Έχουμε διαβάσει: 3.138 βιβλία

ΓΚΟΒΟΣΤΗΣ (29)

Κλέφτες και αστυνόμοι
Εκδοτικός οίκος
ΓΚΟΒΟΣΤΗΣ
Διηγήματα δομημένα με κλασικό, παραδοσιακό τρόπο: έκθεση-ανάπτυξη θέματος-ανατροπή-τέλος. Αριστοτεχνική γραφή, λακωνικές περιγραφές, αδρά πορτραίτα... Πολλά υποσχόμενη κατάθεση κι εγγραφή υποθήκης για μια λαμπρή πεζογραφική πορεία στα ελληνικά γράμματα.
Ακολουθία
Εκδοτικός οίκος
ΓΚΟΒΟΣΤΗΣ
Κατηγορία
Ποίηση

Πενήντα κι ένα χαϊκού στα ελληνικά και τα ίδια μεταφρασμένα στα αγγλικά στεγάζει αυτός ο τόμος καθιστώντας αξιοθαύμαστο τον ποιητή κι αξιοζήλευτο το αποτέλεσμα…

Ο Χάρης Μελιτάς δεν γράφει χαϊκού, αλλά (για να μην μιμηθώ τον Ρεμπώ) εκείνα τον υποβάλλουν επιβάλλοντάς του να τα κατα-γράψει.

Ένας περίεργος ξένος
Εκδοτικός οίκος
ΓΚΟΒΟΣΤΗΣ
Ένα έργο με ανθρωπιστικές, κοινωνικές και ιστορικές προεκτάσεις, που πραγματεύεται λογοτεχνικά την ιστορία των Ρωμιών του Πόντου που χωρίστηκαν με βάση το θρήσκευμα και τις αρνητικές συνέπειες στην ψυχολογία των ατόμων και των οικογενειών τους. Επίσης είναι μια ωδή στην ανιδιοτελή και αναντικατάστατη μητρική αγάπη, στον προσωπικό πόνο της απώλειας.
Φτερά παγωνιού
Εκδοτικός οίκος
ΓΚΟΒΟΣΤΗΣ
Όλη η ιστορία που αφορά τη σχέση μάνας-κόρης έχει σημείο αναφοράς σε όλη τη νουβέλα το βλέμμα της μάνας. Η μάνα μεταφέρει όλα τα δεινοπαθήματα, τα απωθημένα, τη διανοητική ταραχή, την ψυχική νόσο, και γενικότερα τα δεινά της ζωής της στην κόρη της που την έχει μαζί της στη Γερμανία.
Ανασυνειδησία
Εκδοτικός οίκος
ΓΚΟΒΟΣΤΗΣ
Κατηγορία
Ποίηση
Ένα ιδιότυπο βιβλίο, τίμιο και ειλικρινές στις προθέσεις του όπως εκδηλώνονται ρητά και καθαρά ήδη από την αφιέρωση. Πρόκειται για ένα μεταμοντέρνο μυθιστόρημα, μια ποιητική αφήγηση ενδοσκόπησης και φιλοσοφικού στοχασμού για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Δεν έχει όμως ναρκισσιστικά στοιχεία από κάποιο (έστω και αδιόρατο) «δράμα του εγώ» (“ich-drama”).
Μαινάδες του Κηφισού
Εκδοτικός οίκος
ΓΚΟΒΟΣΤΗΣ
Βρισκόμαστε στη μετεμφυλιακή Αθήνα του 1950, όπου πέντε έφηβες φίλες, η Διδώ, η Βιργινία, η Μιχαήλα, η Κάτια και η Ιωάννα, με το όνομα «οι Μαινάδες του Κηφισού» δρουν και ονειρεύονται στις όχθες του ποταμού Κηφισού. Οι «Μαινάδες» θα εμπλακούν μεταξύ άλλων σε μία ιστορία παράνομου φορτίου αλατιού η οποία θα αλλάξει τα δεδομένα της ζωής τους.
Σαν άλλος Οιδίποδας
Εκδοτικός οίκος
ΓΚΟΒΟΣΤΗΣ
Κατηγορία
Ποίηση
Ιδιαίτερα επεξεργασμένη ιδιόλεκτος, εσωστρεφής «ανέλιξις» (εισ-έλιξις, μάλλον) της ποιητικής αφήγησης, κρυπτικός λόγος, που δεν ξεκλειδώνει εύκολα σε πρώτη ανάγνωση, κώδικας που αντιστέκεται, λεξιπλασία και γλωσσο-παρα-μυθική δεινότητα, σπάνιες λέξεις… Aυτή η δουλειά διαβάζεται κι ανάκατα, με την τυχαία αναγκαιότητα του ξεφυλλίσματος.
Η ιστορία της CIA
Εκδοτικός οίκος
ΓΚΟΒΟΣΤΗΣ
Κατηγορία
Ιστορία
Μέσα από έρευνα πενήντα χιλιάδων εγγράφων από αρχεία της CIA, του Λευκού Οίκου, του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μέσα από χιλιάδες προφορικές μαρτυρίες και συνεντεύξεις Αμερικανών πρακτόρων βετεράνων της CIA ο συγγραφέας συνθέτει την πρώτη ιστορία της CIA. Πρόκειται για μια εξαιρετικά κατατοπιστική καταγραφή, αλλά και μια προκλητική και διορατική αφήγηση.
Αλεξάνδρα Κολλοντάι
Εκδοτικός οίκος
ΓΚΟΒΟΣΤΗΣ
Κατηγορία
Βιογραφία
Η αυτοβιογραφία της Αλεξάνδρα Κολλοντάι, μίας ασυνήθιστης μορφής της ρωσικής επανάστασης: η φωνή μίας γυναίκας που βρέθηκε σε μία καμπή της Ιστορίας και έζησε συγκλονιστικά γεγονότα, που τη μετέτρεψαν από νεαρή κυρία της αριστοκρατίας σε «παλιά μπολσεβίκα».
Πριν ακόμα γεννηθείς
Εκδοτικός οίκος
ΓΚΟΒΟΣΤΗΣ
Κατηγορία
Ποίηση
Το πιο τρυφερό και συμβολικό παραμύθι μετά τον «Μικρό Πρίγκιπα». «Διωδία» με τον τρόπο του Καραγκιοζοπαίχτη, αφού σαν ένα θέατρο σκιών παρουσιάζεται η ζωή μας.
Ψωμί
Εκδοτικός οίκος
ΓΚΟΒΟΣΤΗΣ
Το «Ψωμί» αποτελείται από 14 διηγήματα επιστημονικής φαντασίας και μεταφυσικής, τα οποία, αν και αυτοτελή, κατά κάποιο τρόπο συνδέονται μεταξύ τους. Οι ήρωες βρίσκονται αντιμέτωποι με τη μοναχικότητα, την τρομοκρατία, τη βία, τη γραφειοκρατία, το κρατικό σύστημα, ενώ παράλληλα αναδεικνύεται το προσφυγικό πρόβλημα και το «τέρας» της τεχνολογίας.
Άθροισμα ημερών
Εκδοτικός οίκος
ΓΚΟΒΟΣΤΗΣ
Κατηγορία
Ποίηση
Ο Θάνατος έχει την τιμητική του, ως δίδυμος αδελφός του Ύπνου, καταφύγιο του άγουρου μετ-έφηβου από την τύρβη του βίου και το άχθος μιας ζωής με θολή προοπτική κι ασαφές μέλλον. Τεχνικά ανώριμος αλλά ποιητικώς ετοιμοπόλεμος πασχίζει να αρθρώσει τη δική του φωνή, εκπρόσωπος ίσως μιας γενιάς αστών που αναζητούν την επανένωσή τους με τη φύση…