Έχουμε διαβάσει: 3.168 βιβλία

MOMENTUM (24)

Φάντασμα στο χιόνι
Εκδοτικός οίκος
MOMENTUM
Κατηγορία
Λαογραφία
Το «Φάντασμα στο χιόνι» είναι ένα βιβλίο που εξερευνά την παράδοση και τις δοξασίες των Ιαπώνων αναφορικά με τον θάνατο και τα φαντάσματα, προσεγγίζοντας θρύλους και έθιμα τόσο διαφορετικά από αυτά του δυτικού πολιτισμού.
Γνωμικά για το “ευ ζην”
Εκδοτικός οίκος
MOMENTUM
Κατηγορία
Δοκίμιο
Πρόκειται για ένα διαχρονικό εγχειρίδιο διαχείρισης του εαυτού μας (κι ως εκ τούτου και των άλλων) που έρχεται από τα βάθη του Χρόνου κι από τα βάθη της Ανατολής
Το θέατρο στην ποίηση
Εκδοτικός οίκος
MOMENTUM
Κατηγορία
Ποίηση
Στο σημείο όπου η ποίηση συναντά το θέατρο ανθολογούνται 55 σύγχρονοι Έλληνες ποιητές από την Ασημίνα Ξηρογιάννη.
Ο εξουσιαστής Ι – Η μάσκα της εξουσίας
Εκδοτικός οίκος
MOMENTUM
Το Νόρμαντ, ένα από τα βασίλεια της Κατρανικής χερσονήσου, βρίσκεται εδώ και είκοσι χρόνια σε πόλεμο με το γειτονικό βασίλειο του Γκράντεθ. Αν και ο λαός πολεμά με όλες του τις δυνάμεις, κανείς δεν γνωρίζει ποια είναι η πραγματική αιτία του πολέμου, καθώς ο βασιλιάς Ρέιχαρτ αρνείται να την αποκαλύψει.
Ποιητική ανθολογία Ελικών 2015
Εκδοτικός οίκος
MOMENTUM
Κατηγορία
Ποίηση
Αυτό το βιβλίο είναι μια αντιπροσωπευτική ανθολογία της «εκτός των τειχών» ζωντανής νεοελληνικής ποίησης της εποχής μας.
Διαλογικοί μονόλογοι
Εκδοτικός οίκος
MOMENTUM
Κατηγορία
Ποίηση
Ποιητικά δοκίμια υψηλής διανοητικής καθαρότητας, υψηλής αισθητικής, λακωνικότητας και λογοτεχνικής επάρκειας που ξαφνιάζουν τον αναγνώστη γιατί συνδυάζονται με χιούμορ, καλοκάγαθη υποδόρια ειρωνεία, φιλάνθρωπο εγωκεντρισμό και οικουμενικό ουμανισμό.
Αντίστροφη ενηλικίωση
Εκδοτικός οίκος
MOMENTUM
Κατηγορία
Ποίηση
Το ιδανικά τυπικό βιβλίο για την ανίχνευση από τον αναγνώστη του ποιητικού απολογισμού για το πέρασμα από την παιδική ηλικία στην εφηβική, στη μετεφηβική-νεανική, στην ενηλικίωση και –εν τέλει– στην ωριμότητα. Ένας ενδιαφέρων ποιητής, μια συμπαγής αφηγηματική φωνή. Να δούμε τι θα δείξει και πού θα τον βγάλει.
Άθλος
Εκδοτικός οίκος
MOMENTUM
Στον «Άθλο», το τρίτο βιβλίο της Τριλογίας των Δώδεκα, η γνωστή μας  Δάφνη καλείται να σώσει τους Δώδεκα θεούς από τη λήθη. Η ευθύνη είναι τεράστια. Γνωρίζει ποιες πρέπει να είναι οι κινήσεις της. Ο Άβαρις είναι δίπλα της και τη συμβουλεύει. Ταξιδεύει σε πολλά μέρη και περνάει πολλές δοκιμασίες, μέσα από τις οποίες εξελίσσεται και ολοκληρώνεται.
Το τουίτ στο τέλος
Εκδοτικός οίκος
MOMENTUM
Το βιβλίο της Τατιάνας Μουκάκου «Το τουίτ στο τέλος» αποτελείται από 108 τουίτερ-μηνύματα και αποτελεί ένα βιβλίο-χάρτη του τι εκφράζεται μέσα από το συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο και όχι μόνο.
Τα χρονικά της Αντάκρης Ι – Η μάγισσα του Μπιλθόρ
Εκδοτικός οίκος
MOMENTUM
Κατηγορία
Παιδικό - Εφηβικό
«Τα Χρονικά της Αντάκρης, Η Μάγισσα του Μπιλθόρ» κυκλοφόρησε ξανά πρόσφατα από τις εκδόσεις Momentum, μαζί με τον δεύτερο τόμο «Οι Γιοι της Αριζάν». Έτσι, έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε εκ νέου αλλά και να διαβάσουμε τη συνέχεια μιας από τις πιο ενδιαφέρουσες ελληνικές σειρές νεανικής φαντασίας που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.
Μια ανάσα πριν
Εκδοτικός οίκος
MOMENTUM
Η Μάγδα είναι επαγγελματίας φωτογράφος και πολεμική ανταποκρίτρια. Όταν ξάφνου η ζωή της μετατρέπεται σε εφιάλτη και τίποτα γύρω της δεν αναγνωρίζει ως οικείο, ο κόσμος της καταρρέει. Σύντομα θα κληθεί να πάρει για άλλη μια φορά μια απόφαση ζωής. Τι μέλλει γενέσθαι;
Οι τσιγαρούδισσες
Εκδοτικός οίκος
MOMENTUM
Μια δροσερή στη γραφή της ιστορία που γεννά αισιοδοξία και χαμόγελα, με ηρωίδες τέσσερα θηλυκά έξυπνα και χαριτωμένα σαν τις νεράιδες  των παραμυθιών. Με έδρα τους το όμορφο Γαλαξίδι και με προίκα τους την ιστορία του τόπου τους, παρεμβαίνουν με το μαγικό τους ραβδί στις προσωπικές ιστορίες των κατοίκων του εφαρμόζοντας μια ποιητική δικαιοσύνη που φτάνει εκεί που δεν φτάνουν οι νόμοι.