Έχουμε διαβάσει: 3.174 βιβλία

ΣΜΙΛΗ (8)

Τα λεπτά της αναπνοής
Εκδοτικός οίκος
ΣΜΙΛΗ
Κατηγορία
Ποίηση
Εννέα ποιήματα σαν ανάσες, σαν προσευχές, σαν αυτοδιαγνώσεις καθημερινής άπνοιας (κι όχι μόνο νυχτερινής). Σύνθετες λέξεις, εκτενείς προτάσεις, αναλυτική σκέψη, πυκνός λόγος, σύνταξη που παραπέμπει ενίοτε στην αττική διάλεκτο. Θα μπορούσε να δει κανείς αυτή την ποιητική ως ζωγραφική με λέξεις.
Έρωτας και φιλία
Εκδοτικός οίκος
ΣΜΙΛΗ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Πέντε νεανικά κείμενα της διάσημης συγγραφέως, γραμμένα μεταξύ 1790 και 1794: τέσσερις νουβέλες και μια ιστορία ημιτελής που ονομάζεται ''A Collection of Letters'', σε μια εξαιρετικά φροντισμένη έκδοση από τις εκδόσεις Σμίλη.
Τα παιδιά της Κατακόμβης
Εκδοτικός οίκος
ΣΜΙΛΗ
Πρωταγωνιστής του μυθιστορήματος είναι ο Αντώνης, ένας νεαρός φοιτητής της Νομικής από την επαρχία. Η σχολή του, όμως, τον αφήνει αδιάφορο, αφού το πραγματικό του ενδιαφέρον βρίσκεται αλλού. Έπειτα από την παρακολούθηση μιας θεατρικής παράστασης στο θέατρο Κατακόμβη, ο νεαρός αποφασίζει να δώσει εξετάσεις στη δραματική σχολή του θεάτρου.
Τα γράμματα της Ντόρας
Εκδοτικός οίκος
ΣΜΙΛΗ
Το μυθιστόρημα στηρίζεται εξ ολοκλήρου στις επιστολές μιας νεαρής γιατρού προς τον αγαπημένο της που βρίσκεται στην Άμφισσα, στα μέσα της δεκαετίας του ‘50. Λίγο προτού αναχωρήσει από την Αθήνα για τα Τρίκαλα, τόπο του νέου διορισμού της, η Ντόρα αρχίζει να γράφει γράμματα στον Φώτη που τα στέλνει με το ταχυδρομείο ή με το λεωφορείο της γραμμής.
Το γκάρντεν πάρτι
Εκδοτικός οίκος
ΣΜΙΛΗ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Το βιβλίο της Κάθρην Μάνσφηλντ, «Το γκάρντεν πάρτι», είναι το τελευταίο της έργο και εκδόθηκε έναν χρόνο περίπου πριν πεθάνει. Πρόκειται για μια συλλογή από 15 διηγήματα, 15 μικρές ανθρώπινες ιστορίες, που αφηγούνται καθημερινές πτυχές της ζωής.
Το πορτραίτο του Ντόριαν Γκραίυ
Εκδοτικός οίκος
ΣΜΙΛΗ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
''Το πορτραίτο του Ντόριαν Γκραίυ'' είναι το κατεξοχήν μανιφέστο   του αισθητισμού: ο Ιρλανδός συγγραφέας Όσκαρ Ουάιλντ σόκαρε τα ήθη της βικτωριανής κοινωνίας, γράφοντας ένα μυθιστόρημα όπου η ηθική έχει αντικατασταθεί από την αισθητική, η ηδονοθηρία αποτελεί το κίνητρο των πράξεων, ενώ η ομορφιά και η νεότητα είναι η μοναδική επιδίωξη του ήρωα.
Ο ξανθός Έκμπερτ – Το Ρούνενμπεργκ
Εκδοτικός οίκος
ΣΜΙΛΗ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
"Ο Ξανθός Έκμπερτ" και το "Ρούνενμπεργκ" είναι δυο νουβέλες του Λούντβιχ Τηκ (1773-1853), δυο ρομαντικά παραμύθια που αφηγούνται τις ιστορίες ηρώων οι οποίοι αναζητούν τον εαυτό τους, αλλά δεν καταφέρνουν να χαλιναγωγήσουν τα πάθη και τις αδυναμίες τους.
Πειθώ
Εκδοτικός οίκος
ΣΜΙΛΗ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Ένα κλασικό αισθηματικό μυθιστόρημα του 19ου αιώνα -το αριστούργημα της ωριμότητας της Τζέην Ώστεν- που διηγείται την ιστορία ενός πολυκύμαντου έρωτα, παγιδευμένου ανάμεσα στην πικρία της πληγωμένης υπερηφάνειας και την κοινωνική σύμβαση της βρετανικής αριστοκρατικής τάξης. ''Υπόγειος'' ρομαντισμός, ποιητικός λόγος και δυνατή γραφή από την μεγάλη Αγγλίδα συγγραφέα.