Το Barakamon είναι εδώ με το τρελό κέφι του για να μας παρασύρει σε μια ασυνήθιστη αλλά ιδιαίτερα διασκεδαστική ιστορία. Η βαθιά γιαπωνέζικη κουλτούρα της καλλιγραφίας συναντάει τη φύση και εμπνέει αυτό εδώ το manga.

Η ιστορία ακολουθεί τον Handa Seishu, ο οποίος παρά το νεαρό της ηλικίας του είναι επαγγελματίας καλλιγράφος. Όταν ένας διάσημος καλλιγράφος κριτικάρει τη δουλειά του ως βαρετή, ο Handa θυμώνει και τον χτυπάει. Ο πατέρας του γι’ αυτή του την πράξη τον στέλνει στο  νησί Goto, κοντά στο Kyushu. Εντελώς ασυνήθιστος στη ζωή στην ύπαιθρο αφού έχει ζήσει όλη του τη ζωή στην πόλη, ο Handa θα πρέπει να συνηθίσει τους παράξενους γείτονές του, ξαφνικούς επισκέπτες που δεν χρησιμοποιούν ποτέ την μπροστινή πόρτα, ενοχλητικά παιδιά που χρησιμοποιούν το σπίτι του ως παιχνιδότοπο κ.λπ. Μπορεί ένας κλασικός τύπος της  πόλης να αντέξει αυτή την τρέλα;

Ο πρωταγωνιστής θα πρέπει να μάθει πολλά. Από το να χρησιμοποιεί τους δημόσιους δρόμους με τρακτέρ, μέχρι την κατάληψη του σπιτιού του από παιδιά που το χρησιμοποιούν  σαν κρυψώνα τους και φυσικά πολλά άλλα. Εδώ μπαίνει το στοιχείο της κωμωδίας που χαρακτηρίζει την ιστορία, σχετικά με έναν άπειρο εξωτερικά αλλά μαλακό εσωτερικά δάσκαλο και τους νέους γείτονές του.

Ο Handa, κλασικός τύπος της πόλης, έρχεται σε επαφή με τη φύση, όπου οι ρυθμοί είναι πιο αργοί, οι άνθρωποι πιο απλοί και τα μαθήματα ζωής τριγύρω σε κάθε βήμα. Το ταμπεραμέντο του Handa θα δοκιμαστεί, καθώς, αν και έχει ταλέντο, εξαιτίας της δίχως φαντασία δουλειάς του έχει γίνει παρίας στο Τόκιο. Περιτριγυρισμένος από παράξενους, εκκεντρικούς, απλοϊκούς ανθρώπους, θα πρέπει να ανακαλύψει το πάθος του και τι τον οδηγεί.

Όπως η ιστορία έτσι και το σχέδιο συνοδεύει το κάθε βήμα προς τη νέα ζωή του πρωταγωνιστή. Είναι χαρακτηριστικό και με αρκετές λεπτομέρειες έτσι ώστε να ξεχωρίζουν όλοι οι χαρακτήρες. Τα τοπία είναι πολύ πειστικά και βοηθούν στην αφήγηση της ιστορίας. Χρησιμοποιούνται επίσης και αρκετά αρχιτεκτονικά στοιχεία για να δώσουν έμφαση στο πόσο παλιό είναι το χωριό. Οι διάλογοι είναι επίσης αρκετά σημαντικοί και αστείοι βοηθώντας έτσι την έκβαση της ιστορίας.

Το Barakamon είναι ένα manga γεμάτο ενέργεια και μια καλή ιστορία, αρκετά  για να τραβήξουν τον αναγνώστη. Είναι διασκεδαστικό και με ένα πολύ όμορφο νόημα πίσω από τις λέξεις. Μην το χάσετε!