Έχουμε διαβάσει: 3.168 βιβλία

ΕΜΠΕΙΡΙΑ (9)

Ο αιχμάλωτος του τώρα
Εκδοτικός οίκος
ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Ένας νέος άνθρωπος αποσύρεται από τον κόσμο στο Μεσοχώρι της Νεάπολης, ζώντας με τα ελάχιστα και με αποκλειστικό σκοπό να γράψει ένα πολυσέλιδο μυθιστόρημα. Το βιβλίο θα εξιστορεί όσα έζησε, χωρίς να «εξαπατά» τον αναγνώστη, και θα περιγράφει με ειλικρίνεια την περιπέτεια της ζωής του πάνω στη γη, ώστε να αφήσει ένα ίχνος στις επόμενες γενιές.
Έρωτας δαίμονας
Εκδοτικός οίκος
ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Το «Έρωτας Δαίμονας» του Δημοσθένη Δαββέτα είναι ένα βιβλίο όπου η τέχνη η φιλοσοφία και η ανθρώπινη ψυχή χρωματίζουν τις σελίδες του, καίτοι ο έρωτας άλλοτε σαν Δαίμονας κολάζει το συγγραφέα και άλλοτε πάλι, σαν Δαιμόνιο, τον εμπνέει.
Φυγάδες στο πρωινό του κόσμου
Εκδοτικός οίκος
ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Ταξίδι εσωτερικής αναζήτησης μέσα από τοπία του νου. Ψευδαισθήσεις και παραισθήσεις μπλέκονται αξεδιάλυτα με την «έξωθεν καλή μαρτυρία» μιας πραγματικότητας που έπαψε πλέον να είναι απλώς απογοητευτική και γίνεται απειλητική.
Αλεξάνδρεια, στο δρόμο των ξένων
Εκδοτικός οίκος
ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Λίγο πριν από τη Μικρασιατική καταστροφή, μια οικογένεια μετακομίζει από τη Σμύρνη στην Αλεξάνδρεια αναζητώντας μια καινούργια αρχή σε μια νέα πατρίδα, μακριά από τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν στη Σμύρνη. Εγκαθίστανται στην οδό αλ Αφράνκ, όπου μένουν όλες οι ράτσες του Θεού, Έλληνες, Ιταλοί, Εβραίοι, Γάλλοι, Αρμένιοι, Μαλτέζοι.
Ιστορίες της μέρας και της νύχτας
Εκδοτικός οίκος
ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Είκοσι μία διαφορετικές ιστορίες, γραμμένες με ευαισθησία που διακωμωδούν με καυστικό τρόπο την απεραντοσύνη του ανθρώπινου νου.
Ο κύριος Ρενέ
Εκδοτικός οίκος
ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Ο συνταξιούχος αρχιθυρωρός κύριος Ρενέ έχει μια επαναστατική ιδέα: να δημιουργήσει ένα δίκτυο κατασκόπων στον ξενοδοχειακό τομέα. Μαζεύει συνομήλικους συναδέλφους του και πιάνει δουλειά. Μέχρι που μπαίνει στην ομάδα τους η μυστηριώδης Άγκνες.
Η Δάφνη και το βουνό
Εκδοτικός οίκος
ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Οι νουβέλες της Μαρώς Τριανταφύλλου είναι δύο εκ πρώτης όψεως διαφορετικές χρονολογικά, γεωγραφικά και πολιτισμικά ιστορίες, δύο διαφορετικών γυναικών, που συνδέονται όμως εσωτερικά σαν πράξεις του ίδιου έργου. Συνδετικός κρίκος τους, η μυστική ζωή της ανθρώπινης ψυχής, μ' όλο το φως και το σκοτάδι της.
Το πρώτο μάτι
Εκδοτικός οίκος
ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Ένα ιδιαίτερο, πρωτότυπο, μοναχικό και μοναδικό κείμενο, που ίσως ταράξει για τα καλά τα λιμνάζοντα λίγο-πολύ ύδατα της εκδοτικής και συγγραφικής μας πραγματικότητας και γίνει ο πρόδρομος μίας μεγάλης ομάδας κειμένων, σε μία εποχή που ούτως ή άλλως αλλάζει. Και κανείς δε μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό.
Ο ηττημένος
Εκδοτικός οίκος
ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Ο Χανς, ένα αξιωματικός του γερμανικού στρατού στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αφού περνά από πολλά μέτωπα, φτάνει στη Φλωρεντία και ερωτεύεται μια νεαρή Ιταλίδα πόρνη. Και όταν τη χάνει, κάνει ένα μεγάλο ταξίδι για να τη βρει και παράλληλα συναντά το ένοχο παρελθόν που τον κυνηγά.