Έχουμε διαβάσει: 3.168 βιβλία

ΗΛΕΚΤΡΑ (10)

Spring Heeled Jack: Ο τρόμος του Λονδίνου
Εκδοτικός οίκος
ΗΛΕΚΤΡΑ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Η παράξενη ιστορία του Σπρίνγκχιλντ Τζακ, του θρυλικού ήρωα-εκδικητή του 19ου αι., παρατίθεται σε αυτό το βιβλιαράκι με τον τίτλο «Σπρίνγκχιλντ Τζακ, ο τρόμος του Λονδίνου» και παρουσιάζεται όπως τη φαντάστηκε ο ανώνυμος συγγραφέας της μαζί με κάποια από τα κατορθώματά του.
Ουλαλούμ
Εκδοτικός οίκος
ΗΛΕΚΤΡΑ
Κατηγορία
Ποίηση
Ο Πόε γράφει καταχωνιασμένος στα άδυτα της ψυχής, όπου σκοτάδι και ομίχλη περιτριγυρίζουν το συγγραφέα, έτοιμα να κατασπαράξουν την υπόστασή του. Τότε στρέφεται και συνομιλεί με πνεύματα, θεότητες, αγγέλους, όχι τόσο για να βγει και πάλι στο φως, αλλά κυρίως για να κατανοήσει αυτό το έρεβος στο οποίο βρίσκεται.
70 χρόνια φαγούρα
Εκδοτικός οίκος
ΗΛΕΚΤΡΑ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Μια συλλογή από ποιήματα και διηγήματα του μεγάλου συγγραφέα Τσαρλς Μπουκόφσκι, που καταδεικνύουν για ακόμα μια φορά τη σημασία του να είναι κανείς αληθινός. Αθυρόστομα, επικριτικά, αφοπλιστικά και ειλικρινή, παραδίδουν μια κοινωνία αποφλοιωμένη από τις πολυτελείς ενδυμασίες της, τις ψευδαισθήσεις του καθωσπρεπισμού, την τυπικότητα των ψυχών της.
Ο μοναχός και η κόρη του δήμιου
Εκδοτικός οίκος
ΗΛΕΚΤΡΑ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία

Οι Φραγκισκανοί μοναχοί Αιγίδιος, Ρωμανός και Αμβρόσιος παίρνουν εντολή από τον ηγούμενό τους να πάνε σε ένα μοναστήρι κοντά στο Σάλτζμπουργκ. Καθ΄οδόν βρίσκονται αντιμέτωποι με το μακάβριο θέαμα ενός κρεμασμένου πάνω σε ικρίωμα. Δίπλα του η Βενεδίκτη, κόρη του δημίου. Μία ιδιαίτερη σχέση αναπτύσσεται ανάμεσα στη Βενεδίκτη και το μοναχό Αμβρόσιο.

Ο τελευταίος άνθρωπος
Εκδοτικός οίκος
ΗΛΕΚΤΡΑ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
''Ο Τελευταίος Άνθρωπος'' θεωρείται το σημαντικότερο μυθιστόρημα της Μαίρης Σέλλεϋ (1797-1851). Πληθωρικό, πολυπρόσωπο και πολυεπίπεδο, ανήκει στη λογοτεχνία του Φανταστικού: τοποθετώντας τη δράση στο 2090 μ.Χ., διηγείται τη ζωή και τις περιπέτειες πέντε συντρόφων, φίλων και εραστών που ζουν τις τελευταίες μέρες του ανθρώπινου γένους στη Γη.
Η νουβέλα
Εκδοτικός οίκος
ΗΛΕΚΤΡΑ
Οι λογοτεχνικοί ήρωες μπορούν να αποκτήσουν ύπαρξη και να επιδράσουν στη ζωή μας, ακόμα και ν' αλλάξουν την πορεία της; Μπορεί ο συγγραφέας να επηρεάσει τους αναγνώστες του; Μια αφήγηση που παίζει με το μεταφυσικό στοιχείο της γραφής, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως τέχνη και ζωή δεν υπάρχουν παράλληλα αλλά διασταυρώνονται και ενίοτε αλληλεπιδρούν.
Dracula ο παλουκωτής
Εκδοτικός οίκος
ΗΛΕΚΤΡΑ
Κατηγορία
Βιογραφία
Ποιος ήταν ο Dracula; Ο εθνικός ήρωας της επίσημης ρουμανικής ιστορίας, ο αιμοδιψής δυνάστης της λαϊκής παράδοσης ή ο ''Πρίγκηπας του Σκότους'' της λογοτεχνίας του Φανταστικού; Ο Ρουμάνος ιστορικός Matei Cazacu, έπειτα από 40 χρόνια έρευνας, παρουσιάζει την επιστημονικά τεκμηριωμένη βιογραφία του Βλαντ Γ΄ που έμεινε στην ιστορία ως Παλουκωτής.
Yue Laou: Ο φεγγαροποιός
Εκδοτικός οίκος
ΗΛΕΚΤΡΑ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Σε ένα παρθένο δάσος της Αμερικής, τρεις άντρες προσπαθούν να εντοπίσουν έναν Κινέζο μάγο ο οποίος προσπαθεί να κατακτήσει τον κόσμο. Στην προσπάθειά τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με περίεργες καταστάσεις αλλά και με μια γλυκιά κοπέλα.
Ανεπίδοτοι έρωτες
Εκδοτικός οίκος
ΗΛΕΚΤΡΑ
Στο Ανεπίδοτοι Έρωτες ο ήρωας Μπρούνο Μπατίστι Ιταλός, μεσήλικας πλέον και διάσημος συγγραφέας παντρεμένος και χωρισμένος δυο φορές με παιδιά, ζει μόνος στη Στοκχόλμη αλκοολικός και αθεράπευτος Καζανόβας. Έχει ζήσει και προσπεράσει τα πάντα και νοιώθοντας ισοπεδωμένος, αδειάζει την ζωή του, ορίζοντας ένα πλαίσιο που περιέχει μόνο τα απαραίτητα.
Η γυναίκα με τα άσπρα
Εκδοτικός οίκος
ΗΛΕΚΤΡΑ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Ο νεαρός Γουόλτερ Χάρτραϊτ βρίσκει δουλειά ως δάσκαλος ζωγραφικής δυο δεσποινίδων σε μια επαρχιακή πόλη. Το βράδυ πριν από την αναχώρησή του από το Λονδίνο, καθώς περπατάει, συναντά μια γυναίκα ντυμένη στα άσπρα που του ζητάει να της δείξει το δρόμο προς το Λονδίνο. Αργότερα, μαθαίνει ότι η κοπέλα μόλις είχε δραπετεύσει από το ψυχιατρείο. Ο Γουόλτερ αναχωρεί για την εξοχή και τη νέα του δουλειά.