Η επέλαση των webcomics έχει αρχίσει εδώ και χρόνια και μας έχει φέρει μερικές από τις καλύτερες δουλειές που έχουμε δει στον χώρο των κόμικς. Το NIMONA το αγάπησα με την πρώτη ανάγνωση για το φρέσκο χιούμορ του, την ευφυΐα του και το απαράμιλλο στυλ του. Με μια απλότητα που σε κερδίζει η δημιουργός μάς παρουσιάζει μιαν ιστορία που σε απορροφάει κατευθείαν και δεν μπορείς να σταματήσεις να το διαβάζεις.

Ο Λόρδος Ballister Blackheart έχει κάτι που θέλει να αποδείξει. Θέλει να αποδείξει ότι οι  ήρωες δεν είναι και τόσο καλοί όσο φαίνονται. Έχει ένα καλό εισόδημα ως κακοποιός αλλά δεν φαίνεται να μπορεί να καταφέρει πολλά, μέχρι που προσλαμβάνει μία βοηθό, την υπέροχη Nimona, που μπορεί και αλλάζει μορφές και έχει τις δικές της ιδέες για το πώς πρέπει να γίνουν τα πράγματα. Δυστυχώς οι περισσότερες ιδέες της περιλαμβάνουν το πώς να ανατινάζει πράγματα. Τώρα ο Ballister πρέπει να διδάξει στη νεαρή προστατευόμενή του μερικά όρια και να προσπαθήσει να την αποτρέψει από το να καταστρέψει κάτι καινούργιο. Παράλληλα θα πρέπει να ξεσκεπάσει τα σκοτεινά σχέδια εκείνων που υποστηρίζουν ότι είναι οι προστάτες του Βασιλείου, περιλαμβανομένου και του πρώην καλύτερου φίλου του που έγινε εχθρός του, του Ambrosius Goldenloin.

Η Noelle Stevenson έχει δημιουργήσει δυο αξιολάτρευτους χαρακτήρες. Από τη μια ο ευφυής και μετρημένος Ballister που έχει το όνομα του κακού αλλά τελικά αποδεικνύεται το αντίθετο και από την άλλη η νεαρή και τρελαμένη Nimona, που παρότι είναι μεγάλος μπελά,ς έχει πολύ καλές ιδέες για σχέδια καταστροφής, είναι ειλικρινής και φέρνει χρώμα στη μονότονη ζωή του Ballister. Περαιτέρω αποτελεί τον καταλύτη για να έρθει στο προσκήνιο η αλήθεια για το Βασίλειο και για να τεθούν σε εφαρμογή σχέδια και καταστάσεις που κρύβονταν μέχρι τώρα.

Η σχέση ανάμεσα στους δύο χαρακτήρες είναι αυτή που κερδίζει τον αναγνώστη. Εντελώς αντίθετοι χαρακτήρες βρίσκουν τον τρόπο να συνυπάρξουν, δημιουργώντας αναπάντεχες καταστάσεις. Στο παρασκήνιο σκοτεινές δυνάμεις εξουσίας θα προσπαθήσουν να τους εξοντώσουν για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Το σχέδιο της Noelle είναι γεμάτο δυνατά χρώματα, καθαρά καρτουνίστικο και παιδικό. Οι σκηνές δράσης είναι απολαυστικές και το όλο webcomic θυμίζει παραμύθι. Εντυπωσιακές σκηνές απόδρασης, εκρήξεις, ευφυείς εφευρέσεις και φυσικά αλλαγές μορφής από τη Nimona συμπληρώνουν το σκηνικό.

Το NIMONA θα εκδοθεί από τον εκδοτικό οίκο HarperCollins το 2015. Έχει προταθεί για το βραβείο Harvey για το Best Online Comics Work, ήταν στην λίστα με τα καλύτερα δέκα νέα και σύντομα κόμικ του 2012 και κέρδισε το βραβείο Cartoonist Studio Prize για το καλύτερο Webcomic του 2012 από το Slate Magazine και το Center for Cartoon Studies.

Το προτείνω ανεπιφύλαχτα. Από τα πιο καλά webcomics που κυκλοφορούν!!!