Σχέδιο: Shane Davis, Sandra Hope

Η DC Comics για πολύ καιρό προσπαθούσε να ανανεώσει το δυναμικό της με νέους τίτλους και να επαναφέρει στη ζωή γνωστούς υπερ-ήρωες όπως ο Σούπερμαν. Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι και η νέα αυτή σειρά που όμως δίχασε το κοινό με την προσέγγισή της και το τελικό αποτέλεσμά της.

Η ιστορία ακολουθεί τα πρώτα βήματα του Κλαρκ Κεντ, από τη μικρή επαρχιακή πόλη του Σμόλβιλ στη Μετρόπολη, όπου και θα παλέψει για να βρει την ταυτότητά του. Αν και οι γονείς του πάντα τον ενθάρρυναν να υπερασπίζεται ό,τι είναι ηθικά σωστό, ο ίδιος ο Κλαρκ ήταν πάντοτε αβέβαιος για τον εαυτό του. Στην αναζήτησή του για δουλειά θα πέσει επάνω σε μια τοπική εφημερίδα, την “Daily Planet”, που θα του τραβήξει το ενδιαφέρον. Αυτό που δεν ξέρει, όμως, ο Κλaρκ είναι ότι μια διαβολική δύναμη από το παρελθόν του ψάχνει να τον βρει. Και για να τον τραβήξει προς τα έξω δεν θα διστάσει να καταστρέψει ολόκληρη την Γη, αν χρειαστεί.

Αυτή η νέα σειρά, γραμμένη από τον θρυλικό J. Michael Straczynski και σχεδιασμένη από τον Shane Davis, στην ουσία ανακυκλώνει στον πρώτο τόμο την κλασική ιστορία του ήρωα από τον Κρύπτον. Ο συγγραφέας παρουσιάζει τον Σούπερμαν ως έναν απλό έφηβο που προσπαθεί να πάρει την απόφαση τι θέλει να κάνει στη ζωή του, χωρίς ίσως το απαραίτητο πάθος που θα έπρεπε να διακρίνει μια τέτοια επιλογή. Από την άλλη, κάνει πολύ καλή δουλειά με τους δευτερεύοντες χαρακτήρες της ιστορίας που έχουν περιορισμένη εμφάνιση σε αυτό το τεύχος, όπως το προσωπικό της “Daily Planet”. Επίσης, τα φλας μπακ του Κλαρκ δίνουν μια ανθρώπινη χροιά στο χαρακτήρα που διαφορετικά εμφανίζεται αποστασιοποιημένος από την υπόλοιπη κοινωνία και ίσως πολύ κοντά σε χαρακτήρες που εμφανίζονται σε νεανικές σειρές στην τηλεόραση.

Το σχέδιο του Shane Davis είναι αρκετά φωτο-ρεαλιστικό, με δυνατή χρωματική παλέτα και δυναμικές σκηνές μάχης. Σε πολλούς ίσως δεν αρέσει η δουλειά στα πάνελ, αλλά γενικά υποστηρίζει τη νέα εικόνα που ήθελε να πετύχει η σειρά. Πολλοί σχολιάζουν σε αυτό το σημείο ότι η νέα σειρά απευθύνεται περισσότερο σε νέα άτομα παρά σε ένα πιο ώριμο κοινό, γι’αυτό και ο Σούπερμαν συμβαδίζει περισσότερο με τα σύγχρονα πρότυπα δυναμισμού και στυλ μεταξύ των νέων.

Αν και αυτή η σειρά άρχισε μέτρια, περιμένουμε πολλά από έναν συγγραφέα σαν τον J. Michael Straczynski, οπότε σίγουρα θα διαβάσουμε και τον επόμενο τόμο. Για τους φαν του Σούπερμαν, αξίζει να το διαβάσετε.