Σχέδιο: David Rubin

Τι βγαίνει όταν συνδυάσεις μια περιπέτεια με στοιχεία επιστήμης και  με τα μυστήρια ενός φανταστικού κόσμου; Από τη βραβευμένη ομάδα του Kindt – Rubin έρχεται το Ether, μια ευφάνταστη, μαγευτική και γεμάτη κωμικές στιγμές ιστορία.

Στο πρώτο τεύχος συναντάμε τον Boone Dias, έναν επιστήμονα και ερευνητή, ο οποίος εξερευνά τον φανταστικό κόσμο της Ether. Ο Boone πιστεύει ότι η μαγεία είναι το μόνο μυστήριο που δεν έχουμε εξηγήσει ακόμα. Από την ιστορία υπονοείται ότι έχει επισκεφτεί τον κόσμο αυτό πολλές φορές και κατά τη διάρκεια των επισκέψεων αυτών έχει λύσει αρκετά εγκλήματα για λογαριασμό της τοπικής κυβέρνησης. Όλα όμως αλλάζουν, καθώς θα ενώσει δυνάμεις με τον Glum, έναν φρουρό της πύλης για το βασίλειο, για να λύσουν το μυστήριο γύρω από τον φόνο ενός πολύ σημαντικού κυβερνητικού εκπροσώπου.

Η ατμόσφαιρα του κόμικ αυτού είναι διασκεδαστική, μαγευτική και σε εισάγει κατευθείαν σε αυτό τον τρελό και φανταστικό κόσμο. Το σενάριο είναι καλά δομημένο, με καλές δόσεις μυστηρίου και ο συγγραφέας έχει αφήσει να υπονοούνται αρκετά πράγματα τόσο για το παρελθόν όσο και για τον φόνο. Ο Boone έχει τα κλασικά χαρακτηριστικά ενός αληθινού εξερευνητή. Έχει καλή καρδιά και θέλει να βοηθήσει τους κατοίκους της Έθερ, οι οποίοι τον συμπαθούν και του αφιερώνουν χρόνο και πόρους.

Η ομάδα του Boone και του Glum θυμίζει αρκετά το είδος σχέσης που βλέπουμε σε αστυνομικές ιστορίες, παρόλα αυτά η ιστορία επικεντρώνεται περισσότερο σε αυτό που ερευνά ο  Boone: την ίδια τη φύση της πραγματικότητας. Μια και είναι επιστήμονας ο ίδιος, με την αντίληψη ότι ο κόσμος βασίζεται σε γεγονότα, η ύπαρξη της μαγείας είναι ένα μυστήριο που θέλει να λύσει.

Το σχέδιο του Ruben είναι ένας από τους λόγους που ερωτεύεσαι αυτό το κόμικ. Ο κόσμος του είναι γεμάτος φανταστικά τέρατα, ιπτάμενες μέδουσες,  ανθρώπους-πτηνά, αστικά τοπία και εκφραστικούς χαρακτήρες. Αν προσθέσουμε σε αυτό και την πολύ καλή δουλειά στα χρώματα, καταλαβαίνουμε γιατί αυτή η ιστορία έχει ήδη αποκτήσει ένα φανατικό κοινό.

Το Ether είναι εκπληκτικό, σαγηνευτικό και από τις καλύτερες κυκλοφορίες που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό.