Σχέδιο: Andrea Sorrentino

Τι πιο δύσκολο ως θέμα και κοινότυπο πλέον από τους βρικόλακες; Κι όμως, ο Joshua Fialkov δοκιμάζει μια νέα προσέγγιση και δημιουργεί μια δυνατή και ενδιαφέρουσα ιστορία που συναρπάζει τον αναγνώστη από το πρώτο τεύχος.

Η ιστορία ακολουθεί δύο εραστές (βρικόλακες και οι δύο), τον Andrew, ο οποίος σκοτώνει οποιονδήποτε βρικόλακα τρέφεται με ανθρώπους και τη Mary, βασίλισσα των βρικολάκων, καθώς ανταλλάσσουν τις απόψεις τους ένα βράδυ για το τι σημαίνει να είσαι βρικόλακας.

Δυο εραστές που θα γίνουν σύντομα εχθροί καθώς η Mary προτιμά να είναι μια αιμοδιψής βρικόλακας παρά ένα αδύναμο ανθρώπινο πλάσμα, ενώ ο Andrew μετανιώνει που την έκανε βρικόλακα και ορκίζεται να τη σκοτώσει προκειμένου να σώσει τον κόσμο. Το σενάριο ξεδιπλώνει το παρελθόν τους, τα πάθη τους καθώς και τις διαφορετικές δυνάμεις και αδυναμίες που έχουν.

Ο Joshua Fialkov σκιαγραφεί με δυνατή γραφή μια παράξενη ερωτική ιστορία ανάμεσα σε έναν κυνηγό βρικολάκων και τη βασίλισσά τους. Η ατμόσφαιρα που έχει στήσει είναι σκοτεινή και συναρπαστική, οι χαρακτήρες φανερώνουν μια διαφορετική ψυχοσύνθεση βρικολάκων, φλερτάροντας μεταξύ τους ως αθάνατοι ενώ  γνωρίζουν ότι την επόμενη στιγμή θα αντιμάχονται και η εξέλιξη της ιστορίας αιχμαλωτίζει τον αναγνώστη από την πρώτη στιγμή.

Από τα πιο δυνατά ατού της ιστορίας είναι το απίθανο σχέδιο του Andrea Sorrentino. Το σκοτεινό σχέδιό του αποδίδει εξαιρετικά την ατμόσφαιρα της ιστορίας, ενώ παράλληλα οι φρικιαστικές και νευρώδεις μορφές του συμπληρώνουν θαυμάσια τον τρόμο της ιστορίας.

Το πρώτο αυτό τεύχος ενός πολλά υποσχόμενου κόμικ, πετυχαίνει να παρουσιάσει μια νέα συναρπαστική ιστορία σε ένα τόσο κοινότυπο πλέον θέμα, όπως είναι οι βρικόλακες.