Σχέδιο: Pop Mhan

Χάρηκα ιδιαίτερα όταν αυτό το κόμικ έπεσε στα χέρια μου, κυρίως γιατί ήμουν φαν της παλιάς σειράς. Φαίνεται ότι τον τελευταίο καιρό υπάρχει μια τάση αναβίωσης των παλιών πετυχημένων σειρών του 1980 και στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για μια πολύ αγαπημένη σειρά.

Το πρώτο τεύχος αρχίζει με μια επικήδεια τελετή στη μνήμη της Sorceress, στην οποία παρευρίσκονται ο Πρίγκιπας Άνταμ, ο Ντάνκαν και η Τίλα. Ο συγγραφέας μάς δίνει αρκετές πληροφορίες για τη νέα διαμάχη στην οποία βρίσκεται η Ετέρνια. Ένας νέος εχθρός, ο Hordac και ένα νέο πρόσωπο, η Despara, της οποίας το παρελθόν είναι ένα μυστήριο, εμφανίζονται. Ο Hordac, ο οποίος θυμίζει αρκετά ένα alien, είναι αρκετά μοχθηρός και αδυσώπητος και σύντομα γίνεται ξεκάθαρο το μέγεθος της απειλής που αποτελεί. Ο He-Man και η γνωστή παρέα θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τον νέο αυτό κίνδυνο, μόνο που ανατροπές καραδοκούν σε κάθε βήμα τους.

Ο Keith Giffen έχει δημιουργήσει έναν πιο σκοτεινό κόσμο από την παλιά σειρά, χωρίς να φοβάται να αξιοποιήσει καλύτερα τους χαρακτήρες του. Οι διάλογοι είναι αρκετά καλοί και αν και σίγουρα δεν είναι ό,τι πιο καλογραμμένο έχουμε διαβάσει, ούτε το πιο πρωτότυπο, μου αρέσει η νέα προσέγγιση του συγγραφέα, την οποία βρίσκω λίγο πιο ενήλικη.

Το σχέδιο του Pop Mhan, αν και δεν είναι ιδιαίτερα δυναμικό ή λεπτομερές, παρ’ όλα αυτά καταφέρνει να γίνεται αρκετά γραφικό εκεί που χρειάζεται. Αν και σίγουρα περιμένουμε περισσότερα από ένα καλό εξώφυλλο για τα επόμενα τεύχη.

Όταν πρόκειται για έναν ήρωα τόσο κλασικό όπως ο He-Man, σίγουρα το πρώτο τεύχος δεν μπορεί να συναρπάσει. Παρ’ όλα αυτά, πρόκειται για ένα ευχάριστο διάβασμα με τους κλασικούς ήρωες της σειράς, η οποία κάνει ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα.