Έχουμε διαβάσει: 3.138 βιβλία

ΜΠΑΤΣΙΟΥΛΑΣ (15)

Ο φονιάς των Αθηνών
Εκδοτικός οίκος
ΜΠΑΤΣΙΟΥΛΑΣ
Το ιστορικό μυθιστόρημα στα καλύτερά του. Υπερ-αναλυτικές περιγραφές, εκτενείς ψυχογραφίες των ηρώων (και ηρωίδων, βεβαίως) από τον «παντογνώστη» τριτοπρόσωπο αφηγητή, συναισθηματικώς κλιμακούμενη δράση που οδηγεί σε πολλά προ-οικονομημένα crescendi πριν από την τελική κορύφωση, γεωμετρική δομή, συμμετρία, σοφά υπολογισμένες ανατροπές.
Εγώ, η Galla Placidia
Εκδοτικός οίκος
ΜΠΑΤΣΙΟΥΛΑΣ
Δεκαοκτώ κεφάλαια, δεκαοκτώ αφηγήσεις καταγεγραμμένες κατανοητά και ξεκάθαρα ακολουθώντας την ιστορική σειρά των γεγονότων τα οποία ολοκληρώνουν τη θεματική του βιβλίου με τα βιώματα και τη δράση της Γκάλλα Πλασίντια.
Ο καπετάν Παραλής
Εκδοτικός οίκος
ΜΠΑΤΣΙΟΥΛΑΣ
«Ο καπετάν Παραλής» αναφέρεται στον Εμφύλιο, στις πιο «σκοτεινές» μέρες του έθνους μας, από τον Μάρτιο του 1946 έως τον Αύγουστο του 1949. Στον πόλεμο αυτό αδέρφια και φίλοι βρέθηκαν σε αντίπαλα στρατόπεδα βάσει πολιτικών ιδεολογιών. Αφηγητής του βιβλίου είναι ο Στέργιος Αλεξανδρής, ο οποίος υπήρξε έφεδρος επιλοχίας του Ελληνικού Στρατού.
Οι τρεις ζωές της Ελένης
Εκδοτικός οίκος
ΜΠΑΤΣΙΟΥΛΑΣ
Η ηρωίδα της ιστορίας δεν είναι μια άγνωστη Ελένη: οι μεγαλύτεροι σίγουρα θα θυμάστε την ιστορία της, οι νεότεροι θα την έχετε ακούσει κάπου συνήθως ως αναφορά σε μια σκληρή τιμωρία ή σε μια σκληρή τύχη.
Υπατία
Εκδοτικός οίκος
ΜΠΑΤΣΙΟΥΛΑΣ
Ο πολυγραφότατος Δημήτρης Βαρβαρήγος, δυνατή πένα με σταθερή παρουσία στο σύγχρονο λογοτεχνικό πεδίο, βάζει μέσα στο έργο αυτό κομμάτι από την ψυχή του και τον συναισθηματικό του κόσμο: προσεγγίζει την Υπατία με αγάπη και θαυμασμό, σαν ένα πλάσμα ανώτερο του μέσου όρου – όπως και ήταν.
Νεοελληνικές ιδιαιτερότητες
Εκδοτικός οίκος
ΜΠΑΤΣΙΟΥΛΑΣ
Κατηγορία
Δοκίμιο
Μιχάλης Πατρώνης, ο Κορνήλιος Καστοριάδης της σύγχρονης Αθήνας.
Τα αρβανίτικα επώνυμα των Ελλήνων
Εκδοτικός οίκος
ΜΠΑΤΣΙΟΥΛΑΣ
Κατηγορία
Λαογραφία
Το βιβλίο είναι προϊόν της προσωπικής έρευνας του συγγραφέα που αποφάσισε να σκάψει στο έδαφος της αρβανίτικης καταγωγής του και να φέρει στο φως τα ευρήματά του, παραδίδοντας ένα ενδιαφέρον βιβλίο για τους Αρβανίτες, τη γλώσσα τους και την ιστορία τους στην Ελλάδα.
Κωνσταντίνος Αύγουστος
Εκδοτικός οίκος
ΜΠΑΤΣΙΟΥΛΑΣ
Ο έφηβος Αβλάβιος φεύγει από την πατρίδα του, την Κρήτη, για να βρει την τύχη του στην αυλή του Διοκλητιανού και κοντά στον πατέρα του που υπηρετούσε στο ρωμαϊκό στρατό. Εκεί θα γνωρίσει τον Κωνσταντίνο, γιο του Καίσαρα Κωνστάντιου Χλωρού και γρήγορα θα γίνουν φίλοι. Λίγο αργότερα θα ξεκινήσουν μαζί μια πορεία που θα χαραχτεί στην Ιστορία.
Το κουντρί
Εκδοτικός οίκος
ΜΠΑΤΣΙΟΥΛΑΣ
Κατηγορία
Λαογραφία
Οι εκδόσεις “Ν. & Σ. Μπατσιούλας” πραγματοποίησαν ένα εκδοτικό άθλο με αυτό το καλαίσθητο βιβλίο. Είναι τόσο πιστά τυπωμένες οι φωτογραφίες με τις ερεβώδεις φωτοσκιάσεις τους, είναι τόσο συναρπαστικό το κείμενο, τόσο ωραία μοιρασμένο σε κεφάλαια, και σε χαρτί αρίστης ποιότητας, που είναι κόσμημα για κάθε βιβλιοθήκη.
Η τελευταία εβδομάδα
Εκδοτικός οίκος
ΜΠΑΤΣΙΟΥΛΑΣ
Μια πυκνή ιστορία που θα μπορούσε να είναι η δική μας ζωή. Με πολλαπλές εκδοχές κι αναγνώσεις. Ένα βιβλίο που μπορεί ταυτοχρόνως να είναι επικίνδυνο ή και κατευναστικό, αναλόγως τις αναγνωστικές διαστάσεις. Και η συγγραφική ευφυΐα είναι ακριβώς εκεί. Στην εβδομάδα που εμπεριέχει τα πάντα και μας βγάζει παντού, μας φυλακίζει και μας απελευθερώνει.
Ρώμη: Μάρκιος
Εκδοτικός οίκος
ΜΠΑΤΣΙΟΥΛΑΣ
Το βιβλίο του Νίκου Μπατσιούλα «Ρώμη, Μάρκιος» είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα που κινείται χρονικά έναν αιώνα μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, και παρουσιάζει την προσπάθεια των Ρωμαίων να κρατήσουν τα εδάφη τους από τις επελάσεις του Καρχηδόνιου Αννίβα, αλλά και να επεκταθούν, ώστε να δημιουργήσουν τη δική τους αυτοκρατορία.
Έξοδος
Εκδοτικός οίκος
ΜΠΑΤΣΙΟΥΛΑΣ
Η μοίρα του Μανολιού, που έζησε δύσκολα παιδικά χρόνια, τον φέρνει στην πόλη του Μεσολογγίου. Εκεί θα γνωρίσει τον έρωτα, θα γίνει πολεμιστής και θα ζήσει από κοντά την περίφημη Έξοδο του Μεσολογγίου, την οποία αποτυπώνει στο χαρτί πολλές δεκαετίες αργότερα.