Έχουμε διαβάσει: 3.138 βιβλία

ΙΩΛΚΟΣ (12)

Η γλυσίνα
Εκδοτικός οίκος
ΙΩΛΚΟΣ
Δεκαπέντε διηγήματα που μεταφέρουν τον αναγνώστη στο παρελθόν μιας γυναίκας, η οποία θυμάται και αφηγείται. Αυτή είναι «Η γλυσίνα» της Λένας Κορομηλά.
Συντμήσεις
Εκδοτικός οίκος
ΙΩΛΚΟΣ
Κατηγορία
Ποίηση
Ποίηση συντομογραφική, επιλεκτική λιτότητα, φιλοσοφημένη λακωνικότητα, μακροδομές αξιολάτρευτες, μικροδομές αξιοθαύμαστες.
Βεβαιότητες και ψευδαισθήσεις
Εκδοτικός οίκος
ΙΩΛΚΟΣ
Στο μυθιστόρημα «Βεβαιότητες και ψευδαισθήσεις» του Νίκου Καζατζόπουλου αποτυπώνονται οι κοινωνικοί αγώνες για τη δημοκρατία, ενώ σε πρώτο πλάνο βρίσκεται ο έρωτας δύο νέων παιδιών, του Νικηφόρου και της Δέσποινας.
Γλυκιά πενικιλίνη
Εκδοτικός οίκος
ΙΩΛΚΟΣ
Η Μαρίνα Παπαγεωργίου στην πρώτη της συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Γλυκιά Πενικιλίνη» ταξιδεύει τους αναγνώστες στις αθηναϊκές γειτονιές και στην ελληνική επαρχία του σήμερα και του χθες προσφέροντάς τους ιστορίες ζωής, στιγμιότυπα καθημερινότητας, γνωριμίες με ανθρώπους της διπλανής πόρτας.
Η μαύρη κλωστή
Εκδοτικός οίκος
ΙΩΛΚΟΣ
Με το θέμα του θανάτου, αλλά και της ζωής αυτών που έμειναν πίσω καταπιάνεται η Χρυσούλα Κουμανίδου στην πρώτη πεζογραφική της απόπειρα με τίτλο «Η μαύρη κλωστή».
Το πικραμύγδαλο
Εκδοτικός οίκος
ΙΩΛΚΟΣ
Με άξονα μια ιστορία τρέλας, έρωτα και φόνων, ο Μιχαήλ-Αλέξανδρος Μαλαχιάς, χτίζει ένα μεταμοντέρνο μυθιστόρημα με ιδιαίτερη γραφή, το οποίο στον πυρήνα του έχει τα κλασικά υπαρξιακά ερωτήματα.
Κραυγές ζώσες
Εκδοτικός οίκος
ΙΩΛΚΟΣ
Κατηγορία
Ποίηση
Η δραματικότητα της γραφής και η θεατρικότητα του εικονογραφημένου και γεωμετρικώς δομημένου κειμένου υπερισχύουν της ποιητικής μονολογικότητας.
Μικρές ιστορίες μεγάλων απολογισμών
Εκδοτικός οίκος
ΙΩΛΚΟΣ
Το «Μικρές ιστορίες μεγάλων απολογισμών» είναι ένα  καλογραμμένο βιβλίο και παρά το γκρίζο κάποιων ιστοριών, διατηρεί το ενδιαφέρον της πλοκής λόγω των πρωτότυπων ιστοριών και της αβίαστης γραφής του συγγραφέα, ο οποίος με διεισδυτική ματιά καταγράφει τις αποκλίσεις από την πραγματικότητα, επιτυχώς.
Θα με βρεις στον αστερισμό του Ωρίωνα
Εκδοτικός οίκος
ΙΩΛΚΟΣ
Μια σύγχρονη κοπέλα, η Μαρία, αγωνίζεται μέσα από μία πορεία αυτογνωσίας να ερευνήσει το παρελθόν της οικογένειάς της, που τοποθετείται ιστορικά στην μεταπολεμική Ελλάδα και στα χρόνια του εμφυλίου. Η ηρωίδα μέσα από αυτή την πορεία στο παρελθόν λυτρώνεται και κάνει ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή της.
Καμικάζι
Εκδοτικός οίκος
ΙΩΛΚΟΣ
Κατηγορία
Ιστορία
Οκτώβρης 1944: ο πόλεμος στο μέτωπο του Ειρηνικού έχει κριθεί. Αντιμέτωποι μ' έναν υπέρτερο αντίπαλο, οι Ιάπωνες καταφεύγουν σε μια ανορθόδοξη μορφή πολέμου που έγινε γνωστή ως ''Καμικάζι''. Ένα βιβλίο που ισορροπεί την αυστηρότητα των γεγονότων με τη συγκίνηση των προσωπικών μαρτυριών και αφηγείται μια σύγκρουση μέχρις εσχάτων δύο πολιτισμών.
Waffen SS και επιχείρηση “Nordwind”
Εκδοτικός οίκος
ΙΩΛΚΟΣ
Κατηγορία
Ιστορία
Η προσωπική μαρτυρία ενός αξιωματικού των Waffen SS που συμμετείχε το 1945 στην τελευταία γερμανική επιθετική επιχείρηση, ''Nordwind-Βόρειος Άνεμος'', στο μέτωπο της Αλσατίας. Με απόλυτη προσήλωση στην αφήγηση των γεγονότων, ο συγγραφέας ανακαλεί την ένταση των συγκρούσεων με την οπτική του μαχητή που επιτελεί το καθήκον του στο πεδίο της τιμής.
Η μάστιγα του ναζισμού
Εκδοτικός οίκος
ΙΩΛΚΟΣ
Κατηγορία
Ιστορία

Στη «Μάστιγα του Ναζισμού» ο Βρετανός συγγραφέας Λόρδος Ράσελ του Λίβερπουλ παρουσιάζει τις ενέργειες του στρατοκρατικού ναζιστικού καθεστώτος, οι οποίες μετέτρεψαν τη Γηραιά Ήπειρο σε μια κόλαση. Αποτελεί ένα κατηγορητήριο στις φρικαλεότητες και στα εγκλήματα πολέμου των ναζιστών.