Έχουμε διαβάσει: 3.150 βιβλία

ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ (7)

Υπό το μηδέν
Εκδοτικός οίκος
ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ
Κατηγορία
Ποίηση
Τέσσερις ποιητικές συλλογές σε μία έκδοση-σύνθεση, με 200 συνολικά ποιήματα σε τέσσερις υποενότητες (Ο εισπράκτορας, Υπόθεση εργασίας, Προσεχώς, Αναλγητικό), είναι η πρόσφατη ποιητική κατάθεση του Γιώργου Γκανέλη.
Η λιτανεία
Εκδοτικός οίκος
ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ
Ιστορική νουβέλα, απολύτως ρεαλιστική, με πλήθος λαογραφικά στοιχεία μεγάλου ενδιαφέροντος για τους μη αλλοτριωμένους αναγνώστες, πλήθος ιστορικά στοιχεία για την κοινωνία της Άρτας τους τελευταίους δύο αιώνες…
Το ημερολόγιο μιας μικρής απουσίας
Εκδοτικός οίκος
ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ
Κατηγορία
Ποίηση
Με παιδική ψυχή που μετράει δεκαετίες ζησμένης ζωής κι ομολογεί την αγάπη προς όλα τα ζωντανά πλάσματα, ο εκπαιδευτικός, πολυγράφος και πολύπλευρος Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης λατρεύει τη Φύση, αφοσιώνεται στην Ιστορία, μεταπλάθει τις στενοχώριες και τους καημούς της μικρής καθημερινότητας σε Ποίηση υψιπετή και προσγειωμένη ταυτόχρονα.
Scripta manent
Εκδοτικός οίκος
ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ
Κατηγορία
Δοκίμιο
Ο Λουκάς Αξελός, συγγραφέας πολλών μελετών, ποιητής και διευθυντής των εκδόσεων «Στοχαστής», επιλέγει 34 γνωστούς (και λιγότερο γνωστούς στο ευρύ κοινό) διανοητές για να δημιουργήσει ένα εγχειρίδιο δημοκρατικής πολιτικής παιδείας: στις σελίδες του συναντώνται ο Μακρυγιάννης με τον Μπρεχτ, ο Κολοκοτρώνης με τον Ροβεσπιέρο, ο Καντ με τον Μπακούνιν…
Η τελευταία εξίσωση του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή
Εκδοτικός οίκος
ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ
Ο Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης φιλοτεχνεί ένα εφηβικών αξιώσεων λογοτέχνημα, με μαεστρία και πλήρη γνώση των αφηγηματικών κωδίκων. Απλή ιδιόλεκτος, απουσία βαρυφορτωμένων επιθέτων, λιτότητα στις αισθητικές επιλογές και λακωνικότητα στην έκφραση.
Κάποτε στην Άρτα
Εκδοτικός οίκος
ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ
Αυτό το βιβλίο διαβάζεται με προσοχή, αργά, σε μικρές γουλιές κρυστάλλινου λόγου. Στα πέτρινα, στα ασφυκτικά, στα προκλητικά χρόνια που σπρώχνουν τις μέρες μας και δοκιμάζουν τις όποιες αντοχές μας, ας κάνουμε την ελπίδα και τη χαρά της ζωής αντίδοτο στο φόβο του θανάτου.
Το μυστικό των Μαντσίνι
Εκδοτικός οίκος
ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Στο κάστρο των Ματσίνι κατοικούν δύο κορίτσια, η Τζούλια και η Αιμιλία, μαζί με τη γυναίκα που έχει αναλάβει τη μόρφωσή τους,. Η μητέρα τους έχει πεθάνει και ο πατέρας τους έχει ξαναπαντρευτεί. Η ιστορία αρχίζει όταν ο μαρκήσιος, η γυναίκα του και ο πρωτότοκος γιος του, που ζουν στη Νάπολη, επιστρέφουν στο κάστρο και φέρνουν μαζί τους καλεσμένους.