Έχουμε διαβάσει: 3.156 βιβλία

ΟΣΤΡΙΑ (6)

Θεατρικό αναλόγιο 2018 – Βραβείο κριτικής επιτροπής
Εκδοτικός οίκος
ΟΣΤΡΙΑ
Κατηγορία
Θέατρο
Έξυπνα γραμμένο έργο, πρωτότυπες επινοήσεις, πολλαπλές διαδοχικές αντιστροφές, αλλά δεν έχει κατακτηθεί ακόμα η αποκτώμενη μόνο με τον σκηνικό χρόνο και τις άπειρες εργατοώρες θεατρικής πρακτικής τεχνική επιδεξιότητα.
Θεατρικό αναλόγιο 2018
Εκδοτικός οίκος
ΟΣΤΡΙΑ
Κατηγορία
Θέατρο
Πέντε σμαράγδια στο φως του νεοελληνικού θεατρικού έργου που διψάει για τα φώτα της ράμπας.
Εσύ του έρωτα
Εκδοτικός οίκος
ΟΣΤΡΙΑ
Κατηγορία
Ποίηση
Ποίηση ιδεαλιστική, ρομαντικά υλιστική, απογειωμένα πραγματιστική, με όλα τα στερεότυπα που δόξασαν τους ποιητές μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο και μέχρι την πτώση της Χούντας των συνταγματαρχών.
Η σκιά της αμφιβολίας
Εκδοτικός οίκος
ΟΣΤΡΙΑ
Στο δεύτερο βιβλίο της, με τίτλο «Η σκιά της αμφιβολίας», η Τζένη Μανάκη βάζει στο μικροσκόπιο τις ανθρώπινες σχέσεις, φιλικές, ερωτικές, κοινωνικές, και μιλάει για τις σωστές ή όχι επιλογές μας και τις αμφιβολίες που προκύπτουν από αυτές.
Αυτές και εκείνες
Εκδοτικός οίκος
ΟΣΤΡΙΑ
Ευτυχής συνάντησις της δραματικής τέχνης με τη διηγηματογραφία. Αυτό που λέμε «μικρή φόρμα» δοξάζεται εδώ σε όλη την ταχυ-δραματικότητά του. Ψυχογραφήματα της γυναικείας μετα-κλιμακτηριακής κατάστασης.
Χίλια χρόνια για μια στιγμή
Εκδοτικός οίκος
ΟΣΤΡΙΑ
Ο Γιώργος Μανιατάκης φτιάχνει ένα μάλλον εύπεπτο, δυνάμει ευπώλητο μυθιστόρημα του συρμού με εκλαϊκευμένη μεταφυσική που βυθίζει τις ρίζες της στη δημοτική μας παράδοση και στη νεοελληνική λογοτεχνία του δέκατου ένατου αιώνα…