Έχουμε διαβάσει: 3.168 βιβλία

ΑΙΩΡΑ (8)

Η σιωπή των κοριτσιών
Εκδοτικός οίκος
ΑΙΩΡΑ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Η Πατ Μπάρκερ, βραβευμένη συγγραφέας με Booker το 1995, διασκευάζει την «Ιλιάδα» και παραδίδει στο αναγνωστικό κοινό μια διαφορετική προσέγγιση του μύθου της, ειπωμένη μέσα από την οπτική της Βρισηίδας, της εταίρας του Αχιλλέα.
Ερωτικές ιστορίες από χήρες Punjabi
Εκδοτικός οίκος
ΑΙΩΡΑ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Φρέσκο, με χιούμορ, ανάλαφρο, γοητευτικό, πικάντικο. «Οι ερωτικές ιστορίες από χήρες Punjabi» είναι μια ιστορία δοσμένη με ανέμελο, άμεσο τρόπο, διανθισμένη με γαργαλιστικές λεπτομέρειες, έτσι όπως τις αφηγούνται οι ηρωίδες του βιβλίου. Αλλά και μια ιστορία που εισχωρεί τόσο στα άδυτα της ινδικής κοινότητας, όσο και στα άδυτα της γυναικείας φύσης.
Νέα φινλανδική γραμματική
Εκδοτικός οίκος
ΑΙΩΡΑ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Ένα λυρικά σκοτεινό ανθρώπινο δράμα που διαδραματίζεται στη Φινλανδία, στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Σε αυτή την παγωμένη χώρα στέλνεται από το γιατρό που τον επανέφερε περίπου από τον κόσμο των νεκρών, ένας στρατιώτης χωρίς μνήμη, χωρίς ταυτότητα, χωρίς εαυτό. Τα ελάχιστα στοιχεία που βρέθηκαν πάνω του παραπέμπουν σε φινλανδική καταγωγή: θα πρέπει να ξαναθυμηθεί την πατρίδα του, τη γλώσσα του και το παρελθόν του…
Ο λαβύρινθος στην άκρη του κόσμου
Εκδοτικός οίκος
ΑΙΩΡΑ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Ο Ιγνάθιο, ο γνωστός ήρωας από τα δύο προηγούμενα βιβλία του Marcello Simoni, συντροφιά με τον γιο του Ουμπέρτο, μ’ έναν εξόριστο καθηγητή ιατρικής και τον προστατευόμενό του, έχουν στα χέρια τους έναν χρυσοκέντητο μανδύα με αστρολογικά σύμβολα που για κάποιους θεωρείται ανεκτίμητος, ενώ για άλλους αποτελεί στοιχείο ενοχής και καταδίκης.
Η χαμένη βιβλιοθήκη του αλχημιστή
Εκδοτικός οίκος
ΑΙΩΡΑ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Η βασίλισσα της Γαλλίας έχει εξαφανιστεί, καθώς και το βιβλίο «Turba philosophorum», ένα μυθικό χειρόγραφο των μαθητών του Πυθαγόρα και του Ερμή του Τρισμέγιστου. Με τη βοήθεια του γιου του Ουμπέρτο, και του καλού του φίλου Βιλάλμ, ο Ιγνάθιο θα ξεκινήσει το ταξίδι για την αναζήτηση της βασίλισσας, αλλά και την ανακάλυψη του «Turba philosophorum».
Ο έμπορος των καταραμένων βιβλίων
Εκδοτικός οίκος
ΑΙΩΡΑ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Ο Ιγνάθιο του Τολέδο, έμπορος απόκρυφων βιβλίων και ιερών λειψάνων, καλείται για λογαριασμό ενός αριστοκράτη να βρει ένα κείμενο αποκρυφισμού, που συνδέει την αστρονομία, τα μάγια αρχαίων μάγων και την παρουσία των αγγέλων στη γη. Στην περιπέτεια αυτή ο Ιγνάθιο θα κυνηγηθεί από ένα μυστικό δικαστήριο που σκοπό έχει να υποτάξει κάθε μορφή εξουσίας.
Τέχνη, αλήθεια και πολιτική
Εκδοτικός οίκος
ΑΙΩΡΑ
Κατηγορία
Δοκίμιο
Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι η ομιλία στην τελετή απονομής του Βραβείου Νόμπελ το 2005. Ο Πίντερ, λόγω της βεβαρημένης κατάστασης της υγείας του, δεν μπόρεσε να παρευρεθεί και εκφώνησε την ομιλία του μέσω δορυφόρου.
Ο Αριστοτέλης και η Θεία δίκη
Εκδοτικός οίκος
ΑΙΩΡΑ
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Τη νύχτα των Ανθεστηρίων στην Αθήνα απάγεται γίνεται η ανιψιά ενός επιφανούς Αθηναίου. Εκείνος καλεί τον Αριστοτέλη και τον νεαρό φίλο του να διαλευκάνουν την υπόθεση. Ταξιδεύουν μέχρι τους Δελφούς, όπου τα πράγματα αποδεικνύεται ότι δεν είναι όπως φαίνονται.