Πριν από πολλά χρόνια, τα τέσσερα έθνη του Κόσμου, η φωτιά, το νερό, η γη και ο άνεμος, ζούσαν ειρηνικά μεταξύ τους. Μέχρι που το έθνος της φωτιάς αποφάσισε να κατακτήσει τον κόσμο και κήρυξε τον πόλεμο στα υπόλοιπα έθνη.

Το καθήκον να διατηρεί την ειρήνη και τις λεπτές ισορροπίες ανάμεσα στα έθνη είχε πάντοτε ο Άβαταρ. Ένα άτομο το οποίο επιλεγόταν σε κάθε γενιά, ανεξαρτήτως φύλου και έθνους και μπορούσε να χρησιμοποιήσει και τα τέσσερα στοιχεία.

Στο τεύχος αυτό συναντάμε τον Ανγκ, ένα νεαρό αγόρι και τελευταίο Άβαταρ αλλά και τελευταίο μαχητή της φυλής του, τον οποίο ανακαλύπτουν τυχαία μέσα στον πάγο δύο αδέλφια της φυλής του νερού, ο Σόκα και η Κιτάρα. Τα νέα αυτά είναι συγκλονιστικά καθώς όλοι πίστευαν ότι ο Άβαταρ δεν υπάρχει πια, λόγω της πολύχρονης απουσίας του.

Το γεγονός αυτό όμως ευχαριστεί ιδιαίτερα και τον πρίγκιπα Ζούκο, ο οποίος, εξορισμένος από το βασίλειο της φωτιάς από τον ίδιο τον πατέρα του, έχει αφιερώσει τώρα τη ζωή του στο να βρει τον Άβαταρ ( το μοναδικό άτομο που μπορεί να νικήσει τον άρχοντα της φωτιάς και να βάλει ένα τέλος στον πόλεμο αυτό).

Η ιστορία του Άβαταρ εντυπωσίασε από την αρχή με το πόσο καλογραμμένη ήταν, την πάρα πολύ καλή ροή και εξέλιξή της και φυσικά τους δυνατούς χαρακτήρες της. Το μεγάλο ατού της είναι ο ευφάνταστος κόσμος που δημιούργησαν οι συγγραφείς, οι μοναδικές δυνατότητες των χαρακτήρων, οι οποίοι σκιαγραφούνται εξαιρετικά και καθαρά και φυσικά οι διαφορετικοί κόσμοι που εμφανίζονται. Κόσμοι που θα συγκρουστούν μεταξύ τους, θα γνωριστούν και θα προσφέρουν με τα διαφορετικά τους γνωρίσματα μια απίθανη ποικιλία στο σενάριο.

Το σχέδιο, δυναμικό και με καθαρές γραμμές, αποδίδει υπέροχα τη δράση αλλά και τα συναισθήματα των πρωταγωνιστών. Υπάρχει αρκετή λεπτομέρεια τόσο στους χαρακτήρες όσο και το περιβάλλον και πολύ καλή δουλειά έχει γίνει και στα πάνελ που έχουν αρκετό χώρο και ροή στην εξέλιξη της δράσης.

Ο «Τελευταίος μαχητής του Ανέμου» πρωτοξεκίνησε ως παιδική σειρά που είχε τεράστια απήχηση και γνώρισε πρωτοφανή επιτυχία. Γρήγορα μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο και σε κόμικς. Πρόκειται για μια από τις πιο απολαυστικές ιστορίες που θα διαβάσουν οι αναγνώστες κόμικς.