Συγγραφέας: Chris Claremont, John Francis Moore, Craig Kyle & Christopher Yost

Σχέδιο: Bill Sienkiewicz, Jim Cheung & Mike Choi

Έναν από τους καλύτερους τίτλους της Marvel, όπου το ταλέντο του Claremont και το σχέδιο του Sienkiewicz συνδυάστηκαν άψογα, συναντάμε στο The New Mutants: Demon Bear.

Όταν η Danielle Moonstar, γνωστή και ως Mirage, τραυματίζεται σε μια μάχη με τη μυστηριώδη αρκούδα-δαίμονα, το ίδιο πλάσμα που πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνο για τον θάνατο των γονιών της, είναι στα χέρια των συμμαθητών της να βρουν έναν τρόπο να νικήσουν τις υποχθόνιες ενέργειες του διαβολικού πλάσματος, πριν εξαπλωθεί η σκιά του σε όλο τον κόσμο.

Για να νικήσει τον δαίμονα η Danielle Moonstar θα πρέπει να αντιμετωπίσει τους δικούς της φόβους πρώτα.  Στην ιστορία κάνει επίσης την εμφάνιση του για πρώτη φορά ο τεχνολογικός-οργανικός εξωγήινος Warlock, εμφανίζεται η μυστηριώδης πανοπλία της Magik για πρώτη φορά καθώς και η χαμένη στον χρόνο Rachel Summers.

Ο Claremont, μάστερ της αγωνίας και του μυστηρίου, έχει στήσει μια ονειρική, σκοτεινή ιστορία σχετικά με τους New Mutants, διατηρώντας μια διεισδυτική ματιά παρόλα αυτά σχετικά με την ωρίμανση ενός νεαρού μυαλού. Η προσπάθεια να δουλέψουν οι νεαροί μεταλλαγμένοι σαν ομάδα, θα τους φέρει αντιμέτωπους με δικές τους πτυχές που χρειάζεται να αντιμετωπίσουν, αν θέλουν να σώσουν τη φίλη τους.

Παράλληλα το σχέδιο του Bill Sienkiewicz φέρνει πραγματικά στη ζωή τους εφιάλτες της Danielle Moonstar. Με έντονες σκιές, πλατιές γραμμές και λεπτομέρειες στο περιβάλλον, αρκετή δράση και δυναμικότητα στους χαρακτήρες, αποδίδει στο μέγιστο την ατμόσφαιρα που χρειάζεται η ιστορία για να γίνει πιο πειστική.

Πρόκειται για κλασική ιστορία, τα λόγια περιττεύουν!! Υπάρχει σίγουρα μια θέση στη βιβλιοθήκη σας για τον τίτλο αυτό!