Έχουμε διαβάσει: 3.168 βιβλία

ΜΙΝΩΑΣ (43)

Παγωμένος
Εκδοτικός οίκος
ΜΙΝΩΑΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Ο Μαρτέν Σερβάζ, επιθεωρητής στο Εγκληματολογικό της Τουλούζης καλείται στο Σεν Μαρτέν για να εξιχνιάσει μια περίεργη υπόθεση: την εύρεση ενός πτώματος αλόγου, που θανατώθηκε με τελετουργικό τρόπο. Η εξέταση των στοιχείων στο σημείο του συμβάντος αποκαλύπτει το DNA ενός από τους πιο επικίνδυνους και διαβόητους δολοφόνους, που βρίσκεται φυλακισμένος σε ειδική πτέρυγα στο άσυλο κοντά στο Σεν Μαρτέν. Ο Σερβάζ διερωτάται πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Μια φιλία στη Σμύρνη
Εκδοτικός οίκος
ΜΙΝΩΑΣ
Η σκηνοθέτις Μαρία Ηλιού στο πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο Μια φιλία στη Σμύρνη καταπιάνεται με ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής Ιστορίας των αρχών του 20ού αι., αυτό της Μικρασιατικής Καταστροφής, παραδίδοντας στους αναγνώστες ένα βιβλίο κόσμημα.
Το βιβλίο των χαμένων ονομάτων
Εκδοτικός οίκος
ΜΙΝΩΑΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Το βιβλίο είναι εμπνευσμένο από την αληθινή ιστορία της γυναίκας που βοήθησε εκατοντάδες παιδιά Εβραίων να δραπετεύσουν από τους ναζί. Το έργο πραγματεύεται τις άγνωστες για το ευρύ αναγνωστικό κοινό, τεχνικές παραχάραξης και την πλαστογραφία των μελών της γαλλικής αντίστασης κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Το καταφύγιο
Εκδοτικός οίκος
ΜΙΝΩΑΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Το σκηνικό τοποθετείται σε ένα απομονωμένο αλλά πολυτελές κυνηγητικό καταφύγιο βαθιά στα Υψίπεδα της Σκοτίας. Αυτό είναι το μέρος που έχει επιλέξει μια παρέα φίλων για να περάσει τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς, τηρώντας μια παράδοση που τους θέλει να υποδέχονται μαζί τη νέα χρονιά. Από την αρχή φαίνεται ότι κάτι διαφορετικό πλανάται στην ατμόσφαιρα αυτή τη φορά.
Περί ελευθερίας
Εκδοτικός οίκος
ΜΙΝΩΑΣ
Κατηγορία
Δοκίμιο
Στο προοίμιο της πραγματείας αναφέρεται ως αντικείμενό της, όχι τόσο η ελευθερία της βούλησης όσο η πολιτική ή κοινωνική ελευθερία και ιδίως η φύση και τα όριά της, που μπορούν να ασκηθούν από την κοινωνία στο άτομο. Η μελέτη διερευνά και την ανάπτυξη των ορίων της κοινωνικής εξουσίας επί του ατόμου και της κυριαρχίας του ατόμου επί του εαυτού του. Η πραγματεία ολοκληρώνεται με παραδείγματα εφαρμογών που μπορούν να χρησιμεύσουν ώστε να καταστεί σαφέστερη η νοηματοδότηση του περιεχομένου και των αρχών της παρούσας μελέτης.
Η γυναίκα της βιβλιοθήκης
Εκδοτικός οίκος
ΜΙΝΩΑΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Τρυφερό και αισιόδοξο, το «Η γυναίκα της βιβλιοθήκης» απευθύνεται κυρίως στους βιβλιόφιλους και βιβλιοφάγους αναγνώστες, αλλά μπορεί να διαβαστεί από όλους.
Φόνοι στον δρόμο του μεταξιού
Εκδοτικός οίκος
ΜΙΝΩΑΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Ο Δικαστής Τι διερευνά μία υπόθεση λαθρεμπορίου όπλων και χρυσού προς την Κορέα. Πώς θα καταφέρει ο νεοδιόριστος και σχετικά άπειρος αλλά εξαιρετικά οξυδερκής Δικαστής Τι, να διαλευκάνει όλες αυτές τις φαινομενικά ασύνδετες υποθέσεις;
Μυστηριώδεις φόνοι στη λίμνη
Εκδοτικός οίκος
ΜΙΝΩΑΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Τρεις παράξενες υποθέσεις που συνυφαίνονται σε μια περίεργη πόλη, θα είναι η απόλυτη πρόκληση για τον ικανότατο, έμπειρο και πολυμήχανο νεοφερμένο δικαστή Τι. Η πλοκή βρίθει από περιστατικά, με ανατροπές και γρίφους που καλείται ο κεντρικός ήρωας να επιλύσει, επιστρατεύοντας πρωτότυπα τεχνάσματα και στρατηγικούς ελιγμούς.
Αλήθειες που δεν σου είπα
Εκδοτικός οίκος
ΜΙΝΩΑΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Επιλόχεια κατάθλιψη, άνοια, απώλεια, οικογενειακά μυστικά και μια απρόσμενη ιστορία που οι ρίζες της πηγαίνουν πολύ παλιά. Αυτά είναι το μυθιστόρημα της Κέλι Ρίμερ «Αλήθειες που δεν σου είπα».
Eat, pray, love
Εκδοτικός οίκος
ΜΙΝΩΑΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Αρχές Σεπτέμβρη του 2003, η τριαντατετράχρονη Αμερικανίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος Ελίζαμπεθ (Λιζ) Γκίλμπερτ (η ίδια η συγγραφέας), έπειτα από έναν αποτυχημένο γάμο, ένα καταστροφικό διαζύγιο και μία οικτρή ερωτική απογοήτευση, ξεκινάει ένα δωδεκάμηνο οδοιπορικό προς πνευματική και εσωτερική αναζήτηση του βαθύτερου και πραγματικού εαυτού της.
Μακρύ, φωτεινό ποτάμι
Εκδοτικός οίκος
ΜΙΝΩΑΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Ένα ταξίδι στην κόλαση είναι το «Μακρύ, φωτεινό ποτάμι» της Λιζ Μουρ. Μια «ξενάγηση» στον σκληρό κόσμο των ναρκωτικών, σε συνδυασμό με μια υπόθεση εξιχνίασης μιας σειράς φόνων ιερόδουλων.
Μυθιστόρημα με κλειδί
Εκδοτικός οίκος
ΜΙΝΩΑΣ
Το νέο βιβλίο του Χρήστου Μαρκογιαννάκη «Μυθιστόρημα με κλειδί» είναι ένα μυθιστόρημα μέσα σε ένα μυθιστόρημα μυστηρίου, διαδραματίζεται σε ένα ειδυλλιακό ελληνικό ψαρονήσι ένα καλοκαίρι και όλα δείχνουν ότι η εξιχνίαση των φόνων δεν θα είναι τόσο εύκολη όσο μοιάζει αρχικά.