Το μονοπάτι της δύναμης

Τα μυστικά για μια ολοκληρωτική μεταμόρφωση της ζωής μας
”Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε”
”Γινόμαστε αυτό που πιστεύουμε”

Η Αμερικανίδα συγγραφέας Μπάρμπαρα Μπέργκερ ζει στη Δανία και έχει γράψει συνολικά δέκα βιβλία αυτοβελτίωσης. Τα βιβλία αυτά είναι πολύ δημοφιλή στη Σκανδιναβία αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Η έδρα της βρίσκεται στη Κοπεγχάγη, η ίδια ωστόσο ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, παρουσιάζοντας σε σεμινάρια την προσωπική της μέθοδο – έναν μοναδικό συνδυασμό από προοδευτικές νοητικές τεχνικές και βαθιά σοφία.

Το βιβλίο της ” Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε” περιλαμβάνει κάποιες τεχνικές και κάποια πρακτικά εργαλεία για όσους επιθυμούν να αλλάξουν τη ζωή τους, να τη βελτιώσουν και να πετύχουν τους στόχους τους. Απευθύνεται κυρίως σε όσους αντιλαμβάνονται ότι έχουν χάσει τον αυτοέλεγχο και γενικότερα τον έλεγχο της ζωής τους, διαπιστώνοντας καθημερινά ότι τίποτα δε λειτουργεί σωστά στην πραγματικότητα που βιώνουν. Το πραγματικό κλειδί για να αλλάξει κάποιος, σύμφωνα με τη συγγραφέα, είναι να καταλάβει πώς λειτουργεί ο νους του. Οι σκέψεις, τα λόγια, και οι νοητικές εικόνες του διαπλάθουν την πραγματικότητά του. Ένα από τα βασικά μηνύματα αυτού του βιβλίου είναι ότι είναι εύκολο να απολαμβάνεις μια υγιή, χαρούμενη, επιτυχημένη ζωή, ακόμη και αν έχεις προγραμματιστεί να πιστεύεις το αντίθετο. Όσο οι άνθρωποι δεν κατανοούν τον τρόπο λειτουργίας του νου -πώς δηλαδή οι σκέψεις και τα λόγια τους διαμορφώνουν την πραγματικότητά τους- παραμένουν θύματα του δικού τους αρνητικού τρόπου σκέψης. Όταν όμως τον αντιλαμβανόμαστε, όλα ξαφνικά γίνονται απλά και εύκολα. Αυτό που πρωτεύει είναι να έχουμε την επιθυμία να ξεκινήσουμε τη εσωτερική μας διεργασία και να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας. Ποιες είναι οι σκέψεις μας ή οι βασικές συμπεριφορές μας προς τη ζωή; Τι επαναλαμβάνουμε διαρκώς στον εαυτό μας και στους άλλους; Διαπλάθουμε το είδος ζωής που πραγματικά λαχταράμε;

Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει δεκαεννέα κεφάλαια με πολύτιμες συμβουλές όσον αφορά τον τρόπο σκέψης και δράσης μας με απώτερο σκοπό την πραγμάτωση των επιδιωκόμενων στόχων μας. Μιλάει για το μονοπάτι της δύναμης, το οποίο θα μας οδηγήσει σε ένα μόνο ”ξέφωτο”, αυτό της επιτυχίας και της ευτυχίας. Ο λόγος που χρησιμοποιεί η συγγραφέας, είναι συμβουλευτικός και καθοδηγητικός καθώς καταγράφει τεχνικές αυτοβελτίωσης. Το λεξιλόγιο είναι απλό και το ύφος της προτρεπτικό. Σε όλο το βιβλίο διαχέεται και στηρίζεται η εξής άποψη: ”Μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας αλλάζοντας τη σκέψη μας”.