Έχουμε διαβάσει: 3.156 βιβλία

ΑΡΧΕΤΥΠΟ (9)

Οι μάγισσες
Εκδοτικός οίκος
ΑΡΧΕΤΥΠΟ
Κατηγορία
Λαογραφία
Σαν σκοτεινά παραμύθια η συγγραφέας ξετυλίγει τις ζωές γυναικών που κατηγορήθηκαν ως μάγισσες και πλήρωσαν αιματηρό τίμημα, αλλά και γυναικών που οι ίδιες δήλωναν ότι ακολουθούν το μονοπάτι της μαγείας, ξεκινώντας από την αρχαιότητα και φτάνοντας έως τον εικοστό αιώνα.
Το εγκαταλειμμένο πανδοχείο
Εκδοτικός οίκος
ΑΡΧΕΤΥΠΟ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Ένα ιδιαίτερο αστυνομικό μυστήριο με φόντο την Αμερικανική Επανάσταση του 18ου αιώνα: γοτθικό στην αισθητική του και στα βασικά του στοιχεία, έχει δύο θυελλώδεις ιστορίες αγάπης στην καρδιά της πλοκής του.
Νίκολα Τέσλα: Τα δώρα του κεραυνού
Εκδοτικός οίκος
ΑΡΧΕΤΥΠΟ
Κατηγορία
Βιογραφία
Μία πολύ ενδιαφέρουσα έκδοση με τα βασικά στοιχεία της βιογραφίας του Νίκολα Τέσλα, ενός από τους ευφυέστερους αλλά και από τους πιο εκκεντρικούς επιστήμονες. Η έκδοση περιλαμβάνει και δικά του κείμενα και άρθρα.
Ιστορίες του Γκραν Γκινιόλ
Εκδοτικός οίκος
ΑΡΧΕΤΥΠΟ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Με μια σειρά σκοτεινών ιστοριών του Maurice Level, μπαίνουμε στον κόσμο του Γκραν Γκινιόλ, στη σκηνή του οποίου αρκετές από αυτές ζωντάνεψαν: το μικρό θέατρο στο Παρίσι που ανέβασε περίπου ένα εκατομμύριο έργα τρόμου και φρίκης, με εξαιρετική δημοφιλία στο κοινό.
Μια μέρα με τον Πλάτωνα
Εκδοτικός οίκος
ΑΡΧΕΤΥΠΟ
Κατηγορία
Φιλοσοφία
Η Ερατώ Τριανταφυλλίδη αναπαριστά γλαφυρά μπροστά στα μάτια της ψυχής μας τον αρχαιοελληνικό τρόπο σκέψης, θέασης του κόσμου κι αντιμετώπισης των προβλημάτων που ανακύπτουν στη σχέση του ανθρώπου με τον εαυτό του –πρωτίστως– και με τους άλλους (εν γένει) που δεν είναι απαραιτήτως «η Κόλαση»», όπως λέει στη «Ναυτία» του ο Ζαν-Πωλ Σαρτρ.
50 γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο
Εκδοτικός οίκος
ΑΡΧΕΤΥΠΟ
Κατηγορία
Βιογραφία
Αφιερωμένη ''στο άλλο μισό του ουρανού'' είναι αυτή η συλλογή βιογραφιών σημαντικών γυναικών, από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή. Οι δύο γυναίκες συγγραφείς διατρέχουν τους αιώνες, τις ηπείρους και τους πολιτισμούς, ώστε να παρουσιάσουν συνοπτικά και εύληπτα τη ζωή και το έργο γυναικών που άλλαξαν, με το δικό της τρόπο η καθεμία, τον κόσμο.
Η βιογραφία του διαβόλου
Εκδοτικός οίκος
ΑΡΧΕΤΥΠΟ
Κατηγορία
Δοκίμιο
Μια μη συμβατική βιογραφία για μια αντισυμβατική προσωπικότητα που εμφανίζεται εδώ και χιλιάδες χρόνια -από τις μέρες της αρχαίας Βαβυλώνας έως την εποχή μας-, παρουσιάζει ο Άγγλος δημοσιογράφος και συγγραφέας Peter Stanford: αναζητά το μύθο και την αλήθεια (αν υπάρχει) για τη διάσημη κι αμφιλεγόμενη μορφή του Πρίγκιπα του Σκότους.
Βούδας
Εκδοτικός οίκος
ΑΡΧΕΤΥΠΟ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Ο πολυδιαβασμένος και γνώριμος σε όσους ασχολούνται με την ανατολική φιλοσοφία, Deepak Chopra, επανέρχεται μ' ένα μυθιστόρημα βασισμένο στα αληθινά γεγονότα της ζωής του Ινδού πρίγκιπα Σιντάρτα Γκαουτάμα, που εγκαταλείποντας όσα η θέση του είχε να του προσφέρει αναζήτησε το δρόμο προς τη φώτιση κι έγινε ο Βούδας - ο φωτισμένος.
Η απόκρυφη ιστορία του ναζισμού
Εκδοτικός οίκος
ΑΡΧΕΤΥΠΟ
Κατηγορία
Ιστορία
Ο Άγγλος συγγραφέας Trevor Ravenscroft παρουσιάζει μια αντισυμβατική βιογραφία του Αδόλφου Χίτλερ, με επίκεντρο τα άσημα χρόνια του ως φτωχός ζωγράφος στη Βιέννη και την καθοριστική επίδραση που είχε στην προσωπικότητα και την μετέπειτα εξέλιξή του η Λόγχη του Πεπρωμένου, αλλά και η σύνδεσή του με τους αποκρυφιστικούς κύκλους της Γερμανίας.