Έχουμε διαβάσει: 3.144 βιβλία

ΤΟΠΟΣ (14)

Γυμνός
Εκδοτικός οίκος
ΤΟΠΟΣ
Κατηγορία
Ποίηση
Πικρά αισιόδοξη ποίηση με μπωντλερικές καταβολές, δεν αποφεύγει τη σκοτεινιά, δεν ξορκίζει τα ερέβη, χωρίς ωστόσο να τα προτιμά και να έλκεται απ’ αυτά. Στον αντίποδα της καζαντζακικής έκφρασης «Δεν ελπίζω τίποτα», ο Λουάν Τζούλις ελπίζει διακριτικά σε ένα καλύτερο αύριο για όλους τους ανθρώπους και ειδικά για τους αδυνάμους.
Αναλωμένοι
Εκδοτικός οίκος
ΤΟΠΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Το σεξ, η τεχνολογία, η ανάλωση του ανθρώπινου σώματος. Το συγγραφικό ντεμπούτο του σκηνοθέτη Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ είναι αρκούντως προκλητικό και ασεβές.
Τα χίλια φθινόπωρα του Γιάκομπ ντε Ζουτ
Εκδοτικός οίκος
ΤΟΠΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Στην Ιαπωνία του 18ου αιώνα, ο Ολλανδός Γιάκομπ ντε Ζουτ θα γίνει πρωταγωνιστής και μάρτυρας των αλλαγών που θα συμβούν στη χώρα και θα συμπαρασύρουν και τον ίδιο σε μια εσωτερική δίνη.
Μοιρολα3
Εκδοτικός οίκος
ΤΟΠΟΣ
Η «Μοιρόλα3» είναι ένα βιβλίο επίκαιρο και παρά την επιφανειακή σκοτεινιά του, αληθινά αισιόδοξο: όχι με την επιπόλαιη ή μεταφυσική αισιοδοξία τού «όλα θα πάνε καλά», αλλά με την αισιοδοξία που γεννά η δράση, η αγωνιστικότητα και το πείσμα για ζωή.
Το Γιούσουρι
Εκδοτικός οίκος
ΤΟΠΟΣ
Κατηγορία
Κόμικ
Ο Δημήτρης Βανέλλης και ο Θανάσης Πέτρου «ψαρεύουν» στο πεδίο της νεοελληνικής λογοτεχνίας και επιλέγουν έξι φανταστικές ιστορίες από κορυφαίους Έλληνες λογοτέχνες, τις οποίες τις αποδίδουν με το ιδιαίτερο ύφος και τη χαρακτηριστική γλώσσα κάθε συγγραφέα σε κόμικ.
Foco d’ amor
Εκδοτικός οίκος
ΤΟΠΟΣ
Ο έρωτας ως ελιξίριο ζωής… Ο θάνατος ως καταλύτης νοσταλγίας και απολογισμού. Το παιχνίδι των δύο που γίνονται ένα. Η οδύνη του ενός που απομένει μισός. Η τέχνη του λόγου και η τέχνη της ζωγραφικής ως πρίσματα ενατένισης του εσώτερου νοήματος της ζωής. Η καθημερινότητα των ανθρώπων ως πρώτη ύλη της προσωπικής τους ιστορίας.
Κάθαρση
Εκδοτικός οίκος
ΤΟΠΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
1992, σε ένα μικρό εσθονικό χωριό. Εκεί μένει η Αλίιδε, μια ηλικιωμένη γυναίκα. Η καθημερινότητά της διαταράσσεται όταν ανακαλύπτει στον κήπο της μια λιπόθυμη κοπέλα. Μετά από πολλή σκέψη, η Αλίιδε παίρνει την κοπέλα, τη Ζάρα, στο σπίτι της και όταν αυτή συνέρχεται της λέει ότι το έσκασε από το βίαιο άνδρα της. Όμως η αλήθεια είναι διαφορετική.
Στη διαβολεμένη μέρα
Εκδοτικός οίκος
ΤΟΠΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Στο Γιοχάνεσμπουργκ, ο Νίμαντ, πρώην στρατιώτης που τώρα εργάζεται ως σωματοφύλακας, γίνεται μάρτυρας μιας διπλής δολοφονίας και κάτοχος μιας κασέτας που δείχνει τον αφανισμό ενός χωριού στην Αφρική από Αμερικανούς στρατιώτες. Φεύγει και πηγαίνει στο Λονδίνο, όπου προσπαθεί να πουλήσει την κασέτα στην Κάρολαϊν Ουίσαρτ, μια φιλόδοξη δημοσιογράφο.
Λαβίνια
Εκδοτικός οίκος
ΤΟΠΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Εμπνεόμενη από την «Αινειάδα» του Βιργίλιου, την οποίο ακολουθεί πιστά ως προς το χρόνο, τον τόπο, τα πρόσωπα, η Ούρσουλα Λε Γκεν, στο πιο πρόσφατο μυθιστόρημά της, δίνει το λόγο στη Λαβίνια, κόρη του βασιλιά Λατίνου, για να αφηγηθεί την ιστορία του Τρώα βασιλιά που φθάνει ηττημένος στην Ιταλία με τους συντρόφους του και ιδρύει τη νέα του πατρίδα.
Σβησμένες ψυχές
Εκδοτικός οίκος
ΤΟΠΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Μέσα από την ιστορία του Μάρκους, της Λάρα,, του Ντέιβιντ, του Κάζα, ο γεννημένος στο Πακιστάν Ναντίμ Ασλάμ παρουσιάζει τη σύγχρονη ιστορία του Αφγανιστάν, μιας χώρας με υπέροχα χρώματα και πλούσια τέχνη που, όπως και τόσες άλλες, έγινε το πεδίο σύγκρουσης αντικρουόμενων συμφερόντων.
Παιχνίδι χωρίς όρια
Εκδοτικός οίκος
ΤΟΠΟΣ
Κατηγορία
Ιστορία
Πρόκειται για μια συλλογή κειμένων που αφορά γεγονότα, τα οποία έμειναν ανεξίτηλα στη σύγχρονη αθλητική ιστορία, ενώ με τον τρόπο τους επηρέασαν άμεσα ή έμμεσα την πραγματικότητα σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.
Ο άνθρωπος στο ψηλό κάστρο
Εκδοτικός οίκος
ΤΟΠΟΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Πώς θα είχε γραφτεί η Ιστορία αν οι νικητές του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ήταν οι δυνάμεις του Άξονα; Ο πολυγραφότατος Φίλιπ Κ. Ντικ, πατριάρχης της επιστημονικής φαντασίας, δημιουργεί με χιούμορ και σατιρική διάθεση ένα μυθιστόρημα εναλλακτικής ιστορίας (alternative history) που θεωρείται ως το σημαντικότερο βιβλίο του.