Έχουμε διαβάσει: 3.174 βιβλία

ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ (5)

Τα τριαντάφυλλα της Μερσέδες
Εκδοτικός οίκος
ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ
Κατηγορία
Ποίηση

Το ασύνδετο σχήμα σε όλη τη μελοδραματική του απλότητα. Ο Σταμάτης Πολενάκης είναι ποιητής του θεάτρου της ζωής… Ο Σταμάτης Πολενάκης εμπλουτίζει τη νεοελληνική ποίηση με μια ισπανόφωνη παγκοσμιότητα θεματολογικώς, αισθητικώς και ρυθμολογικώς. Στα δύο μακροσκελή αφηγηματικά ποιήματα, δίκην δραματικών μονολόγων, ο διανοητής σκέφτεται δυνατά.

Εξυπερύ σημαίνει χάνομαι
Εκδοτικός οίκος
ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ
Κατηγορία
Ποίηση
Ένας τεχνοκρατικός πραγματισμός [δική μου η νεολογιστική εισαγωγή αυτού του όρου] διατρέχει το «σώμα» αυτής της ποιητικής, ερωτικής θα έλεγα, εκφάνσεως προς τα έξω ενός εσωτερικού τοπίου απολύτως δομημένου και με προοπτικήν ευδιάκριτον.
Η γλώσσα της φυγής
Εκδοτικός οίκος
ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ
Κατηγορία
Ποίηση
Ποίηση της διπλής αρνήσεως που ισοδυναμεί με κατάφαση: στη ζωή, στον έρωτα, στη νοσταλγία του άφευκτου, στην ερινύα της προδοσίας, στης πολεμικής τον χαμό…
Δεν είν’ έτσι;
Εκδοτικός οίκος
ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ
Τα δεκατρία διηγήματα του Πάνου Τσίρου (Αθήνα, 1970) είναι ιστορίες καθημερινές, ασήμαντων ανθρώπων, πληκτικές, χωρίς υπερβάσεις, χωρίς ανατροπές θα λέγαμε, παραφράζοντας το οπισθόφυλλο.
Η θηριώδης μούσα
Εκδοτικός οίκος
ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ
Κατηγορία
Ποίηση
Η μικρή αλλά ιδιαίτερα καλαίσθητη αυτή ποιητική συλλογή περικλείει το βίο και επιλεγμένα ποιήματα επτά Αμερικανών αυτόχειρων ποιητών. Η πιο γνωστή στο ελληνικό κοινό είναι η Σίλβια Πλαθ (και λιγότερο η Ανν Σέξτον), ενώ οι Βάτσελ Λίντσεϊ, Χάρολντ Κρέιν, Σάρα Τίσντεϊλ, Ράνταλ Τζάρελ και Τζον Μπέριμαν παραμένουν άγνωστοι και αμετάφραστοι στη χώρα μας.