Το Wolverine: Old Man Logan είναι μια ιστορία που αποτελείται από οκτώ τεύχη, δημιουργία του συγγραφέα Mark Millar και του Steve McNiven για λογαριασμό της Marvel Comics. Πρόκειται για μια ανατρεπτική σειρά που θα εκπλήξει τους φαν του Λυκομάτη (Wolverine), αλλά και όποιον διαβάζει κόμικς, καθώς είναι η καλύτερη περιπέτεια του Λυκομάτη (Wolverine) στα χρονικά!!

Η ιστορία διαδραματίζεται στο μέλλον, όπου σχεδόν όλοι οι σούπερ-ήρωες, αλλά και οι μεταλλαγμένοι έχουν εξαφανιστεί, έπειτα από μια καλοστημένη νύχτα ανηλεούς εξόντωσής τους από τους αρχηγούς των συνδικάτων του εγκλήματος.

Πενήντα χρόνια μετά την τραγική νύχτα, συναντάμε τον Λυκομάτη (Wolverine) να ζει με τη γυναίκα του Maureen και τα δύο του παιδιά, τον Scotty και την Jade, σε μια μικρή φάρμα στο Σακραμέντο της Καλιφόρνιας, που θεωρείται πλέον μέρος της «Γης των Χαλκ» (Hulkland). Για να μπορεί να μένει εκεί με την οικογένειά του, πρέπει να πληρώνει ενοίκιο στους απογόνους του Μπρους Μπάννερ. Όταν όμως δεν θα μπορέσει να πληρώσει το ενοίκιο μια φορά, τα εγγόνια του Μπρους Μπάννερ θα τον χτυπήσουν πολύ άσχημα, χωρίς αυτός να αντιδράσει. Γενικά, παρουσιάζεται σαν ένας άνθρωπος αποφασισμένος να ζει ειρηνικά και χωρίς ποτέ να μάχεται.

Αναρρώνοντας αργά, συνειδητοποιεί ότι δεν θα μπορέσει να πληρώσει το ενοίκιο και προσπαθεί να βρει μια λύση, όταν εμφανίζεται ο παλιός του φίλος Γερακομάτης (Hawkeye), σχεδόν τυφλός, με μια ακαταμάχητη προσφορά: ένα πολύ καλό χρηματικό ποσό. Και το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να τον βοηθήσει να οδηγήσει διαμέσου της χώρας (με προορισμό τη Νέα Βαβυλώνα στην Ανατολική Ακτή), κουβαλώντας ένα πιθανώς παράνομο φορτίο. Ο χάρτης που παρουσιάζεται δείχνει την Αμερική χωρισμένη σε έξι διαφορετικές και εξίσου επικίνδυνες περιοχές.

Το μεγαλύτερο ατού της ιστορίας είναι σίγουρα η περιέργεια που προκαλεί στον αναγνώστη η μεταλλαγή της συμπεριφοράς του Λυκομάτη (Wolverine) και φυσικά οι λόγοι που την προκάλεσαν. Αλλά δεν μένει εκεί. Η ίδια η διαδρομή είναι γεμάτη από ανατροπές, καθώς στη δράση παρεμβάλλονται αποκαλύψεις σχετικά με το πώς έχουν αλλάξει τα πράγματα και με το τι συνέβη στο παρελθόν, αλλά και ανατροπές στο πώς ήταν κάποιοι χαρακτήρες και πώς έχουν αλλάξει τώρα.

Ένα ψυχογράφημα για την ανθρώπινη δύναμη, που με ελαφρά βήματα αφουγκράζεται τις προθέσεις, τις πράξεις και τη διακαή αναζήτηση για λύτρωση των πρωταγωνιστών, χωρίς να κρίνει, αλλά μόνο ρίχνοντας φως στο κουράγιο, την ανθρωπιά, τη θέληση και τη φιλία σε έναν κόσμο που μοιάζει να έχει καταρρεύσει. Ένα από τα πιο καλογραμμένα σενάρια των τελευταίων χρόνων για τη Marvel που πρέπει να διαβάσουν οι φαν του είδους.