Έχουμε διαβάσει: 3.150 βιβλία

ARS NOCTURNA (19)

Οι κήποι των κρεμασμένων
Εκδοτικός οίκος
ARS NOCTURNA
Σε μια πρωτότυπη μείξη μυθοπλασίας και αναμνήσεων, Έλληνες συγγραφείς και μουσικοί ανασυνθέτουν, ο καθένας με τον τρόπο του, «τους δικούς τους Cure», με αφετηρία ή έμπνευση ένα αγαπημένο τους τραγούδι μιας από τις σημαντικότερες μπάντες όλων των εποχών.
Το στοιχειωμένο κουκλόσπιτο
Εκδοτικός οίκος
ARS NOCTURNA
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Στην παρούσα συλλογή επιλέγονται τρεις «στοιχειωμένες» ιστορίες, με τον ιδιαίτερο και «αυστηρό» χαρακτήρα της αφήγησης του M.R. James.
Ολάγια
Εκδοτικός οίκος
ARS NOCTURNA
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Ένας νεαρός Βρετανός στρατιώτης, ανώνυμος καθ’ όλη την εξέλιξη της ιστορίας, βρίσκεται τραυματισμένος στην Ισπανία και κατόπιν συμβουλής γιατρού αποσύρεται στην ισπανική επαρχία για να συνέλθει. Βρίσκει κατάλυμα στο, σχεδόν ερειπωμένο πια, αρχοντικό μιας ξεπεσμένης αριστοκρατικής οικογένειας που έχει ανάγκη τα χρήματα του ενοικίου.
Ιστορίες φαντασμάτων από την Ιαπωνία
Εκδοτικός οίκος
ARS NOCTURNA
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Στις παράδοξες ιστορίες του ο Λευκάδιος Χερν, αποδίδει όπως άκουσε και  αποτύπωσε μύθους και θρύλους της Άπω Ανατολής: όλα τα στοιχεία της φύσης κατοικούνται από πνεύματα, δαίμονες, θεότητες ενώ οι νεκροί ζουν δίπλα στους ζωντανούς και τους «στοιχειώνουν» άλλοτε με κακόβουλες και άλλοτε με καλές προθέσεις.
Η νεκρή και άλλες ιστορίες
Εκδοτικός οίκος
ARS NOCTURNA
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Οι θεματικοί άξονες που συνδέουν και τα έξι διηγήματα της συλλογής είναι η γυναίκα και ο θάνατος. Με βάση αυτά τα δύο Γάλλος συγγραφέας Guy de ο Maupassant εξερευνά το βασίλειο του ανθρώπινου φόβου και την αδυναμία του ατόμου να εξηγήσει το υπερφυσικό.
Σελίδες από το πουθενά
Εκδοτικός οίκος
ARS NOCTURNA
Κατηγορία
Δοκίμιο
Δοκίμια και αφηγήσεις που αποτελούν «καμουφλαρισμένα διηγήματα»: ξεκινούν είτε από μία εμπειρία-ανάμνηση ή σκέψη-τοποθέτηση είτε από ένα έργο λογοτεχνικό ή κινηματογραφικό, και εξελίσσονται σε εξαιρετικά  ενδιαφέρουσες αφηγήσεις με μυθοπλαστική μορφή.
Η πρόωρη ταφή
Εκδοτικός οίκος
ARS NOCTURNA
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Τη νέα σειρά «Μικρά Γοτθικά» των εκδόσεων Ars Nocturna ανοίγουν τρεις ιστορίες του Έντγκαρ Άλλαν Πόε. Ο μετρ του γοτθικού τρόμου παραδίδει τρία μακάβρια διηγήματα με βασικό τους θέμα τη γνωστή του εμμονή με το θάνατο, αλλά και τα όσα συμβαίνουν μετά από αυτόν: και σε εκείνους που «αναχώρησαν», αλλά και σε όσους έμειναν πίσω να τους θρηνούν.
Το δάσος με τα πέπλα
Εκδοτικός οίκος
ARS NOCTURNA
Μια επική περιπέτεια που θα οδηγήσει τον ήρωα όχι μόνο μακριά, αλλά και προς τα κάτω και κυρίως προς τα μέσα… Κάστρα χωρίς εισόδους, μάγοι ισχυροί με προθέσεις κρυμμένες, πλάσματα της θάλασσας και γοργόνες, κόσμοι που «ξηλώνονται» και φυσικά το δάσος με τα πέπλα, μια σκοτεινή κατασκευή στο κέντρο του μαγικού ιστού που εξυφαίνεται μέσα στις σελίδες του βιβλίου.
Η άβυσσος πίσω απ’ την πόρτα
Εκδοτικός οίκος
ARS NOCTURNA
Ο φωτογράφος Γιάννης Καρράς καλείται από την αδερφή του για να μείνει σπίτι της και να προσέχει τον γιο της, όσο εκείνη και ο σύζυγός της θα λείπουν. Καθώς η νύχτα πέφτει, ο Καρράς έρχεται αντιμέτωπος με δυο εισβολείς. Λίγες ημέρες μετά ένας γιατρός επικοινωνεί μαζί του και θα τον μυήσει σε σκοτεινά μονοπάτια.
Μια ανάσα δρόμο
Εκδοτικός οίκος
ARS NOCTURNA
Κατηγορία
Ποίηση
Η ποίηση του Παναγιώτη Μηλιώτη είναι χαμηλών τόνων αλλά υψηλής, εσωτερικής θερμοκρασίας, με γραφή δυναμική: η φλέβα της ποίησής του δεν παραδίδει τα όπλα και παλεύει τη «Νύχτα», που συχνά συναντάμε ως απειλή στα ποιήματα της συλλογής.
Η γκρίζα χώρα
Εκδοτικός οίκος
ARS NOCTURNA
Ο Θωμάς Μαστακούρης είναι ένας ζωντανός θρύλος τόσο για τα δικά του διηγήματα όσο και για την εξαιρετική δουλειά του, ως επιμελητής και μεταφραστής, στις εκδόσεις Ωρόρα. Η συλλογή «Η γκρίζα χώρα» με την ομώνυμη νουβέλα και τέσσερα ακόμα διηγήματα είχαν πρωτοδημοσιευτεί  σε εκείνη τη θρυλική πλέον «Ανθολογία Επιστημονικής Φαντασίας».
Ενυδρία
Εκδοτικός οίκος
ARS NOCTURNA
Η Βάγια Ψευτάκη καταδύεται στα ύδατα της Ενυδρίας και βγαίνει στην επιφάνεια έχοντας δημιουργήσει ένα ξεχωριστό βιβλίο, υβρίδιο δύο κόσμων: της σύγχρονης νεοελληνικής πραγματικότητας που όλοι βιώνουμε και του ονειρικού χάρτη μιας χώρας που εδρεύει στο υποσυνείδητο.