Έχουμε διαβάσει: 2.780 βιβλία

PRINTA (10)

Οι ελεγείες της Μπιερβίλλ
Εκδοτικός οίκος
PRINTA
Κατηγορία
Ποίηση

Οι εκδόσεις Printa μας συστήνουν για πρώτη φορά στα ελληνικά, σε μετάφραση από τα καταλανικά, τον Καταλανό ποιητή, κλασικό φιλόλογο και ελληνιστή Κάρλες Ρίμπα (1893-1959).

Το σοβαρό παιχνίδι
Εκδοτικός οίκος
PRINTA
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Το σοβαρό παιχνίδι του έρωτα και των σχέσεων είναι στην καρδιά αυτού του κλασικού ερωτικού μυθιστορήματος της σουηδικής λογοτεχνίας, που πρωτοκυκλοφόρησε το 1912. Ο συγγραφέας με υλικό την ίδια του την ερωτική ζωή, αφηγείται ως μυθοπλασία ένα ερωτικό τρίγωνο, έναν καταραμένο έρωτα και ένα πολύκροτο σκάνδαλο διαζυγίου.
Τρεις μεγάλοι μύστες
Εκδοτικός οίκος
PRINTA
Κατηγορία
Φιλοσοφία
Μία νέα έκδοση του κλασικού βιβλίου εσωτερισμού που περιλαμβάνει τη ζωή, το έργο και τη διδασκαλία των Ορφέα, Πυθαγόρα και Πλάτωνα, όπως τα συνέλαβε και τα αποτύπωσε ο Γάλλος φιλόσοφος.
Δόκτωρ Γκλας
Εκδοτικός οίκος
PRINTA
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Ένα noir λογοτεχνικό κομψοτέχνημα ύφους και ατμόσφαιρας, που όμως η καρδιά του είναι σκοτεινή, σχεδόν αβυσσώδης. Ο δόκτωρ Γκλας παγωμένος και ακίνητος πίσω από το γυαλί που υπονοεί το όνομά του, παρακολουθεί τον κόσμο και τα ανθρώπινα, αλλά και την ίδια του την ύπαρξη, λες και είναι πειραματόζωα σε επιστημονικό εργαστήριο.
Aντόλφ
Εκδοτικός οίκος
PRINTA
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Ο Γαλλο-Ελβετός πολιτικός στοχαστής και ακτιβιστής, χρησιμοποιώντας κλασικές τεχνικές, δημιουργεί ένα μοντέρνο για την εποχή του μυθιστόρημα όπου επιχειρεί να φωτίσει τον ψυχικό κόσμο του ήρωά του και την εσωτερική του σύγκρουση: ο Αντόλφ είναι ένας τραγικός ήρωας διότι αδυνατεί να αγαπήσει, αν και το επιθυμεί.
Guy Debord
Εκδοτικός οίκος
PRINTA
Κατηγορία
Βιογραφία
Το βιβλίο δεν απευθύνεται σε όσους προσπαθούν να κατατάξουν τον Guy Debord  στο πάνθεον των θεωρητικών ή στη μαύρη λίστα των σκοτεινών ανατροπέων της τάξης - έχει κερδίσει επάξια τη θέση του και στις δύο κατηγορίες. Είναι γραμμένο για όσους διάβασαν και αγάπησαν τον Debord και φώτισαν τη δική τους ζωή με τα βιβλία και τη θεωρητική του σκέψη.
Η αναζήτηση του απόλυτου
Εκδοτικός οίκος
PRINTA
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Ένας Φλαμανδός ευγενής αφιερώνεται στα πειράματά του για την αναζήτηση της υπέρτατης επιστημονικής αρχής, σκορπώντας στην πορεία του τη στενοχώρια, τον πόνο και τη φτώχεια σε εκείνους που βρίσκονται κοντά του.
Σκέψεις για την τέχνη
Εκδοτικός οίκος
PRINTA
Κατηγορία
Δοκίμιο
Ο τελευταίος μεγάλος ζωγράφος του εικοστού αιώνα αποκωδικοποιεί την καλλιτεχνική του οπτική, αλλά μιλάει επίσης για τον έρωτα και την πολιτική ενταγμένα πάντα μέσα στην τέχνη του. Ένα βιβλίο που όχι μόνο θα σας βάλει στο μυαλό του Pablo Picasso, αλλά ταυτόχρονα θα απολαύσετε την ανάγνωσή του μέχρι τέλους.
Η τέχνη
Εκδοτικός οίκος
PRINTA
Κατηγορία
Δοκίμιο
Ο κορυφαίος Γάλλος γλύπτης Auguste Rodin συνομιλεί με τον τεχνοκριτικό P. Gsell για την τέχνη και τη ζωή, δημιουργώντας ένα δυνατό κείμενο που περικλείει μεγάλες αλήθειες και προσφέρει ένα modus vivendi σ' όποιον αναζητά τα υψηλά. Συγκλονιστικό το επίμετρο του ποιητή R. M. Rilke για τη ζωή και το έργο του Rodin.
Τι είναι τέχνη
Εκδοτικός οίκος
PRINTA
Κατηγορία
Δοκίμιο
Ο μεγάλος Ρώσος συγγραφέας και διανοητής Λέων Τολστόι στην περίφημη αυτή πραγματεία του, μας οδηγεί βήμα βήμα να ξαναβρούμε τον χαμένο μίτο της επικοινωνίας με την τέχνη. Μέσα στο χάος των αντικρουόμενων απόψεων και των κάθε είδους πειραματισμών, η διαυγής σαν κρύσταλλο σκέψη του, το πνευματικό του κύρος και ο βαθύς ανθρωπισμός του, μας βοηθούν να επαναπροσδιορίσουμε το αληθινό νόημα της τέχνης.