Έχουμε διαβάσει: 3.156 βιβλία

ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ (5)

Η μαγική φασολιά
Εκδοτικός οίκος
ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ
Κατηγορία
Παιδικό - Εφηβικό
Ο Τζακ ετοιμάζεται να κόψει τη φασολιά αλλά ο κακός γίγαντας ξεπροβάλλει από τη φασολιά και τον παρακαλεί να του χαρίσει τη ζωή. Υπόσχεται να γίνει πια ένας καλός γίγαντας κι ο Τζακ συμφωνεί. Τα χρόνια περνούν. Στο μεταξύ η πόλη έχει γίνει μια κανονική τσιμεντούπολη. Τι θα γίνει όμως όταν η φασολιά «θυμώσει» κι αρχίσει να βρέχει γιγάντια φασόλια;
Πώς να αντιμετωπίσετε τις παράλογες συμπεριφορές
Εκδοτικός οίκος
ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ
Κατηγορία
Ψυχολογία
Οι ιστορίες παράλογης συμπεριφοράς είναι η θεματική του βιβλίου αυτού. Οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε τους εαυτούς μας λογικούς. Ωστόσο, αγνοούμε ότι έχουμε πολύ μεγαλύτερη έφεση σε παράλογη συμπεριφορά απ’ όσο μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε.
Δέκα ετών, διαζευγμένη
Εκδοτικός οίκος
ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ
Το βιβλίο της Delphine Minoui αφορά την προσωπική ιστορία μιας μικρής δεκάχρονης κοπέλας από την Υεμένη, την οποία πάντρεψε ο πατέρας της με έναν πολύ μεγαλύτερό της. Η Νοζούντ καταφέρνει τελικά να πάρει διαζύγιο και η νίκη τής χαρίζει την προσωπική της ελευθερία κάτι που δεν είναι δεδομένο για τις γυναίκες της πατρίδας της.
Βελούδινοι επαναστάτες
Εκδοτικός οίκος
ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Στη Βουδαπέστη, αμέσως μετά την πτώση του κομμουνισμού, τέσσερις νεαροί Αμερικανοί και ένας Καναδός εκπατρισμένος αναζητούν, ως άλλοι πιονέροι, το προσωπικό τους Ελντοράντο και φιλοδοξούν να καταλάβουν μια θέση στην υπό διαμόρφωση Ιστορία ενός θαυμαστού, καινούριου κόσμου, όπου όλα μοιάζουν να είναι δυνατά.
Η γιαγιά στην παραμυθοχώρα
Εκδοτικός οίκος
ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ
Κατηγορία
Παιδικό - Εφηβικό
Με την αγάπη και την αφοσίωση που δείχνει στη γιαγιά, η οποία πάσχει από Αλτσχάιμερ,  η ηρωίδα του βιβλίου, η Λουκία, της δίνει τη δυνατότητα να ανασύρει από τις ατραπούς του μυαλού της όμορφα παραμύθια. Παραμύθια και ιστορίες με νόημα που μας δίνουν τα κλειδιά για να αντέξουμε και αρρώστια και θάνατο. Ένα βιβλίο που διαβάζεται απνευστί.