Στιγμιότυπα ζωής

Tweet (τουίτ):* ένα μήνυμα που στέλνεται μέσω twitter (τουίτερ), «ένα σύντομο ξέσπασμα ανακόλουθων πληροφοριών», «τιτιβίσματα πουλιών», σε 140 ή λιγότερους χαρακτήρες.

Σήμερα, εν έτει 2015, οι περισσότεροι άνθρωποι –αν όχι όλοι– χρησιμοποιούν κατά κόρον τα κοινωνικά δίκτυα. Θέμα χρόνου λοιπόν ήταν να γράψει κάποιος ένα βιβλίο με τη μορφή του ποστ του facebook ή των «μηνυμάτων» του twitter.

Το βιβλίο της Τατιάνας Μουκάκου «Το τουίτ στο τέλος» αποτελείται από 108 τουίτερ-μηνύματα. Διαβάζεται όπως όλα τα βιβλία από την αρχή προς το τέλος, αλλά και το αντίστροφο. Κάθε μήνυμα είναι αριθμημένο, ενώ αναφέρεται σε κάτι διαφορετικό κάθε φορά. Όλα μαζί όμως αποκαλύπτουν τον ανθρώπινο ψυχισμό.

Κάποιες φορές μόνο, με αφορμή μια λέξη του προηγούμενου τουίτερ, η συγγραφέας αναπτύσσει το επόμενο. Πρόκειται για σύντομο κείμενο με γρήγορο ρυθμό, με παιχνίδισμα λέξεων και παρήχηση.

Σκέψεις, ανησυχίες, προβληματισμοί, αλλά και κοινωνικά σχόλια, «αποκαλύψεις» μέσα από στιγμιότυπα ζωής. Γεμάτο αναμνήσεις και εικόνες χαλαρωτικές, που οδηγούν τους αναγνώστες σε συνειρμούς και τους κάνουν να αισθάνονται ευφορία. Ενώ πάνω από όλα υπάρχει ο έρωτας.

Ένα βιβλίο-χάρτης του τι εκφράζεται μέσα από το συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο. Τι εκπροσωπεί, τι θέλει να περάσει.

*Wikipedia