Έχουμε διαβάσει: 3.168 βιβλία

ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ (7)

Ένας κυβερνήτης για την Ελλάδα
Εκδοτικός οίκος
ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ
Κατηγορία
Ιστορία
Η ιδιαιτερότητα αυτού του τόμου έγκειται στην απόπειρα ψυχογραφίας. Αυτό το βιβλίο καταβροχθίζεται ως μυθιστόρημα. Διαβάστε το για να μη μετρήσουμε καινούργια θύματα. Αλίμονο στη χώρα που χρειάζεται διαρκώς ήρωες, σαν τον Ιωάννη Καποδίστρια.
Ένα παιδί μετράει τα πλάνα
Εκδοτικός οίκος
ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ
Συγκινητική πρωτοπρόσωπη αφήγηση από ένα «τρομερό» παιδί-θαύμα του ελληνικού κινηματογράφου, αλλά και της θεατρικής σκηνής και της μικρής οθόνης και των μεταγλωττίσεων!  Πέρα από κάθε απόπειρα συγγραφής απομνημονευμάτων, αυτό το λεύκωμα λειτουργεί ως ημερολόγιο, σαν ελιξίριο αειμνησίας, σαν ξόρκι κατά της Λήθης και της λησμονιάς.
Ασπρόμαυρες φωτογραφίες
Εκδοτικός οίκος
ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ
Κατηγορία
Ποίηση
Φιλοσοφική ποίηση με πεζογραφικές προεκτάσεις, φωτογραφική αφηγηματικότητα, κινηματογραφική λιτότητα, θεατρική δραματικότητα, πυθαγόρεια ρυθμολογία… Παραδοχή του αναπόδραστου τέλους, αποδοχή των συνθηκών αυτού που λέμε ζωή, ωριμότητα εντέλει ίσως σημαίνει πώς ακροβατείς πάνω από το υπαρξιακό χάος… Πορεία ζωής, πνευματικός απολογισμός.
Το μυστικό του χρόνου
Εκδοτικός οίκος
ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ
Ιδιαίτερο στοιχείο αυτής της πρωτότυπης γραφής είναι η γνώση και εκλαΐκευση πολεμικών τακτικών και στρατιωτικών «μυστικών», που υπερβαίνουν τα συνήθη «χολιγουντιανά» παρόμοια μυθιστορήματα. Εδώ υπάρχει πρωτοτυπία, γνώση, μεράκι, παλμός. Ανιχνεύεται μια σχεδόν μεταφυσική απαίτηση αναζήτησης της αλήθειας.
Μείζον θέμα
Εκδοτικός οίκος
ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ
Κατηγορία
Ποίηση
Σωτήρης Ι. Νικολακόπουλος, ένας υπαρξιακός ποιητής των χιονισμένων τοπίων, δομημένα και λελογισμένα εξπρεσιονιστής, νοσταλγών τη ζωή ενόσω την κατακτά και την απολαμβάνει θεωρώντας κάθε μέρα ως πρώτη της επομένης ζωής του, χωρίς όμως φόβον θανάτου, μόνο λυρική νοσταλγία για το μέλλον και θρήνο για την Κρίση.
Έρωτας υπό διωγμό
Εκδοτικός οίκος
ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ
Μεστός ποιητικός λόγος σε πεζογραφική μορφή. Συγγραφέας 28 εκδοθέντων βιβλίων, η καταξιωμένη λογοτέχνης και μέλος του ΔΣ της Εθνικής Εταιρείας των Ελλήνων Λογοτεχνών, η Σούλα Ροδοπούλου ανάλωσε τη ζωή της στην παιδαγωγική τέχνη κι επιστήμη. Μέλος επίσης του ΔΣ της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και μέλος του Συλλόγου προς Διάδοσιν Ωφελίμων Βιβλίων. Έχει πάρει πέντε βραβεία και τρεις επαίνους.
Περί-Διαβαίνοντας
Εκδοτικός οίκος
ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ
Στη συλλογή διηγημάτων του Κώστα Βασιλάκου ο αναγνώστης θα βρει παιδιά να παίζουν στις γειτονιές, καφενεία που συμπυκνώνουν όλη τη διαπροσωπική επαφή, ανθρώπους που ζορίζονται αλλά επιμένουν να ονειρεύονται.