσιώδη, επίκαιρα, αλλά και διαχρονικά μηνύματα. Ο δικτάτορας-Κυβερνήτης με μια αστεία απόφαση που παίρνει, να μετατοπίσει τη ζώνη ώρας στην οποία ανήκει το νησί και να περάσει τη Διεθνή Γραμμή Ημερομηνίας, προκαλεί σοβαρά  παλιρροϊκά κύματα αλλαγών στη ζωή των πολιτών.
Μέλι για την Κυρά
Εκδοτικός οίκος
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα με πρωτότυπη πλοκή και ιστορικό-αρχαιολογικό ενδιαφέρον, καθώς αφηγητής και χαρακτήρας του βιβλίου είναι ένα υπαρκτό πρόσωπο, ο Μάικλ Βέντρις, που το 1952 ανακοίνωσε την αποκρυπτογράφηση της Γραμμικής Β΄ η οποία ήταν γραφή που αποδίδει την αρχαία ελληνική γλώσσα της εποχής των ανακτόρων της Κνωσού (15ος αιώνας π. Χ).
Η κρίση του θεάτρου, ΣΤ’
Εκδοτικός οίκος
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
Κατηγορία
Θέατρο
Ο Γιάννης Βαρβέρης είναι σημαντικός ποιητής εγνωσμένης αξίας και ήταν αναγνωρισμένος θεατρικός κριτικός. Οι στίχοι του λειτουργούν αυτοτελώς και συγκινούν ακόμα. Οι κριτικές του, όμως, προϋποθέτουν τη θέαση της αντίστοιχης παράστασης, έχουν μιαν επικαιρότητα και μια προσκαιρότητα.
Προσωπεία περικείμενοι
Εκδοτικός οίκος
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
Η νεαρή δημοσιογράφος Χριστίνα επισκέπτεται τον αρχαιολογικό χώρο της Πέτρας στην προσπάθεια να ανακαλύψει εάν όντως γίνονται παράνομες ανασκαφές. Βρίσκεται αντιμέτωπη με τους κατοίκους και με την Εταιρεία που εκμεταλλεύεται τα μεταλλεία της περιοχής. Μοναδικοί της φίλοι η κυρία Ειρήνη και ο ανιψιός της ο Άγγελος, που κρύβει το δικό του μυστικό.
Τα δάκρυα δεν είναι για το ουίσκι
Εκδοτικός οίκος
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Η Τζέμα Τζέιμς φτάνει με τη φίλη της Χέιζελ Κάβεντις στην περιοχή των Χάιλαντς, για να περάσουν ένα Σαββατοκύριακο παρέα με φίλους. Γρήγορα η Τζέμα αντιλαμβάνεται ότι η Χέιζελ έχει ένα μακρύ παρελθόν που σχετίζεται με την περιοχή, καθώς οι διακοπές αποτελούν επιστροφή στην πατρίδα αλλά και συναντήσεις με τον παλιό εραστή της, Ντόναλντ Μπρόντι.