Ανακάλυψα αυτό το Manga εντελώς τυχαία σε μια από τις περιηγήσεις μου στο Internet και το λάτρεψα από το πρώτο τεύχος. Η δημιουργία της Cassandra Jean όχι μόνο σε κάνει να αγκιστρωθείς στο μυστήριο που τυλίγει την πλοκή και στους ευφάνταστους χαρακτήρες, αλλά επίσης σε μαγεύει με τα χρώματα που χρησιμοποιεί αλλά και το πρωτότυπο σχέδιό της.

Το Land of Lions ακολουθεί τις περιπέτειες δυο πολεμιστών με αποστολή να σώσουν τη ζωή του Βασιλιά της φυλής των λιονταριών, βρίσκοντας τον πιο μεγάλο θησαυρό της γης: το δισκοπότηρο της αθανασίας. Στη γη όπου εξελίσσεται η ιστορία, οι άνθρωποι όχι μόνο συνυπάρχουν με ζώα αλλά  αναπτύσσουν και οι ίδιοι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

Στο πρώτο τεύχος παρουσιάζεται ο Φέρις, μισός-πάνθηρας, μισός-λιοντάρι, στωικός χαρακτήρας και εξαίρετος πολεμιστής (συνδυάζει τα χαρακτηριστικά των δυο διαφορετικών ζώων) μαζί με τον φίλο του Γκέιτς, ο οποίος ανήκει στη φυλή των λιονταριών και είναι γνωστός τόσο για τις ικανότητές του με το τόξο όσο και για την αστεία προσωπικότητά του.

Καθώς θα αρχίσουν το ταξίδι τους θα διαπιστώσουν ότι σε όλες τις χώρες που επισκέπτονται έχει αρχίσει να εξαπλώνεται «η μαύρη» αρρώστια καθώς και πόλεμοι μεταξύ των φυλών. Παρέα με ένα κορίτσι από τη φυλή των λιονταριών, ένα ζωηρό αγόρι από τη φυλή των Άνταξ και ένα γιγάντιο άνδρα από τη φυλή των βουβαλιών, θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν την αλήθεια, ενώ παράλληλα θα πρέπει να προφυλαχθούν από τη φυλή των αλιγατόρων που τους καταδιώκει.

Η Cassandra Jean έχει γράψει μια ιστορία πλημμυρισμένη από δράση, φλας-μπακ που μας δίνουν πληροφορίες για το παρελθόν των πρωταγωνιστών μας, χιούμορ και ένα ιδιαίτερο μυστήριο που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον. Το σχέδιο είναι από τα πιο δυνατά ατού της ιστορίας, καθώς χρησιμοποιεί υπέροχα χρώματα και ιδιαίτερα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά για κάθε φυλή.

Από τα Μάνγκα που δεν μπορείς να αφήσεις κάτω από την αγωνία αλλά και μια οπτική απόλαυση.