Σχέδιο: Steve Rolston

Το Ghost Projekt, μια μίνι σειρά που αποτελείται από πέντε τεύχη, αποτελεί την πιο ευχάριστη πρόταση μυστηρίου και τρόμου που κυκλοφορεί τον τελευταίο καιρό, τραβώντας το ενδιαφέρων κριτικών και κοινού με ένα εξαιρετικό σενάριο και τη δική του μοναδική ατμόσφαιρα.

Η ιστορία διαδραματίζεται στη Ρωσία. Σε ένα εγκαταλειμμένο ερευνητικό εργαστήριο κάπου στην Σιβηρία, κλέφτες θα ανακαλύψουν ένα παράξενο όπλο, κατάλοιπο της εποχής του Ψυχρού Πολέμου. Ο Αμερικανός πράκτορας Will Haley καλείται να εξακριβώσει πόσο επικίνδυνα είναι τα όπλα που κλάπηκαν.

Μαζί με τη Ρωσίδα συνάδελφό του, Άνια Ρομάνοβα, θα προσπαθήσουν να βρουν απαντήσεις, κάτι που θα αποδειχτεί εξαιρετικά δύσκολο καθώς κάθε νέα ανακάλυψη  τους οδηγεί όλο και περισσότερο σε έναν λαβύρινθο από κυβερνητικά μυστικά. Ενάντια στο χρόνο και αντιμέτωποι με σκληρές αλήθειες, σε ύπουλο έδαφος, κυκλωμένοι από απαγορευμένα πειράματα, εκεί όπου κάθε παράνοια είναι επιτρεπτή στο όνομα της πατρίδας, οι δυο πράκτορες θα πρέπει να συνεχίσουν επίμονα την έρευνά τους καθώς δοκιμάζεται η ίδια η συνείδησή τους.

Ο Joe Harris έχει γράψει μια ιστορία που στοιχειώνει τον αναγνώστη. Παλιά μυστικά και αμαρτίες θαμμένες στο χιόνι και τη σιωπή έρχονται στην επιφάνεια. Η εξιστόρηση των γεγονότων μέσα από τα μάτια των πρωταγωνιστών μάς αφήνει να τους γνωρίσουμε καλύτερα, ενώ παράλληλα ξεδιπλώνονται ασύλληπτες πτυχές ενός παλιού τρόμου που καραδοκεί.

Το σχέδιο του Rolston υποστηρίζει θαυμάσια την ιστορία, καθώς έχει δημιουργήσει έντονους και δυνατούς χαρακτήρες, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, ενώ το χρώμα, εξαιρετικά έντονο και ζωντανό για ιστορία μυστηρίου, δημιουργεί μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

Η ιστορία αυτή τα έχει όλα. Απαγορευμένα πειράματα, μυστήριο, έναν τρόμο που στοιχειώνει κάθε απάντηση που ψάχνουν οι πρωταγωνιστές, ψυχροπολεμικό κλίμα και τη γοητεία μιας άλλης εποχής.