Σχέδιο: Όθων Νικολαϊδης

Δεν θα ήταν υπερβολή να πω ότι αυτό το κόμικ με «τράβηξε» κυριολεκτικά κοντά του. Μου τράβηξε την προσοχή ένα τεράστιο πόστερ με το εξώφυλλό του στο φετινό Comicdom Con Athens και αποφάσισα να το αγοράσω όντας ενθουσιασμένη επειδή είναι ελληνική δημιουργία.

Η ιστορία εξελίσσεται σε έναν σκοτεινό κόσμο, που χαρακτηρίζεται από τη μόνιμη διαμάχη των ανθρώπων της Ντράγκστι και των αιώνιων ελφ του Κέλενον. Τα ελφ, εκλεπτυσμένα και εκκεντρικά, μάχονται ενάντια στους πολυπληθέστερους και πρακτικούς ανθρώπους, με παρασκηνιακές παρουσίες και πλεκτάνες να κινούν στην πραγματικότητα τα νήματα, ενώ παράλληλα τα αιώνια κίνητρα για εξουσία, δύναμη και πλούτο είναι ίσως το μόνο κοινό σημείο των δύο πλευρών.

Ανάμεσα στις σκιές όμως καραδοκεί μια πράξη καθαρής τρέλας που θα καθορίσει την έκβαση των πραγμάτων. Μια καλοστημένη ληστεία, από την αρχαία οργάνωση των ελφ, τη Σανάουελ, με στόχο το αυτοκρατορικό θησαυροφυλάκιο του Ντράγκστι,

της πρωτεύουσας της αυτοκρατορίας των ανθρώπων. Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί παρ’ όλα αυτά είναι ότι αυτό το γεγονός θα αποτελέσει την αρχή μιας αλυσίδας γεγονότων που  θα αλλάξουν ριζικά τον κόσμο της Άλω.

Ο συγγραφέας έχει δημιουργήσει ενδιαφέροντες χαρακτήρες, με ευδιάκριτους ρόλους: πολεμιστές, μάγους και κλέφτες, που σε πολλούς θα θυμίσουν χαρακτήρες από RPG παιχνίδια. Η πλοκή σε αυτό το πρώτο τεύχος εξελίσσεται με καλούς ρυθμούς χωρίς υπερβολικό όγκο πληροφοριών και δίνοντας αρκετά στοιχεία για το τι θα επακολουθήσει. Σε κάποια σημεία βέβαια είναι λίγο απότομη η αλλαγή σκηνικού και η εμφάνιση νέων χαρακτήρων χωρίς όμως αυτό να λειτουργεί αποτρεπτικά.

Το σχέδιο του Όθωνα Νικολαϊδη είναι πάρα πολύ καλό και ανεβάζει το επίπεδο της όλης έκδοσης. Εξαιρετική χρήση χρώματος, αν και μερικοί μπορεί να το βρουν σκοτεινό, ενδιαφέρουσες παλέτες, δυναμικοί χαρακτήρες και ένα εντελώς δικό του στυλ με στοιχεία από μεσαίωνα, γοτθική ατμόσφαιρα και steampunk. Πάρα πολύ καλή και η ποιότητα της όλης έκδοσης. Το μόνο αρνητικό που βρήκα είναι ο παράξενος τύπος γραμματοσειράς σε κάποια σημεία και το μικρό μέγεθος που κάνουν δύσκολη την ανάγνωση.

Σίγουρα από τις πιο ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις ελληνικού κόμικ, οι δημιουργοί έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά και αυτή είναι μια πολλά υποσχόμενη αρχή. Περιμένω με ανυπομονησία το δεύτερο μέρος!