Σχέδιο: Paul Azaceta

Σας αρέσουν τα κόμικς τρόμου; Είσαστε έτοιμοι για ένα ενοχλητικό και τρομακτικό ταξίδι στον κόσμο που δημιούργησε ο Robert Kirkman; Αν περιμένετε μια ευχάριστη ιστορία με δράση, αυτό δεν είναι το κόμικ για εσάς. Και σίγουρα δεν θα αφήσει κάποια καλή αίσθηση στο στομάχι σας… φροντίστε να κοιμηθείτε με έναν φίλο όταν διαβάσετε το πρώτο τεύχος.

Δυτική Βιρτζίνια: ο Kyle Barnes ζει σχεδόν εσώκλειστός στο σπίτι του αποφεύγοντας τους πάντες και έχοντας ένα αρκετά μυστηριώδες παρελθόν, με παραφυσικά φαινόμενα. Αντικοινωνικός και με αρκετά προβλήματα, που του άφησε μια ταραγμένη από παραφυσικά φαινόμενα και δαίμονες παιδική ηλικία, θα δεχτεί να βοηθήσει έναν ιερέα τον οποίο ήξερε μικρός, όταν ενημερωθεί ότι ένα παιδί στη γειτονιά του παρουσιάζει τα ίδια συμπτώματα που παρουσίαζε κι ο ίδιος ως παιδί. Τα πράγματα όμως δεν πάνε ποτέ όπως τα σχεδιάζεις…

Ο Kirkman από την αρχή του κόμικ κάνει ξεκάθαρο ότι αυτή η ιστορία σκοπεύει να είναι προκλητική, τρομακτική και ιδιαίτερα ενοχλητική. Ο ρυθμός του είναι πολύ καλός, καθώς αφήνει να ξεδιπλώνεται το παρόν με φλας-μπακ στο παρελθόν του πρωταγωνιστή. Παίζει εξαιρετικά με τους δαίμονες και τις σκηνές βίας που εξελίσσονται παράλληλα και ρίχνει λίγο φως και στην προσωπική ζωή του πρωταγωνιστή, τη σχέση του με τη γυναίκα του, την κόρη του, αρκετά ώστε να μας δώσει μια μικρή ιδέα του τι είχε γίνει στο παρελθόν.

Το υπόλοιπο καστ βοηθά στο να πάρει πληροφορίες για το παρελθόν ο αναγνώστης, ενώ ο συγγραφέας έχει αφήσει αρκετές στιγμές γεμάτες μελαγχολία και πικρία για τον πρωταγωνιστή. Η κινηματογραφική αίσθηση του σεναρίου είναι καλοδεχούμενη, αφού ενισχύει την τρομακτική ατμόσφαιρα και την αίσθηση παράνοιας που επικρατεί.

Το σχέδιο του Paul Azaceta είναι απόλυτα συγχρονισμένο με το κόμικ, και ένα από τα πιο δυνατά του ατού, ενώ η εξαιρετική δουλειά στα χρώματα από την Elizabeth Breitweiser δίνει την κατάλληλη απαίσια ατμόσφαιρα στην ιστορία με δυνατά κοντράστ και τους κατάλληλους τόνους φωτός.

Το Outcast δεν αποτελεί μια ευχάριστη ανάγνωση. Είναι σκληρό, τρομακτικό και γεμάτο τρόμο. Αποτελεί όμως ένα φανταστικό ντεμπούτο για μια σειρά που έχει τη δυνατότητα να γίνει από τις καλύτερες του είδους.