Σχέδιο: Ian Gibson    

Όταν «ανακάλυψα» το τεύχος αυτό, δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ήμουν μεγάλη φαν της βρετανικής σειράς “The Avengers” (Οι Εκδικητές) και η χαρά μου με αυτήν την κυκλοφορία δεν περιγράφεται. Πρόκειται για μια μίνι σειρά που αποτελείται από έξι τεύχη.

Μια σειρά από δολοφονίες πρακτόρων σε πολύ σημαντικές θέσεις, που αφήνουν πίσω τους θραύσματα στοιχείων εξίσου παράξενα, ταράζουν τη Βρετανική Υπηρεσία Πληροφοριών. Όταν η Τάρα Κινγκ (Tara King ) πέφτει θύμα απαγωγής από μια μυστηριώδη οργάνωση, ο Τζον Στιντ (John Steed) και η Έμα Πιλ (Emma Peel), κορυφαίοι πράκτορες της Βρετανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, πρέπει να δουλέψουν και πάλι μαζί για να λύσουν αυτό το μυστήριο. Κάτι τέτοιο όμως ίσως αποδειχτεί θανατηφόρο, μετά την ανακάλυψη ενός στοιχείου που δένει αυτήν την υπόθεση με τη «Λέσχη της Κολάσεως» (Hellfire Club). Το φοβερό δίδυμο θα πρέπει για άλλη μια φορά να διεισδύσει στην υποχθόνια αυτή οργάνωση για να ανακαλύψει την αλήθεια.

Ο Grand Morrison με αυτό το καταπληκτικό εναρκτήριο τεύχος, φέρνει πάλι μαζί πολλούς από τους χαρακτήρες της σειράς απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Για τους φαν της τηλεοπτικής σειράς, η ιστορία είναι μια συνέχεια από το επεισόδιο “A Touch of Brimstone”, στο οποίο εμφανίζεται και η «Λέσχη της Κολάσεως» αποτελούμενη από άτομα με εξαιρετικά προσόντα σε διάφορους τομείς, που έχουν σκοπό να αποκτήσουν δύναμη δολοφονώντας αρκετούς από τους ηγέτες του κόσμου. Για να το πετύχουν δημιουργούν μια λέσχη που ενδίδει σε όργια και ηδονές και έχει φυσικά αρκετά μέλη που ανήκουν σε καίριες θέσεις κυβερνήσεων και οργανισμών.

Το χιούμορ χαρακτηρίζει την ιστορία, ενώ οι διάλογοι ανάμεσα στους δυο πρωταγωνιστές είναι απλώς υπέροχα γραμμένοι και με λογοπαίγνια. Ο Steed, οξυδερκής και αξιόπιστος όπως πάντα και η γοητευτική κυρία Peel, που εκτός από ικανότατη στις πολεμικές τέχνες είναι και καταξιωμένη και σε άλλες επιστήμες, καλούνται να λύσουν ένα ακόμα μυστήριο. Ο Morrison έχει γράψει ένα πολύ καλό σενάριο το οποίο υποστηρίζεται από τους πρωταγωνιστές, με όλες τις κλασικές παγίδες που είχε και η γνωστή σειρά, ενώ οι παράξενοι χαρακτήρες και οι τραγελαφικές καταστάσεις δεν λείπουν.

Το σχέδιο του Gibson είναι αρκετά καρτουνίστικο, με στοιχεία υπερβολής και αρκετές γωνίες, παρ’ όλ’ αυτά χρησιμοποιεί πολύ ζωντανά χρώματα που θυμίζουν ποπ αρτ, την εκκεντρική μόδα της εποχής (δεκαετίες του εξήντα και του εβδομήντα) και λεπτομέρειες στο περιβάλλον, μια τεχνική που λειτουργεί καλά για την εποχή που απεικονίζει.

Μια σειρά με μοναδικούς χαρακτήρες, χιούμορ, δράση, πολύ χρώμα και απίστευτες καταστάσεις, που υπόσχεται να σας διασκεδάσει. Για τους φαν της γνωστής τηλεοπτικής σειράς «Οι Εκδικητές», κάτι που δεν πρέπει να χάσουν.