Άουτς! Πονάει…

Είτε για να ζεσταθούν είτε για να ζευγαρώσουν, οι σκαντζόχοιροι όταν πλησιάζουν ο ένας τον άλλο πληγώνονται από τα αγκάθια του συντρόφου τους. Πονάνε. Το ίδιο συμβαίνει συχνά και με τους εραστές. H υπερβολική οικειότητα κάποια στιγμή τραυματίζει κι απογοητεύει.

Η Γεωργία, μια κοπέλα γύρω στα τριάντα plus, ραδιοφωνική παραγωγός στον μεγαλύτερο σταθμό της πόλης, ζει μια συνηθισμένη ζωή. Με τα αναμενόμενα προβλήματα. Προσπαθεί να βρει άντρα, αλλά δεν τα καταφέρνει και τόσο καλά, καθώς τα αρσενικά τη σήμερον ημέρα είναι ή προβληματικοί ή γκέι ή… Κύριος οίδε.  Δίπλα της έχει τις δύο κολλητές της να την πλαισιώνουν και να τη συμβουλεύουν. Μόνο που είναι η μέρα με τη νύχτα. Εκ διαμέτρου αντίθετες στις απόψεις. Κάτι σαν δικηγόροι του διαβόλου. Σαν λογική και παρόρμηση. Και στη μέση η Γεωργία, μόνιμος διαιτητής, να εξισορροπεί τη ζυγαριά. Η ζωή της όμως ανήκει μόνο στην ίδια και εκείνη εντέλει αποφασίζει γι’ αυτή.

Αυτό που επιθυμεί είναι να νιώθει ηρεμία και ασφάλεια στην αγκαλιά ενός άντρα. Έχοντας χωρίσει, ύστερα από πολλά χρόνια, από τον εφηβικό της έρωτα, αποφασίζει να γευτεί τη ζωή με το μπουρί της σόμπας, ενώ ταυτόχρονα αναζητά τον μεγάλο έρωτα. Απογοητεύεται, πληγώνεται, αλλά και πληγώνει. Και πάλι από την αρχή.

Τι γίνεται όμως όταν ένας άγνωστος, ψυχάκιας, αρχίζει να την παρενοχλεί με σημειώματα, ανθοδέσμες και μήλα, που αφήνει έξω από την πόρτα του διαμερίσματός της; Ποιος είναι και ως πού είναι ικανός να φτάσει; Η Γεωργία κινδυνεύει;

«Το δίλημμα του σκαντζόχοιρου» είναι ένα βιβλίο γυναικών που κύριο θέμα έχει τους άντρες και τα καμώματά τους. Τρεις γυναίκες, τρεις φίλες, συζητούν το μείζον αυτό θέμα, αστειεύονται, ανησυχούν, σκέφτονται. Περί αντρών γενικά, περί γκομενικών ειδικά, περί πριγκίπων και άσπρων αλόγων. Αλλά άκρη δε βγάζουν.

Ανάλαφρο, ευχάριστο, με χιούμορ, θέτει επί τάπητος τη σύγχρονη πραγματικότητα όσον αφορά τις σχέσεις γυναικών-αντρών, αλλά και αυτές μεταξύ φίλων. Με έξυπνους διαλόγους, που προωθούν την εξέλιξη, και με άμεση αφήγηση που ορισμένες φορές κλείνει το μάτι στους αναγνώστες, αποσκοπώντας να τους κάνει φίλους, κάτι που πετυχαίνει με ευκολία.

Και στο τέλος τίθεται το ερώτημα: Τελικά υπάρχουν πρίγκιπες; Η απάντηση στις σελίδες του εν λόγω βιβλίου διά χειρός Ελένης Τσαγκά.

Καλή ανάγνωση!